CHAMPIONS LEAGUE

Ο Εντ έριξε σπόντες για ντοπάρισμα της Γιουβέντους το 1996!

Juventus captain Gianluca Vialli holds the Champions Cup as teammates celebrate the victory at Rome's Olympic stadium Wednesday May 22, 1996. Juventus defeated Ajax after extra times and penalties 5-3. (AP Photo/Massimo Sambucetti)
Juventus captain Gianluca Vialli holds the Champions Cup as teammates celebrate the victory at Rome's Olympic stadium Wednesday May 22, 1996. Juventus defeated Ajax after extra times and penalties 5-3. (AP Photo/Massimo Sambucetti) AP PHOTO/MASSIMO SAMBUCETTI

Η μάχη της Γιουβέντους με τον Άγιαξ στα προημιτελικά του Champions League άρχισε ήδη, με άλλοτε μέλος του διοικητικού τιμ του "Αίαντα" να αφήνει σκιές για ντοπάρισμα των Ιταλών το 1996.

Οι δύο κόντρες της Γιουβέντους με τον Άγιαξ με φόντο τα ημιτελικά του Champions League θα λάβουν χώρα στις 10 και 16 Απριλίου, όμως φαίνεται πως οι πρώτοι διαξιφισμοί μεταξύ Ιταλών και Ολλανδών είναι ήδη γεγονός.

Τον χορό έσυρε ο πρών παίκτης του Άγιαξ, μέλος του διοικητικού επιτελείου των Ολλανδών από το 1997 μεχρι το 2014 και νυν δημοσιογράφος, Ντάβιντ Εντ, ο οποίος έριξε σπόντες για το πόσο τίμια κατέκτησε η Γιουβέντους το βαρύτιμο τρόπαιο το 1996 αντιμετωπίζοντας στον τελικο του "Ολίμπικο" τον Άγιαξ.

"Η Γιουβέντους είναι πράγματι το φαβορί, πάνω σε αυτό δεν υπάρχουν αμφιβολίες. Όμως με αυτό το όμορφο ποδόσφαιρο που παίζει ο Άγιαξ, ποτέ δεν ξέρεις.

Έχουμε όμως θέληση να πάρουμε εκδίκηση για τον τελικό του 1996, γιατί παίξαμε τότε κόντρα στην Γιουβέντους που μετά από εκείνο το ματς έγιναν αποκαλύψεις μάλλον ήταν ντοπαρισμένοι.

Αυτό μας καίει ακόμα και αποτελεί ένα ακόμα κίνητρο για μας, με όλο το σεβασμό που υπάρχει για την Γιουβέντους", τόνισε μεταξύ άλλων ο άλλοτε μέσος του Άγιαξ στον ραδιοφωνικό σταθμό "Radio Kiss Kiss", για να έρθει λίγες ώρες μετά η απάντηση από έναν εκ των πρωταγωνιστών για τους "μπιανκονέρι" στον τελικό του 1996.

Jari Litmanen of Ajax (right), puts the ball past Juventus goalkeeper Angelo Peruzzi, to score for his team, during the soccer Champions Cup final at Rome's Olympic stadium Wednesday May 22, 1996. Other players are unidentified(AP Photo/Dusan Vranic)
Jari Litmanen of Ajax (right), puts the ball past Juventus goalkeeper Angelo Peruzzi, to score for his team, during the soccer Champions Cup final at Rome's Olympic stadium Wednesday May 22, 1996. Other players are unidentified(AP Photo/Dusan Vranic) AP PHOTO/DUSAN VRANIC

Την έδωσε ο Τσίρο Φεράρα, με τον άλλοτε αμυντικό της Γιουβέντους και νυν προπονητή να χρησιμοποιεί ειρωνεία απέναντι στους ολλανδικούς ισχυρισμούς.

"Χωρίς να θέλω να δημιουργήσω πολεμική, θα ήθελα να υπογραμμίσω πως για εκείνη την επιτυχία μας είχε βοηθήσει πάρα πολύ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Άγιαξ.

Λίγες ημέρες πριν τον τελικό, σε ερώτηση για το ποιος θα έπαιρνε το Champions League ο τεχνικός των Ολλανδών, Φαν Χάαλ, απάντησε "δεν ξέρω ποιος θα πάρει το τρόπαιο αλλά ξέρω ότι αυτό το τρόπαιο θα ταξιδέψει με το δικό μας αεροπλάνο.

Ακόμα και ο διευθυντής επικοινωνίας του Άγιαξ θα έπρεπε να ξέρει πως αυτά τα λόγια ήταν αρκετά για να μας ντοπάρουν".

Photo Credits: AP Photo/Massimo Sambucetti, AP Photo/Dusan Vranic

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ