CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 2-8: Την εξευτέλισε και πέρασε ημιτελικά Champions League

Barcelona's Lionel Messi, right, holds his head after Bayern's Ivan Perisic scored his teams second goal during the Champions League quarterfinal match between FC Barcelona and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Friday, Aug. 14, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez/Pool)
Barcelona's Lionel Messi, right, holds his head after Bayern's Ivan Perisic scored his teams second goal during the Champions League quarterfinal match between FC Barcelona and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Friday, Aug. 14, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez/Pool) AP

Η Μπάγερν ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα με 8-2 (!) στον προημιτελικό της Λισσαβώνας σε ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία του Champions League και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. (VIDEOS)

Ένα ματς που θα μείνει στην ιστορία του Champions League! Σε μια άνευ προηγούμενου παράσταση η Μπάγερν διέσυρε, συνέτριψε, ταπείνωσε την Μπαρτσελόνα με 8-2 και συναντά στα ημιτελικά τη Μάντσεστερ Σίτι ή τη Λιόν (ο νικητής του τελευταίου προημιτελικού θα κριθεί το Σάββατο)

Το ματς ξεκίνησε με απίστευτο ρυθμό και δράση προϊδεάζοντας για την τρελή εξέλιξή του. Πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά από την έναρξη. O Πέρισιτς βγήκε από αριστερά - ο Σεμέδο δεν ήταν στη θέση του καθώς είχε προωθηθεί - γύρισε, Μίλερ και Λεβαντόβσκι συνεργάστηκαν άψογα. Ο Μίλερ με το αριστερό νίκησε τον συμπατριώτη του, Τερ Στέγκεν κι άνοιξε το σκορ.

Η Μπάρτσα δεν άργησε να ισοφαρίσει, αλλά όχι με δικό της γκολ. Με αυτογκόλ για την ακρίβεια. Στο έβδομο λεπτό Άλμπα έκανε το γύρισμα από αριστερά για τον Σουάρες, ο Αλάμπα προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά κρέμασε τον Νόιερ για το 1-1.

Στο 22ο λεπτό ο Σέρτζι Ρομπέρτο ων αφηρημένος έχασε την μπάλα στη μεσαία γραμμή. Ο Γκνάμπρι βγήκε από αριστερά, έσπασε πιο αριστερά στον Πέρισιτς. Ο Κροάτης με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Τερ Στέγκεν και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Μπάγερν.

Στο 27' ο Τιάγκο Αλκάνταρα έβγαλε για τον Γκορέτσκα, αυτός με εξαιρετική μαγική πάσα μόνο του τον Γκνάμπρι, ο οποίος αντιστάθηκε στο μαρκάρισμα του Λανγκλέ και νίκησε τον Τερ Στέγκεν για το 1-3.

Στο 31' ο Κίμιχ βγήκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Μίλερ στο πρώτο δοκάρι πρόλαβε τον Πικέ και κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-4. Στο 57ο λεπτό ο Τζόρντι Άλμπα βγήκε από αριστερά και γύρισε κεντρικά για τον Σουάρες. Ο Ουρουγουανός με τρομερή ντρίμπλα άδειασε τον Μπόατενγκ, νίκησε τον Τερ Στέγκεν και μείωσε σε 2-4.

Στο 63' ήλθε το 2-5. Ο Ντέιβις άδειασε τον Σεμέδο με εξαιρετική ντρίμπλα και κούρσα από αριστερά όπως επιτίθετο η Μπάγερν, μπήκε προς την περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κίμιχ. Στο 82ο ο Λεβαντόβσκι - ο οποίος όσο περίεργο κι αν φαίνεται δεν είχε σκοράρει μέχρι εκείνο το σημείο - βρήκε δίχτυα με κεφαλιά, κι αφού η φάση ελέχθηκε με VAR για το 2-6.

Το σκορ έκλεισε ο Φιλίπε Κουτίνιο ο οποίος παίζει στην Μπάγερν δανεικός από την Μπαρτσελόνα. Με δύο γκολ σε τρία λεπτά (86', 89') ολοκλήρωσε τη μοναδική παράσταση της Μπάγερν και τον διασυρμό της Μπαρτσελόνα.

Προφανώς κι αυτή είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή ήττα στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Η μεγαλύτερη ήττα στην καριέρα του Λιονέλ Μέσι, ξεπερνώντας το επώδυνο 6-1 με την εθνική Αργεντινής από την αντίστοιχη της Βολιβίας.

Ήταν η έκτη φορά που η Μπαρτσελόνα δέχεται 8 ή περισσότερα γκολ. Η πέμπτη ήταν το 1946 από τη Σεβίλλη για το Copa del Rey.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (70' Φάτι), Σέρτζι Ρομπέρτο (46' Γκριεζμάν), Ντε Γιονγκ, Βιδάλ, Μέσι, Σουάρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76' Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις (84' Ερναντέζ), Γκορέτσκα (84' Τολισό), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκνάμπρι (75' Κουτίνιο), Μίλερ, Πέρισιτς (67' Κομάν), Λεβαντόβσκι.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ 16

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Σίτι - Ρεάλ 2-1 [2-1] (9', 69' Στέρλινγκ / 28' Μπενζεμά)

Γιουβέντους - Λιόν 2-1 [0-1] (43' πεν., 60' Κριστιάνο / 12' Ντεπάι)

Σάββατο 8 Αυγούστου

Μπάγερν - Τσέλσι 4-1 (10' πεν., 84' Λεβαντόβσκι, 24' Πέρισιτς, 76' Τολισό / 44' Έιμπραχαμ) [3-0]

Μπαρτσελόνα - Νάπολι 3-1 (10' Λανγκλέ, 23' Μέσι, 45+1' πεν. Σουάρες / 45+5' πεν. Ινσίνιε) [1-1]

Σε [] τα αποτελέσματα των πρώτων ματς

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL 8

Αταλάντα - Παρί -Σεν-Ζερμέν 1-2 (27' Πάσαλιτς / 90' Μαρκίνιος, 90+3' Τσούπο Μότινγκ)

Λειψία - Ατλέτικο 2-1 (51' Ντάνι Όλμο, 88' Άνταμς/ 71' πεν. Ζοάο Φέλιξ)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 2-8 (7' αυτ. Αλάμπα, 57' Σουάρες / 4', 31' Μίλερ, 22' Πέρισιτς, 27' Γκνάμπρι, 63' Κίμιχ, 82' Λεβαντόβσκι, 86', 89' Κουτίνιο)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν (15/8)

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Λειψία - Παρί Σεν-Ζερμέν (18/8)

Μάντσεστερ Σίτι ή Λιόν - Μπάγερν (19/8)

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ (23/8)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ