CHAMPIONS LEAGUE

Ντολ: "Οι παίκτες μου είναι οι ήρωες, δεν κλέψαμε την ισοπαλία"

Ajax's Donny van de Beek, right, challenges for the ball with APOEL's Savvas Gentsoglou during the Champions League qualifying play-off first leg soccer match between APOEL Nicosia and AFC Ajax at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Tuesday, Aug. 20, 2019.(AP Photo/Philippos Christou)
Ajax's Donny van de Beek, right, challenges for the ball with APOEL's Savvas Gentsoglou during the Champions League qualifying play-off first leg soccer match between APOEL Nicosia and AFC Ajax at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Tuesday, Aug. 20, 2019.(AP Photo/Philippos Christou) AP

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας Ντολ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εμφάνιση και το αποτέλεσμα με τον Άγιαξ, ενώ ο Έρικ Τεν Χάαγκ αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα της κυπριακής ομάδας και στα λάθη των παικτών του.

Το τελκό 0-0 ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και τον Άγιαξ στη Λευκωσία αφήνει ανοικτή την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Από τη μια ο Αίαντας έχει τη ρεβάνς στην έδρα του και μπροστά στο κοινό του και από την άλλη η κυπριακή ομάδα πηγαίνει για δυο αποτελέσματα, αφού της κάνουν όλες οι ισοπαλίες, όπως φυσικά και η νίκη.

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Τόμας, Ντολ, δεν θα μπορούσε να μην είναι ικανοποιημένος με την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του και το αποτέλεσμα.

"Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μου, διότι αντιμετωπίσαμε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Στα πρώτα 15 λεπτά δυσκολευτήκαμε, όμως μετά ανεβήκαμε και ήμασταν πιο δυνατοί. Την ισοπαλία δεν την κλέψαμε, αλλά την κερδίσαμε. Είχαμε ένα φανταστικό κοινό στο γήπεδο.

Είμαι χαρούμενος που οι παίκτες έδωσαν το 100%. Είναι πάντα θετικό το 0-0 στην Ευρώπη. Είναι το δεύτερο παιχνίδι που δεν δεχόμασταν γκολ. Πολλοί στην Ευρώπη δεν περίμεναν τέτοιο αποτέλεσμα. Πάμε τώρα στο Άμστερνταμ για ένα τελικό", ανέφερε αρχικά ο Γερμανός προπονητής στη συνέντευξη Τύπου.

Αναφορικά με το δεύτερο παιχνίδι στο Άμστερνταμ, τόνισε: "Οφείλουμε να μείνουμε προσγειωμένοι, διότι γνωρίζουμε ποια ομάδα είναι φαβορί. Αν μου έλεγαν πριν λίγες εβδονάδες ότι θα ερχόμουν στο ΑΠΟΕΛ και θα έπαιζα έναν 'τελικό' στο Άμστερνταμ, δεν θα το πίστευα. Είναι απίστευτο. Θα αντιμετωπίσουμε μια τρομερή ομάδα, όμως όλοι μπορούν να χάσουν.

Θα έχουμε το ανάλογο σχέδιο για τον αγώνα. Το 0-0 δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Δεν είμαι πάρα πολύ καιρό εδώ πέρα, κάναμε μόνο δύο παιχνίδια αλλά δεν δεχθήκαμε γκολ. Είμαι ευχαριστημένος απ' την δουλειά των παικτών μου και οι παίκτες μου είναι οι ήρωες".

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ Ο ΤΕΝ ΧΑΑΓΚ

Ο τεχνικός του Άγιαξ, Έρικ Τεν Χάαγκ, τόνισε με τη σειρά του: "Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ επικίνδυνος. Εμείς παίξαμε χωρίς υπομονή, περιμέναμε περισσότερα στο γήπεδο, αλλά δεν μας βγήκαν. Θέλαμε τη νίκη, αλλά δεν είχαμε την θέληση για να τελειώσουμε τις φάσεις. Ο ΑΠΟΕΛ στάθηκε σωστά

Δεν είχαμε υπομονή και χάναμε την μπάλα. Είχαμε ευκαιρίες και σε τέτοιο επίπεδο είχαμε 5-6 ευκαιρίες για να εκμεταλλευτούμ. Είχαμε πολλά κενά στην άμυνα και αυτό μας δημιούργησε προβλήματα. Προσπαθήσαμε να τους σταματήσουμε, αλλά το κάναμε με λάθος τρόπο".

AP Photo/Philippos Christou

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ