CHAMPIONS LEAGUE

Μπασακσεχίρ: Η ομάδα του Ρομπίνιο και του Ερντογάν

China's Guangzhou Evergrande FCs Robinho, center, and Goulart, left, of Brazil work out during a practice session in Yokohama, near Tokyo, Wednesday, Dec. 16, 2015. The Chinese club team will face against the FC Barcelona of Spain in the Club World Cup semi-final match in Yokohama Thursday, Dec. 17. (AP Photo/Shizuo Kambayashi)
China's Guangzhou Evergrande FCs Robinho, center, and Goulart, left, of Brazil work out during a practice session in Yokohama, near Tokyo, Wednesday, Dec. 16, 2015. The Chinese club team will face against the FC Barcelona of Spain in the Club World Cup semi-final match in Yokohama Thursday, Dec. 17. (AP Photo/Shizuo Kambayashi) AP

Η Μπασακσεχίρ είναι μόλις 29 ετών, διαθέτει ένα τσούρμο σταρ στο ρόστερ της και είναι γνωστή επίσης για την σχέσεις της με την κυβέρνηση Ερντογάν. Στην Τουρκία, η ομάδα του Ρομπίνιο παλεύει με πάθος να γίνει πρώτη δύναμη.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ήδη με ποιον θα παίξει σε περίπτωση που πάρει την πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζεν. Η ομάδα που θα βρεθεί απέναντί του είναι η Μπασακσεχίρ ένα κλαμπ που μετρά 29 χρόνια ζωής, αλλά τα τελευταία παλεύει με αξιώσεις για να αναρριχηθεί στην κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η ομάδα που αγωνίζεται ο "παλιόφιλος", Στέφανο Ναπολεόνι έχασε πέρυσι το πρωτάθλημα με -2, όπως και το 2017 που τερμάτισε επίσης δεύτερη και δεν πήρε τον τίτλο στα σημεία. Το γήπεδο της είναι το Fatih Terim Stadium και εφόσον ο Ολυμπιακός περάσει τους Τσέχους θα την αντιμετωπίσει εκεί μέσα, στο πρώτο ματς, μπροστά σε 17.000 οπαδούς.

Προπονητής του συνόλου της Κωνσταντινούπολης είναι ο παλαίμαχος Τούρκος χαφ, Οκάν Μπουρούκ και διαχειρίζεται ένα ρόστερ "λαμπερό" από πλευράς ονομάτων. Νούμερο ένα στη σχετική λίστα είναι ο Βραζιλιάνος σταρ Ρομπίνιο, όπως και οι Αρντά Τουράν, Ντεμπά Μπα, Γκοκχάν Ινλέρ, Κλισί και ο φορμαρισμένος Βίσκα.

Παράλληλα, εκτός του αγωνιστικού, η Μπασακσεχίρ έχει συνδεθεί με την κυβέρνηση Ερντογάν. Γιατί; Επειδή οι ιδιοκτήτες της στηρίζουν το AKP, το κόμμα του πρόεδρου της Τουρκίας. Ουσιαστικά, πάντως, πρόκειται για μία νέα ομάδα, παθιασμένη για διακρίσεις και με μοντέρνο γήπεδο. Υπενθυμίζουμε ότι οι "ερυθρόλευκοι" αν προκριθούν θα παίξουν με τους Τούρκους 6 ή 7 Αυγούστου και στο "Γ. Καραϊσκάκης" στις 13.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ