CHAMPIONS LEAGUE

Μπασάκσεχιρ: Ομάδα χωρίς φιλάθλους

ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΑΕΚ - ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Μπατουχάν Γκουλσά, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ελλάδα, γράφει στο Sport24.gr για την αντίπαλο του Ολυμπιακού, Μπασάκσεχιρ, η οποία είναι άλλη ομάδα μετά τη φυγή του Αμπντουλάχ Αβτζί. Οι "ανύπαρκτοι" οπαδοί, το "γερασμένο" ρόστερ και το μοναδικό πλεονέκτημα.

Το βράδυ της Τετάρτης (07/08, 20:45), ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπασάκσεχιρ στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Οι "ερυθρόλευκοι" ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα τους φέρει σε πλεονεκτική θέση ενόψει της ρεβάνς του "Γ. Καραϊσκάκης" (13/08, 21:30).

Με αφορμή την σπουδαία αναμέτρηση, ο Τούρκος δημοσιογράφος, Μπατουχάν Γκουλσά έγραψε ένα άρθρο για λογαριασμό του Sport24.gr και ανέλυσε την αντίπαλο του Ολυμπιακού, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα στοιχεία, ενώ στάθηκε και στα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα της ομάδας που θεωρείται... φιλοκυβερνητική.

Μπασάκσεχιρ: Ομάδα χωρίς φιλάθλους

Ο Τούρκος δημοσιογράφος, Μπατουχάν Γκουλσά

Ο Γκουλσά έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι άριστος χειριστής της ελληνικής γλώσσας, ενώ αυτό το διάστημα είναι ανταποκριτής της τουρκικής εφημερίδας "Dirilis Postası" στην Αθήνα.

Το άρθρο του Μπατουχάν Γκουλσά:

Σκορ 1-4. Άμα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της Μπασάκσεχιρ έμπαιναν σε μία ζυγαριά, τότε η πλάστιγγα θα έγερνε προς την αρνητική πλευρά. Διότι το μοναδικό θετικό για την τουρκική ομάδα είναι το ότι έχει καλούς παίκτες. Πολλοί παίζουν εδώ και χρόνια μαζί. Η Μπασάκσεχιρ δεν ήταν πότε από τις ομάδες οι οποίες αλλάζουν πολλούς παίκτες κάθε χρονιά. Από αυτή την άποψη, ο Ολυμπιακός θα παίξει με μια ενδεκάδα που ξέρει τι να κάνει και πώς να το κάνει.

Η ΦΥΓΗ ΤΟΥ "ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ" ΤΗΣ ΜΠΑΣΑΚΣΕΧΙΡ

Στην άλλη όψη του νομίσματος υπάρχουν πολλά. Ο προπονητής/αρχιτέκτονας της ομάδας, ο Αμπντουλάχ Αβτζί πήγε στην Μπεσίκτας. Πάνω από 10 σεζόν ήταν ο προπονητής της ομάδας, στην τελευταία 5ετια η ομάδα στη χειρότερη περίπτωση ήταν τέταρτη. Δυο φορές έχασε το πρωτάθλημα και τερμάτισε στη δεύτερη θέση. Μετά από τη φυγή του "Άλεξ Φέργκιουσον" της Μπασάκσεχιρ, τίποτα θα είναι το ίδιο. Στη θέση του ήρθε ο Οκάν Μπουρούκ, ο όποιος δεν έχει καμία εμπειρία με τις ομάδες των ψηλών θέσεων. Είναι ένα μεγάλο ερώτημα. Ναι μεν πήρε το Κύπελλο Τουρκίας με την Ακχισαρ 2 χρόνια πριν, ωστόσο η ποιότητα και οι στόχοι της Ακσιχαρ δεν συγκρίνονταν με τίποτα με την Μπασάκσεχιρ.

Μπασάκσεχιρ: Ομάδα χωρίς φιλάθλους

Άλλο ένα τεράστιο αρνητικό: οι (ανύπαρκτοι) οπαδοί. Στην Κωνσταντινούπολη εκτός από τις τρεις μεγάλες ομάδες, είναι πολύ δύσκολο να συγκροτηθεί κόσμος για μια άλλη ομάδα. Μια πολύ παλιά και ιστορική γειτονιά (στην οποία μεγάλωσε ο Ερντογάν) η Κασίμπασα ήδη δυσκολεύει πολύ περί αυτού του θέματος για την ομάδα της. Η Μπασάκσεχιρ είναι μια περιοχή των 15 ετών. Ως μια νέα περιοχή, δεν έχει καθόλου την κουλτούρα. Εγώ πιστεύω ότι, εάν οι οπαδοί του Ολυμπιακού οργανωθούν καλά, μπορεί οι Έλληνες να είναι περισσότεροι από τους Τούρκους απόψε.

"ΓΗΡΑΣΜΕΝΗ" ΟΜΑΔΑ

Είπαμε ότι είναι καλή ομάδα. Είναι όμως και μια γηρασμένη ομάδα. Αυτή η λέξη ταιριάζει πολύ γιατί ο Αρντά είναι 32, ο Ντεμπά Μπα είναι 34, ο Κλισί είναι 34, ο Ρομπίνιο είναι 35, ο... νεαρός Έντιν Βίστσα είναι πλέον 29. Δηλαδή υπάρχουν πολλοί βασικοί παίκτες σε μεγάλη ηλικία. Αυτό κατά τη γνώμη μου θα είναι ένα αρνητικό στοιχείο εναντίον του Ολυμπιακού απόψε.

Τέλος, η διανοητική κούραση της μη κατάκτησης του πρωταθλήματος έχει εξαντλήσει πολύ την Μπασάκσεχιρ. Έχασαν 2 φορές την ευκαιρία να γράψουν ιστορία τα τελευταία χρόνια κι ως αποτέλεσμα ο Αβτζί σταμάτησε να προσδοκεί το όνειρο και υπέγραψε με της Μπεσίκτας. Οι παίκτες έχουν κουράσει να ανταγωνίζονται χωρίς οπαδούς, να παίζουν κάθε φορά εκτός έδρας χωρίς κάτι χειροπιαστό και να χάσουν τα καθοριστικά παιχνίδια των σεζόν. Αυτή η διανοητική κούραση θα επηρεάσει την τουρκική ομάδα. Κατά κάποιον τρόπο δεν έχουν κίνητρο. Επίσης δεν έχουν έναν προπονητή στο πάγκο όπως ο Αβτζί που θα μπορούσε να παράγει ελπίδες, στόχους.

Κατά τη γνώμη μου, η ελληνική πλευρά υπερισχύει. Με μια ισοπαλία έστω στην Τουρκία, θα έχει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ολυμπιακός: Το "εξπρές του μεσονυκτίου"
"Σκληρός αντίπαλος για τη Μπασακσεχίρ ο Ολυμπιακός"
Στη NOVA το Μπασακσεχίρ - Ολυμπιακός
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ