CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Νάπολι 3-1: Με σούπερ Μέσι στο Final 8 του Champions League

Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16, second leg soccer match between Barcelona and Napoli at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Aug. 8, 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
Barcelona's Lionel Messi celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16, second leg soccer match between Barcelona and Napoli at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, Saturday, Aug. 8, 2020. (AP Photo/Joan Monfort) AP

Η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-1 τη Νάπολι του Κώστα Μανωλά με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει μια γκολάρα και να κερδίζει το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Λουίς Σουάρες. Με την Μπάγερν στα προημιτελικά οι μπλαουγκράνα.

Η Μπαρτσελόνα είχε ήδη το προβάδισμα από το Σαν Πάολο και το 1-1 με τη Νάπολι στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων αγώνα για τους 16 του Champions League. Μπορεί στο πρωτάθλημα να απογοήτευσαν και να έχασαν το πρωτάθλημα από τη Ρεάλ, αλλά στο Champions League οι μπλαουγκράνα στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Νίκησαν 3-1 τους παρενοπέι και έκλεισαν εισιτήριο για Λισαβόνα. Στα προημιτελικά του Final 8 θα παίξουν με την Μπάγερν, η οποία απέκλεισε με περίπατο την Τσέλσι. Ένας αντίπαλος λιγότερος για τον Ολυμπιακό στην προσπάθειά του να πάει απευθείας στα playoffs του Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι ήθελαν είτε πρόκριση Λιόν, είτε Νάπολι και όχι κατάκτηση της τρέχουσας διοργάνωσης από μία εκ των δύο ομάδων. Η Λιόν πέρασε την Γιουβέντους χθες.

Η Νάπολι ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και στο 2' παραλίγο να κάνει τη ζημιά στη Μπαρτσελόνα. Το σουτ του Μέρτενς από κοντά με το αριστερό, όμως, χτύπησε στο δεξί δοκάρι και πέρασε άουτ. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 10'. Ο Ράκιτιτς εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λανγκλέ με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Ο στόπερ των μπλαουγκράνα είχε σπρώξει τον Ντέμε για να πάρει πλεονεκτική θέση, αλλά αντικανονικό μαρκάρισμα δεν έγινε με βάση τον έλεγχο της φάσης από το VAR.

Η Μπαρτσελόνα συνέχισε να είναι το αφεντικό του αγώνα και στο 23' έκανε το 2-0. Με τρόπο καταπληκτικό. Ο Μέσι μπήκε στην περιοχή αφού όποιον βρήκε μπροστά του, σούταρε εκτός ισορροπίας προ του Μανωλά και σκόραρε. Η Νάπολι ήταν η 35η διαφορετική ομάδα σε βάρος της οποίας έβαζε γκολ ο σπουδαίος Αργεντινός.

Στο 30' ο σούπερ σταρ της Μπάρτσα έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά μετά τον έλεγχο του VAR, διαπιστώθηκε πως κατέβασε τη μπάλα με το χέρι. Στο 40ό λεπτό ο Καλιντού Κουλιμπαλί επιχείρησε να διώξει, ο Λιονέλ Μέσι έβαλε το πόδι για να του κλέψει τη μπάλα και ο Σενεγαλέζος κλώτσησε τον Αργεντινό αντί για τη μπάλα, με τον Τσουνέιτ Τσακίρ να σφυρίζει το πέναλτι μετά από έλεγχο της φάσης στο μόνιτορ.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λουίς Σουάρες - ο Μέσι δεν ήταν έτοιμος από το χτύπημα στη φάση με τον Κουλιμπαλί - ο οποίος ήταν εύστοχος, διαμορφώνοντας το 3-0. Πρώτο γκολ του Σουάρες με πέναλτι στο Champions League. Με πέναλτι διαμορφώθηκε και 3-1. Στο τρίτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου ο Ίβαν Ράκιτιτς ανέτρεψε τον Ντρις Μέρτενς. Στο 45+5' ο Λορέντσο Ινσίνιε ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας για το 3-1.

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε το live του αγώνα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Σέρτζι Ρομπέρτο, Ντε Γιονγκ, Μέσι, Σουάρες (90' Φίρπο), Γκριεζμάν (84' Μόντσου)

ΝΑΠΟΛΙ (Τζενάρο Γκατούζο): Οσπίνα, Ντι Λορέντσο, Κουλιμπαλί, Μανωλάς, Ντέμε (46' Λομπότκα), Φαμπιάν Ρουίθ (79' Ελμάς), Ζιελίνσκι (70' Λοσάνο), Καγιεχόν (70' Πολιτάνο), Ινσίνιε (79' Μίλικ), Μέρτενς.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ 16

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Σίτι - Ρεάλ 2-1 [2-1] (9', 69' Στέρλινγκ / 28' Μπενζεμά)

Γιουβέντους - Λιόν 2-1 [0-1] (43' πεν., 60' Κριστιάνο / 12' Ντεπάι)

Σάββατο 8 Αυγούστου

Μπάγερν - Τσέλσι 4-1 (10' πεν., 84' Λεβαντόβσκι, 24' Πέρισιτς, 76' Τολισό / 44' Έιμπραχαμ) [3-0]

Μπαρτσελόνα - Νάπολι 3-1 (10' Λανγκλέ, 23' Μέσι, 45+1' πεν. Σουάρες / 45+5' πεν. Ινσίνιε) [1-1]

Σε [] τα αποτελέσματα των πρώτων ματς

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL 8

Αταλάντα - Παρί -Σεν-Ζερμέν (12/8)

Λειψία - Ατλέτικο (13/8)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν (14/8)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν (15/8)

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Λειψία ή Ατλέτικο - Αταλάντα ή Παρί Σεν-Ζερμέν (18/8)

Μάντσεστερ Σίτι ή Λιόν - Μπαρτσελόνα ή Μπάγερν (19/8)

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ (23/8)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ