CHAMPIONS LEAGUE

Μπριζ-Παναθηναϊκός 3-0

Μπριζ-Παναθηναϊκός 3-0
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αν και έπαιξε αρκετά καλά για 50 λεπτά γνώρισε την ήττα από την Μπριζ με 3-0 με τους Βέλγους να φτάνουν σε σκορ πρόκρισης μέσα σε τέσσερα λεπτά στο δεύτερο μέρος (53', 57'). Οι πράσινοι αποκλείστηκαν από το Champions League και θα διεκδικήσουν μέσω πλέι οφ την είσοδο τους στους ομίλους του Europa League. (VIDEO)

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League κόντρα σε μια ομάδα από το Βέλγιο και έχοντας πάρει πριν θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι. Οι πράσινοι που για 53' λεπτά κόντρα στην Μπριζ ήταν φανταστικοί έχασαν τελικά με 3-0 με την ομάδα του Μισέλ Πρεντ'Ομ να παίρνει σκορ πρόκρισης μέσα σε τέσσερα λεπτά (53', 57') με δυο φτηνά γκολ.

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ούτε στην ένατη παρουσία του στο Βέλγιο να πάρει τη νίκη, ούτε να σκοράρει για πρώτη φορά στο γήπεδο της Μπριζ στο τέταρτο ματς με τον κακό του δαίμονα και πλέον θα συνεχίσει στον θεσμό του Europa League θέλοντας να μπει μέσα από τα πλέι οφ στους ομίλους της διοργάνωσης. Φυσικά οι πράσινοι έχασαν και την ευκαιρία να πάρουν μια οικονομική ανάσα που θα έδιναν τα 7,5 εκατ. ευρώ που θα έφερνε στο τριφύλλι μια ενδεχόμενη πρόκριση.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν εντελώς διαφορετικά αν ο διαιτητής της αναμέτρησης που ήταν εξαιρετικός στο υπόλοιπο ματς, ο Σουηδός Γιοχάνενσον, έδινε το καθαρό πέναλτι πάνω στον Μπεργκ στο 50'. Αν το τριφύλλι έπαιρνε το προβάδισμα κανείς δεν ξέρει πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα.

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του όπως είχε δείξει το προηγούμενο διάστημα και παίζοντας με ένα 4-3-2-1. Στο τέρμα εμπιστεύτηκε και πάλι τον Κοτσόλη ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Βέμερ, Ταυλαρίδη, Τριανταφυλλόπουλο και Πράνιτς. Μπροστά τους έπαιξε ο Κουτρουμπής ο οποίος είχε στα δεξιά του τον Λαγό και αριστερά του τον Ζέκα. Οι δυο που αγωνίστηκαν πιο μπροστά ήταν οι Νίνης, Μπεργκ και στην κορυφή ο Καρέλης. Ο 42χρονος τεχνικός είχε σαν στόχο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Έλληνα στραίκερ και παράλληλα με τον Σουηδό που είναι καλύτερος τεχνίτης να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να βγει πιο σωστά στην επίθεση.

Από την άλλη ο Μισέλ Πρεντ'Ομ όπως και στο ματς της Λεωφόρου έτσι και στο παιχνίδι της Τετάρτης είχε κάποιες εκπλήξεις στο αρχικό του σχήμα με κυριότερη αυτή του Ντιρκς στο αριστερό πλευρό της επίθεσης με τον άσο της Μπριζ να ταλαιπωρεί αρκετά την άμυνα του Παναθηναϊκού ενώ απ' αυτόν ήρθε το πρώτο γκολ του αγώνα.

Το τριφύλλι ήταν πολύ καλό για 53' λεπτά και το πλάνο της ομάδας λειτούργησε εξαιρετικά τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Κράτησε μακριά από την εστία του τους Βέλγους, ουσιαστικά δεν απειλήθηκε σε κανένα λεπτό μέχρι εκείνο το σημείο όπου βρέθηκε πίσω στο σκορ και παράλληλα απείλησε την εστία της Μπριζ με τον Μπρουζέζ να είναι εξαιρετικός και να επεμβαίνει όσες φορές χρειάστηκε.

Μετά το γκολ που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός όμως έδειξε να καταρρέει, έχασε το "μυαλό" με το οποίο έπαιξε μέχρι εκείνη την στιγμή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί πολύ σύντομα και ένα δεύτερο γκολ που έδωσε σκορ πρόκρισης στην Μπριζ. Το τριφύλλι βρέθηκε να κυνηγάει πλέον με λύσσα ένα γκολ για πάει το ματς στην παράταση.

Παρά τις όποιες αλλαγές όμως που έκανε ο Γιάννης Αναστασίου δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα του μετά το 2-0 καθώς οι πράσινοι στάθηκαν και άτυχοι στο 61' με την μπάλα να βρίσκει το δοκάρι στην κεφαλιά που έκανε ο Νίκος Καρέλης.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Γιαν Μπρεϊντέλ"

Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνενσον (Σουηδία)

Βοηθοί:Μ. Κούλουμ (Σουηδία), Μ. Σόμπλομ (Σουηδία)

ΜΠΡΙΖ (Πρεντ'Ομ): Μπρουζέζ, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μέχελε, Κουλς, Σίμονς, Βάθκεθ (83' Βανάκεν), Φόρμερ, Ντε Σούτερ (77' Ουλαρέ), Ντιαμπί, Ντιρκς (67' Εμ'Μπομπό).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Βέμερ, Πράνιτς, Κουτρουμπής (60' Πέτριτς), Ζέκα, Λαγός, Νίνης (73' Λουντ), Μπεργκ, Καρέλης (73' Κλωναρίδης).

Γκολ: 53' Κούλς, 57' Βάθκεθ, 82' Ουλαρέ

Κάρτες: 31' Ντουάρτε, 64' Ντιαμπί/41' Ζέκα, 45' Βέμερ, 66' Ταυλαρίδης

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Κυρίαρχος στο πρώτο μέρος, κατέρρευσε στο δεύτερο

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι θέλοντας να δείξει στην Μπριζ ότι δεν θα περιμένει στα καρέ του. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό το τριφύλλι βγήκε γρήγορα στο τρανζίσιον αφού έκλεψε την μπάλα με τον Καρέλη να κάνει το σουτ και τον Μπρουζέζ να αποκρούει.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 15' με τον Φόρμερ να κάνει ωραία προσπάθεια, να αποφεύγει δυο πράσινους, ο άσος της Μπριζ σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Κοτσόλης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός είχε μια πολύ καλή στιγμή με τους πράσινους να συνδυάζονται όμορφα με την μπάλα να φτάνει στον Μπεργκ, αυτός έδωσε στον Νίνη με τον Έλληνα διεθνή να επιχειρεί ένα ωραίο σουτ και τον γκολκίπερ της Μπριζ να διώχνει δύσκολα. Οι Βέλγοι απάντησαν με την σειρά τους στο 26' με τον Βάθκεθ να κάνει μια ωραία σέντρα από τα δεξιά και τον Ντε Σούτερ να παίρνει την κεφαλιά πάνω από τον Βέρμερ αλλά έστειλε την μπάλα έξω.

Η Μπριζ απείλησε και πάλι στο 36' σε μια περίεργη φάση καθώς ο Κουλς προσπάθησε να κάνει τη σέντρα σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και τελευταία στιγμή ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ.

Ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός ο οποίος ήταν εξαιρετικός στο πρώτο μέρος έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Πράνιτς έκανε τη σέντρα από τα αριστερά ο Μπεργκ πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Μπρουζέζ έδιωξε την μπάλα η οποία έφτασε στον Καρέλη ο οποίος δεν πρόλαβε να σουτάρει από τα δυο μέτρα. Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα το τριφύλλι είχε μια ακόμα καλή στιγμή με τον Πράνιτς να αλλάζει ωραία με τον Νίνη. Ο Έλληνας διεθνής έκανε το σουτ στην απέναντι γωνία αλλά ο Μπρουζέζ και πάλι έδιωξε.

Δεν δόθηκε πέναλτι στον Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50' θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ. Ο Μπεργκ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή έδωσε στον Λαγό δεξιά που γύρισε προς τον Σουηδό ο οποίος ανατράπηκε από τον Ντουάρτε με τον διαιτητή να μην δίνει το πέναλτι και στη συνέχεια ο Καρέλης δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά και να δώσει το προβάδισμα στο τριφύλλι.

Σκορ πρόκρισης σε τέσσερα λεπτά

Η Μπριζ αφού γλίτωσε την παραβίαση της εστίας της έφτασε στο γκολ στο 53' όταν ο Ντιρκς ανενόχλητος από τα αριστερά έκανε την σέντρα από τα αριστερά και ο Κόουλς πήδηξε πιο ψηλά από τον Ζέκα, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοτσόλη.

Το τέρμα αυτό φυσικά και έδωσε αέρα στους Βέλγους ενώ ο Παναθηναϊκός στάθηκε άτυχος στο 57' με την Μπριζ να κερδίζει φάουλ σε καλή θέση. Ο Βάθκεθ το εκτέλεσε η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Βέμερ και άλλαξε πορεία για να πάει στην αντίθετη γωνία του Κοτσόλη.

Η ατυχία συνεχίστηκε στο 61' για τους πράσινους καθώς το τριφύλλι είχε δοκάρι. Σε σέντρα από τα δεξιά του Βέμερ ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι καθώς βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μπρουζέζ.

Η Μπριζ με το υπέρ της 2-0 έπαιζε πιο άνετα σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που κυνηγούσε το γκολ για να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μάλιστα στο 63' η Μπριζ βρέθηκε κοντά στο 3-0 με τον Ντε Σούτερ να βγαίνει τετ α τετ με τον Κοτσόλη αλλά ο γκολκίπερ του τριφυλλιού με ωραία επέμβαση κράτησε το 2-0. Έξι λεπτά αργότερα και πάλι ο φορ της Μπριζ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και σούταρε αλλά έστειλε την μπάλα δίπλα από την εστία του Κοτσόλη, με ένα αδύναμο σουτ.

Προσπάθησε να αλλάξει τα πράγματα αλλά μάταια

Ο Γιάννης Αναστασίου προσπάθησε με τις τρεις αλλαγές που έκανε και αλλάζοντας και το σύστημα του Παναθηναϊκό να βοηθήσει την ομάδα του για να πετύχει κάποιο γκολ αλλά αυτό δεν ήρθε. Συγκεκριμένα πέρασε τους Πέτριτς, Κλωναρίδη και Λουντ στο ματς και μετέτρεψε το σύστημα σε 4-4-2 χωρίς όμως οι πράσινοι να μπορέσουν να απειλήσουν. Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα ο Παναθηναϊκός έμενε από δυνάμεις και δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους προς την της Μπριζ.

Σαν να μην έφτανε αυτό στο 82' ήρθε και το 3-0 για την Μπριζ: Ο Κουλς από τα δεξιά θα κάνει την σέντρα προς το ύψος του πέναλτι με τον Ουλαρέ να κάνει απευθείας το πλασέ προ του Ταυλαρίδη και έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Κοτσόλη.

Μέχρι το τέλος του ματς ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά εκτός από μια φάση με μια εκτέλεση φάουλ από τον Πέτριτς στο 88' το οποίο έδιωξε ο Μπρουζέζ.

Η φάση του αγώνα

Το πέναλτι στον Μπεργκ στο 50'. Το τελικό 3-0 μπορεί να μην αφήνει πολλά περιθώρια αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα είχε εξελιχθεί το ματς αν στο 50' ο Σουηδός ρέφερι έδινε στον συμπατριώτη του σέντερ φορ το πέναλτι και το τριφύλλι άνοιγε το σκορ. Τότε οι πράσινοι θα ήταν σε θέση οδηγού και οι Βέλγοι θα κυνηγούσαν.

Ο διαιτητής

Ο Γιοχάνενσον από την Σουηδία. Εξαιρετικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα εκτός της φάσης του πέναλτι. Δεν έπεσε στο "τριπάκι" των παικτών της Μπριζ που έπεφταν από το πρώτο λεπτό, άφηνε αρκετά και σωστά το πλεονέκτημα και στις δυο ομάδες και όλες οι αποφάσεις του πλην μιας, αλλά καθοριστικής, ήταν σωστές.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Οι Ντιρκς και Κουλς. Οι δυο ποδοσφαιριστές της Μπριζ ήταν αυτοί που έκαναν όλη τη ζημιά στον Παναθηναϊκό. Ο ένας από τα δεξιά και ο άλλος από τα αριστερά δημιουργούσαν συνέχεια επικίνδυνες καταστάσεις ενώ ο δεύτερος βρέθηκε και στην κατάλληλη θέση στο 53' για να ανοίξει το σκορ.

Μας άρεσε

Η εικόνα του Παναθηναϊκού για 53 λεπτά. Όσο παράδοξο και αν φαίνεται το τριφύλλι μέχρι εκείνο το διάστημα ήταν καλύτερο, ανώτερο και σίγουρα δικαιούταν ένα γκολ. Κόντρα σε μια καλή ομάδα, είχε ένα σωστό πλάνο το οποίο λειτουργούσε άψογα.

Δεν μας άρεσε

Η κατάρρευση μετά το 1-0. Ο Παναθηναϊκός μετά το γκολ που δέχτηκε κατέρρευσε. Δεν μπόρεσε να διαχειριστεί από εκείνο το διάστημα το παιχνίδι. Παρά το γεγονός ότι οι ελπίδες δεν είχαν χαθεί οι πράσινοι ήταν σαν να έφυγαν από το γήπεδο και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ξανά.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ