CHAMPIONS LEAGUE

Νίκη με Μέσι και Αρντά η Μπαρτσελόνα

Νίκη με Μέσι και Αρντά η Μπαρτσελόνα

Με το 10ο γκολ του Μέσι και το χατ-τρικ του Αρντά Τουράν, η Μπαρτσελόνα νίκησε 4-0 την Γκλάντμπαχ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Σέλτικ (videos)

Στον 3ο όμιλο η τελευταία αγωνιστική δεν είχε νόημα βαθμολογικό, με την Μπαρτσελόνα να εμφανίζεται... σοβαρή και να επικρατεί 4-0 της Γκλάντμπαχ, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι είχε πολλούς νεαρούς στην 11άδα και αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Σέλτικ.

Νίκη με Μέσι και Αρντά η Μπαρτσελόνα
© EPA

Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ 4-0

Σκόρερς: 16' Μέσι, 50', 53' και 67' Αρντά Τουράν

Γήπεδο: "Camp Nou", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)

Αρκετές οι αλλαγές από τον Λουίς Ενρίκε στην 11άδα, όμως ο Λιονέλ Μέσι ήταν βασικός και στο 16' άνοιξε το σκορ με το 10ο τέρμα του φέτος στην διοργάνωση.

Τελικά δεν πέτυχε και 11ο, έτσι ο Κριστιάνο Ρονάλντο εξακολουθεί να είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία που έχει βάλει 11 γκολ στον όμιλο.

Την ασίστ στον Μέσι την έκανε ο Αρντά Τουράν, ο οποίος πέτυχε και τα 3 υπόλοιπα τέρματα της Μπαρτσελόνα στο ματς, όλα στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Τούρκο να κάνει χατ-τρικ για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ευρωπαϊκό ματς (με την Γαλατάσαράι έχει κάνει στο τουρκικό πρωτάθλημα).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Αλέις Βιδάλ, Μαστσεράνο, Ουμτιτί, Ντιν, Αντρέ Γκόμες, Ντένις Σουάρεθ, Ινιέστα (61' Ραφίνια), Μέσι, Αρντά Τουράν (74' Μαρκ Καρδόνα), Πάκο Αλκάθερ.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Κρίστενσεν, Βέστεργκααρντ, Γιάντσκε, Ελβέντι, Στρομπλ, Νταχούντ (59' Κράμερ), Κορμπ, Σουλτς (59' Φάμπιαν Τζόνσον), Τοργκάν Αζάρ (72' Ραφαέλ), Χαν.

Νίκη με Μέσι και Αρντά η Μπαρτσελόνα

Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ 1-1

Σκόρερς: 8' Ιχεανάτσο / 4' Ρόμπερτς

Γήπεδο: "City of Manchester", Μάντσεστερ

Διαιτητής: Σλάβκο Βίντσιτς (Σλοβενία)

Μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξε το σκορ στο Μάντσεστερ, με "δράστη" την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση στον αγωνιστικό χώρο. Ο Πάτρικ Ρόμπερτς λοιπόν έδωσε προβάδισμα στην Σέλτικ με εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά και αριστερό σουτ, με τον νεαρό να είναι η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση διότι παίζει στην Σέλτικ ως δανεικός από τους "πολίτες".

Μόλις 4 λεπτά χάρηκαν το προβάδισμα οι Σκωτσέζοι, καθώς στο 8ο απάντησε ο Καλέτσι Ιχεανάτσο, με τον 20άχρονο Νιγηριανό να μετρά πλέον δύο γκολ στο Champions League.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ (3-5-2): Καμπαγιέρο, Σανιά, Ανταραμπιόγιο, Κλισί, Φερνάντο, Σαμπαλέτα, Γκιουντογάν, Πάμπλο Μαφέο (62' Χεσούς Νάβας), Σανέ, Νολίτο, Ιχεανάτσο.

ΣΕΛΤΙΚ: Γκόρντον, Λούστιγκ, Σιμούνοβιτς, Σβιατσένκο, Ισαγκίρε, Σκοτ Μπράουν, Άρμστρονγκ, Ρόγκιτς, Ρόμπερτς, Φόρεστ (51' Μακάι-Στίβεν), Μουσά Ντεμπελέ (73' Γκρίφιθς).

Νίκη με Μέσι και Αρντά η Μπαρτσελόνα
© PA

Η τελική βαθμολογία

1. Μπαρτσελόνα 15 (20-4)

2. Μάντσεστερ Σίτι 9 (12-10)

3. Γκλάντμπαχ 5 (5-12)

4. Σέλτικ 3 (5-16)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

6 γκολ

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

5 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Αρντά Τουράν (Μπαρτσελόνα)

3 γκολ

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Γιόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Λούκας Πέρεθ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Ρικάρντο Κουαρέσμα (Μπεσίκτας)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Μπεσίκτας)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Μπαρτσελόνα - Γκλάντμπαχ 4-0

Μάντσεστερ Σίτι - Σέλτικ 1-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ