CHAMPIONS LEAGUE

Ο Φιρμίνο εκτόξευσε την Λίβερπουλ στο ντέρμπι με την Παρί

Liverpool's James Milner, centre, celebrates after he scores his sides second goal during the Champions League Group C soccer match between Liverpool and Paris-Saint-Germain at Anfield stadium in Liverpool, England, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Dave Thompson)
Liverpool's James Milner, centre, celebrates after he scores his sides second goal during the Champions League Group C soccer match between Liverpool and Paris-Saint-Germain at Anfield stadium in Liverpool, England, Tuesday, Sept. 18, 2018. (AP Photo/Dave Thompson) AP

Σούπερ ματς στο "Άνφιλντ", με την Λίβερπουλ να προηγείται 2-0, την Παρί Σεν Ζερμέν να ισοφαρίζει, και το φινάλε να βρίσκει τον Φιρμίνο να υπογράφει τη νίκη των "κόκκινων" στο 92'. Σπουδαία "διπλά" για Ατλέτικο, Ντόρτμουντ.

Μετά την άνετη επικράτηση της Μπαρτσελόνα με 4-0 επί της Αϊντχόφεν με το χατ-τρικ του Λιονέλ Μέσι και το 2-1 της Ίντερ επί της Τότεναμ με την τρομερή ανατροπή στο φινάλε για τον 2ο όμιλο, η πρώτη βραδιά του φετινού Champions League συνεχίστηκε με άλλες έξι αναμετρήσεις, όπου υπήρχαν δυνατές συγκινήσεις.

Στην πολυδιαφημισμένη μάχη του "Άνφιλντ" για τον 3ο όμιλο η Λίβερπουλ υπέταξε με 3-2 την Παρί Σεν Ζερμέν με γκολ του Φιρμίνο στις καθυστερήσεις ενώ ο Ερυθρός Αστέρας δεν επέτρεψε στην Νάπολι να φύγει με το τρίποντο από το Βελιγραδι (0-0).

Στον 1ο όμιλο η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε ανατροπή στο Πριγκηπάτο και έφυγε με 2-1 από την έδρα της Μονακό ενώ και στο άλλο ματς του ομίλου υπήρχε "διπλό", με την Ντόρτμουντ να αποδράει με το τρίποντο από τις Βρυξέλλες.

Στον 4ο όμιλο η Γαλατάσαραϊ ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και επιβραβεύτηκε με το 3-0 επί της Λοκομοτίβ ενώ στο άλλο ματς Σάλκε και Πόρτο έμειναν στο 1-1 στο Γκελζενκίρχεν.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ντόρτμουντ έμοιαζε να έχει βραχυκυκλώσει στις Βρυξέλλες απέναντι στην Μπριζ και να έπεφτε σε "γκέλα" με δεδομένο πως στον ίδιο όμιλο συμμετέχουν και οι Μονακό και Ατλέτικο Μαδρίτης, όμως ο εορτάζοντας Κρίστιαν Πούλισιτς φρόντισε μην συμβεί αυτό. Μπήκε αλλαγή στο 69' αντί του Σάντσο και στο 85' σκόραρε ένα τυχερό γκολ (έβαλε κόντρα στον αντίπαλο κίπερ και η μπάλα πήρε ψηλοκρεμαστή πορεία για να καταλήξει στα δίχτυα), συνδυάζοντας έτσι με ιδανικό τρόπο τα 20α γενέθλιά του με την 100η συμμετοχή του με τους Βεστφαλούς σε όλες τις διοργανώσεις.

ΜΠΡΙΖ:Λέτιτσα, Πουλέν, Ριτς, Μίτροβιτς, Ντένσβιλ, Βλίετινκ (56' Κουλς), Φόρμερ, Γκρούνεφελντ (76' Μποναβεντούρε), Βάνακεν, Γουέσλεϊ, Βόσεν (82' Οπέντα)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ:Μπίρκι, Πίστσεκ, Ακαντζί, Ντιαλό, Σμέλτσερ, Βίτσελ, Βάιγκλ (84' Νταχούντ) Σάντσο (69' Πούλισιτς), Γκέτσε (62' Καγκάουα), Ρόις, Βολφ.

Γκολ: 85' Πούλισιτς

Ονειρεμένη πρεμιέρα για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε (ήταν τιμωρημένος από την περασμένη σεζόν και είδε το ματς από τις εξέδρες) καθώς αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ κόντρα στην Μονακό κατάφερε να φύγει με το τρίποντο. Οι Μονεγάσκοι του Ζαρντίμ προηγήθηκαν με πλασέ του Γκαντσίρ στο 18', για να έρθει όμως απάντηση πρώτα από τον Κόστα στο 31' με πλασέ και έπειτα με κεφαλιά του Χιμένες στην εκπνοή του πρώτου μέρους.

ΜΟΝΑΚΟ:Μπενάλιο, Σιντιμπέ, Γκλικ, Ζέμερσον, Χένριχς, Τίλεμανς, Εντοράμ, Αολού (69' Τραορέ), Γκραντσίρ (77' Σιλά), Φαλκάο, Σαντλί (58' Μπουλά)

ΑΤΛΕΤΙΚΟ:Όμπλακ, Χουανφράν, Γκοδίν, Χιμένες, Ερναντέζ, Κορέα (70' Λεμάρ), Ρόντρι, Σαούλ, Κόκε, Κόστα, Γκριεζμάν

Γκολ: 18' Γκράντσιρ / 32' Κόστα, 45' Χιμένες

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο Ερυθρός Αστέρας αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στο Champions League (με αυτή τη μορφή) όμως στο ντεμπούτο του αποδείχτηκε άκρως ανταγωνιστικός και η Νάπολι δεν κατάφερε να σπάσει το μπλόκο. Οι Σέρβοι του Μιλόγεβιτς άντεξαν στην πίεση έχοντας και την υποστήριξη 50.000 οπαδών τους που έκαναν καμίνι το "Μαρακανά", οι παίκτες του Αντσελότι δεν έκαναν γκολ τις αρκετές φάσεις που έφτιαξαν και έτσι το 0-0 έμεινε ως το φινάλε.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ:Μπόργιαν, Στόικοβιτς, Ντέγκενεκ, Σάβιτς, Ρόντιτς, Γιόβιτσιτς (56' Γιόβαντσιτς), Κρστιτσιτς, Μπεν, Τσάουσιτς, Μάριν (87΄Σίμιτς), Μποάκιε (81' Πάβκοβ)

ΝΑΠΟΛΙ:Οσπίνα, Ισάι, Αλμπιόλ, Κουλιμπαλί, Ρούι, Αλάν (61' Μέρτενς), Ρουίθ, Ζιελίνσκι (75' Χάμσικ), Καγεχόν (75' Ουνάς), Μίλικ, Ινσίνιε

Τρομερό ματς προμηνυόταν στο "Άνφιλντ" με βάση τα όσα μας έχουν δείξει φέτος στην αρχή της σεζόν Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν (μόνο νίκες στα πρωταθλήματά τους) και οι δύο ομάδες δικαίωσαν απόλυτα τις προσδοκίες. Οι "κόκκινοι" του Κλοπ ήταν σαρωτικοί στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν 2-0 με κεφαλιά-κανονιά του Στάριτζ και εύστοχο πέναλτι του Φιρμίνο, με τον Μενιέ να σκοράρει όμως στην εκπνοή του πρώτου μέρους για το 2-1. Η ομάδα του Τούχελ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 83' όμως ο Γερμανός "πληγώθηκε" ξανά από τον συμπατριώτη του Κλοπ (όπως είχε γίνει και στον ημιτελικό του Europa League Λίβερπουλ-Ντόρτμουντ 4-3), αφού ο Φιρμίνο μπήκε αλλαγή και σκόραρε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με εντυπωσιακό διαγώνιο σουτ.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεθ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Σαλάχ (85' Σατσίρι), Στάριτζ (72' Φιρμίνο), Μανέ (92' Φαμπίνιο)
ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Αρεολά, Μενιέ, Κιμπεμπέ, Σίλβα, Μπερνάτ, Ραμπιό, Μαρκίνιος, Ντι Μαρία (80' Τσούπο-Μότινγκ), Εμπαπέ, Καβάνι (80' Ντράξλερ), Νεϊμάρ

Γκολ: 30' Στάριτζ, 36' πεν. Μίλνερ, 92' Φιρμίνο / 40' Μενιέ, 83' Εμπαπέ

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Κυρίαρχη από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν η Γαλατάσαραϊ και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στην Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ, Γκάρι Ροντρίγκες έδωσε προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του Φατίχ Τερίμ με πολύ δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ ο Ντερντιγιόκ "τελείωσε" τους Ρώσους με τέρμα στο 67'. Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στις καθυστερήσεις από τον Ινάν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ:Μουσλέρα, Λίνες, Ντονκ, Αζίζ, Ναγκατόμο, Εντιάιγ, Φερνάντο, Μπελχαντά (73' Μαϊκόν), Ακμπαμπά, Ντερντιγιόκ (82' Ονιεκούρου), Ροντρίγκες(90' Ινάν)
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ:Γκιλιέρμε, Ιγκνατίεβ (69' Έντερ), Κβερκβέλια, Τσόρλουκα, Ιντόγου, Χέβεντες, Ντενίσοβ, Κριχόβιακ, Φερνάντες, Φαρφάν, Αλ. Μιραντσούκ (Αντ.Μίραντσουκ)

Γκολ: 9' Γκάρι Ροντρίγκες, 67' Ντερντιγιόκ, 90' Ινάν

Η Πόρτο αστόχησε σε πέναλτι στο 13ο λεπτό με τον Τέγες και οι Γερμανοί δεν είχαν πρόβλημα να την τιμωρήσουν στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Εμπολό να κάνει το 1-0 στο 64' με πλασέ όπου βρήκε την πορτογαλική άμυνα σε σύγχυση. Τελικά όμως οι "δράκοι" είχαν και δεύτερη ευκαιρία για να σώσουν την παρτίδα με νέο πέναλτι που τους δόθηκε και αυτή τη φορά δεν την πέταξαν στα σκουπίδια, με τον Οτάβιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να στέλνει τη μπάλα στην αντίθεση γωνία από αυτή που έπεσε ο Φάρμαν.

ΣΑΛΚΕ:Φάρμαν, Σανέ, Νάλντο, Νάστασιτς, Καλιτζιούρι, Σερντάρ (84' Χαρίτ), Μπενταλέμπ, Μακένι, Σεπφ, Εμπολό (72' Μπούργκσταλερ), Ουτ (65' Κονοπλιάνκα)

ΠΟΡΤΟ:Κασίγιας, Μ. Περέιρα, Φελίπε, Μιλιτάο, Οτάβιο (90' Ερνάνι), Ντανίλο, Ερέρα, Μπραχιμί (82' Ολιβέιρα), Αμπουμπακάρ (60' Κορόνα), Μαρεγκά.

Γκολ: 64' Εμπολό / 75' Οτάβιο

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ