CHAMPIONS LEAGUE

Ο Μέσι κόντρα στο απίστευτο στατιστικό του Φαν Ντάικ

Liverpool's Virjil Van Dijk looks round as he takes part in the warm up prior to the start of the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, England, Saturday, Dec. 29, 2018. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Virjil Van Dijk looks round as he takes part in the warm up prior to the start of the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, England, Saturday, Dec. 29, 2018. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Ο Λιονέλ Μέσι ανήκει στο κλειστό κλαμπ των παικτών που μπορούν να σπάσουν το φοβερό στατιστικό του Φαν Ντάικ. Στην Premier League και το Champions League κανείς δεν έχει ντριμπλάρει τον Ολλανδό!

Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ θα τεθούν αντιμέτωπες την 1/5 στα ημιτελικά του Champions League με το πρώτο ματς να διεξάγεται στο "Καμπ Νόου". Οι γηπεδούχοι είναι πρωταθλητές Ισπανίας και διαθέτουν στις τάξεις τους τον για πολλούς κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, Λιονέλ Μέσι.

Από την άλλη, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ κυνηγάει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους και σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η παρουσία του Βίρτζιλ Φαν Ντάικ. Πρόκειται για τον καλύτερο παίκτη της φετινής Premier League και πιο ακριβό αμυντικό στην ιστορία του ποδόσφαιρου.

Πέραν, λοιπόν, του ζευγαριού Μπαρτσελόνα vs. Λίβερπουλ, ένα ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας θ' αποτελέσει η σύγκρουση του Μέσι με τον Φαν Ντάικ, ειδικά με το τρομερό στατιστικό που συνοδεύει τον Ολλανδό στόπερ, ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα έχει ένα λόγο παραπάνω για να δείξει περισσότερα πάνω στον "κολοσσό" του "Ανφιλντ".

Ποιο είναι αυτό; Ότι σε 36 ματς στην Premier League, δηλαδή σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα, κανείς ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να τον ντριπλάρει. Και το σερί αυτό γίνεται μεγαλύτερο εάν συμπεριλάβουμε και τα εννέα παιχνίδια της περσινής σεζόν. Άρα, κανείς στο αγγλικό πρωτάθλημα δεν έχει καταφέρει να περάσει με ντρίπλα τον Φαν Ντάικ εδώ και 45 αγώνες!

Βέβαια, ό,τι ισχύει για το Νησί, ισχύει και στην Ευρώπη αφού κανείς παίκτης στο UCL δεν έχει κάνει ντρίπλα στον 28χρονο Ολλανδού στους αγώνες της Λίβερπουλ μέχρι τους ημιτελικούς.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ