CHAMPIONS LEAGUE

Νίκη στη Γερμανία και αβαντάζ για Λίβερπουλ

Liverpool's Trent Alexander-Arnold, left, celebrates his side's opening goal with a free kick during a Champions League's qualifier first leg soccer match between 1899 Hoffenheim and FC Liverpool, in the Rhein-Neckar-Arena, in Sinsheim, Germany, Tuesday, Aug. 15, 2017. (AP Photo/Michael Probst)
Liverpool's Trent Alexander-Arnold, left, celebrates his side's opening goal with a free kick during a Champions League's qualifier first leg soccer match between 1899 Hoffenheim and FC Liverpool, in the Rhein-Neckar-Arena, in Sinsheim, Germany, Tuesday, Aug. 15, 2017. (AP Photo/Michael Probst) AP

Η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 τη Χόφενχαϊμ και έχει πλέον ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Αβαντάζ με αυτογκόλ στις καθυστερήσεις για ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όλα ανοιχτά στο Σπόρτινγκ-Στεάουα. (videos)

Το παιχνίδι στη Γερμανία ξεκίνησε με τη Χόφενχαϊμ να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να έχει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Ναμπρί κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Λόβρεν. Αλλά, η εκτέλεση που ανέλαβε ο Κράμαριτς ήταν κακή και στο κέντρο, με αποτέλεσμα ο Μινιολέ να απομακρύνει εύκολα.

Ο Σαλάχ έφυγε στην αντεπίθεση στο 14ο λεπτό, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει το ίδιο καλά τη φάση στο τετ-α-τετ με τον Μπάουμαν.

Στο 35ο λεπτό ο Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν άφησε τους Τζαν και Μορένο να εκτελέσουν το φάουλ και δικαιώθηκε για την επιλογή του καθώς με εξαιρετική εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να ανοίξει το σκορ.

Η γερμανική ομάδα έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 43ο λεπτό, όταν η προσπάθεια του Βάγκνερ σταμάτησε στο δοκάρι τη εστίας των "reds".

Ο Σαλάχ κυνηγούσε το γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να το πετύχει ούτε στη φάση του 70ού λεπτού, όταν τροφοδοτήθηκε από τον Τζαν, αλλά το σουτ που έκανε από τα δεξιά αποκρούστηκε.

Στο 74', οι παίκτες της Λίβερπουλ έφυγαν στην αντεπίθεση μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ στη μεσαία γραμμή, ο Μίλνερ σούταρε από τα αριστερά, η μπάλα ακούμπησε στον Νόρντβαϊτ και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας της γηπεδούχου ομάδας.

Στο 87ο λεπτό, ο Ουτ μείωσε σε 2-1 για τη Χόφενχαϊμ καθώς έφυγε στην πλάτη της Λίβερπουλ και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Μινιολέ.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ:Μπάουμαν, Μπίτσακτσιτς (52' Νόρντβαϊτ), Φογκτ, Χούμπνερ, Καντεράμπεκ, Ραπ (53' Αμίρι), Ντεμίρμπαϊ, Ζούμπερ, Κράμαριτς, Βάγκνερ, Ναμπρί (70' Ουτ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ:Μινιολέ, Αλεξάντερ-Άρνονλτ, Μάτιπ, Λόβρεν, Μορένο, Τζάν, Χέντερσον (63' Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο (84' Σολάνκε), Μανέ (89' Γκρούγιτς).

ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΒΑΝΤΑΖ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Το αυτογκόλ του Κάσιμ έδωσε τη νίκη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το πλεονέκτημα για πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Η ομάδα της Βέρνης απείλησε με τον Ασαλέ, αλλά οι Ρώσοι όπως και στα ματς με την ΑΕΚ με "όπλο" την εμπειρία τους πήραν αυτό που ήθελαν κι επιστρέφουν στη ρωσική πρωτεύουσα για να τελειώσουν την άλλη μισή δουλειά και να βρεθούν στην κλήρωση των ομίλων του Champions League.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ:Βον Μπάμοος, Μπενίτο, Κάσιμ, Βον Μπέργκεν, Εμπαπού, Ραβέ (73' Φάσναχτ), Μπερτόνε, Σανογκό Ζούνιορ, Σουλεϊμάνι, Ορό, Ασαλέ (85' Ενσαμέ).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ:Ακινφέεβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Βάσιν, Ιγκνάσεβιτς, Γκολόβιν, Βερνμπουλ, Τζαγκόεβ (73' Μιλάνοβ), Μάριο Φερνάντες, Σένικοβ, Βιτίνιο, Τσαλόβ (54' Ολανάρε - 90'+1' Νάτχο).

ΑΝΟΙΚΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ

Στη Λισαβόνα, Σπόρτινγκ και Στεάουα δεν κατάφεραν να σκοράρουν κι έτσι θα λύσουν τις διαφορές τους στο Βουκουρέστι, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση.

Τα "λιοντάρια" μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, αλλά η Στεάουα ισορρόπησε σταδιακά κι έχασε ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με πυλώνα έκφρασης των προσπαθειών της τον Άλιμπετς.

Μάλιστα, η ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας απέκτησε κι αριθμητικό πλεονέκτημα στο 80ό λεπτό με την αποβολή του Πιντίλι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αλλά δεν κατόρθωσε να εκμεταλλευτή την ευνοϊκή για την ίδια συνθήκη που διαμορφώθηκε.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ:Ρουί Πατρίσιο, Πιτσίνι, Κόατες, Ματιέ, Κοεντράο (86' Μεντέιρος), Μπατάγλια, Σίλβα (67' Μπρούνο Φερνάντες), Ακούνια, Ποντένσε (60' Ντουμπιά), Μαρτίνς, Ντοστ.

ΣΤΕΑΟΥΑ:Νίτσα Φλόριν, Ενάκε, Λάριε, Μομτσίλοβιτς, Μαρανιάο, Ποπέσκου, Πιντίλι, Τεϊσέιρα, Τανάσε (83' Αχίμ), Γκολόφτσα (57' Ουίλιαμ), Άλιμπετς (90' Γκνοερέ).

***ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΑΠΟΕΛ ΝΙΚΗΣΕ 2-0 ΤΗ ΣΛΑΒΙΑ ΠΡΑΓΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΙΣΧΥΡΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Τρίτη (15/8)

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν) - Κοπεγχάγη (Δανία) 1-0 (25' Μαντάτοβ)

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) - Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 2-0 (2' Ντε Καμάργκο, 10' Αλωνεύτης)

Τετάρτη (16/8)

Ολυμπιακός (Ελλάδα) - Ριέκα (Κροατία) 21:45

Σέλτικ (Σκωτία) - Αστανά (Καζακστάν) 21:45

Χάποελ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) - Μάριμπορ (Σλοβενία) 21:45

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ

Τρίτη (15/8)

Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) - ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 0-1 (90' αυτ. Νούχου)

Σπόρτινγκ (Πορτογαλία) - Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 0-0

Χόφενχαϊμ (Γερμανία) - Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-2 (87' Ουτ / 35' Αλεξάντερ-Άρνολντ, 74' αυτ. Νόρντβαϊτ)

Τετάρτη (16/8)

Ινσταμπούλ Μπασακσεχίρ (Τουρκία) - Σεβίλλη (Ισπανία)

Νάπολι (Ιταλία) - Νις (Γαλλία)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ