CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0: Με μαγικό Μέσι στα ημιτελικά!

Barcelona forward Lionel Messi celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League quarterfinal, second leg, soccer match between FC Barcelona and Manchester United at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, April 16, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona forward Lionel Messi celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League quarterfinal, second leg, soccer match between FC Barcelona and Manchester United at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Tuesday, April 16, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Με τον Λιονέλ Μέσι να σκοράρει δις μέσα σε τέσσερα λεπτά και τον Φιλίπε Κοουτίνιο να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, η Μπαρτσελόνα "καθάρισε" με 3-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προκρίθηκε πανάξια στα ημιτελικά του Champions League (VIDEOS).

Επίδειξη ισχύος! Μετά το 1-0 στο "Ολντ Τράφορντ" την περασμένη εβδομάδα (με το αυτογκόλ του Λουκ Σο) η Μπαρτσελόνα ντούμπλαρε τις νίκες της επικρατώντας 3-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Καμπ Νόου" και με συνολικό σκορ 4-0 πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικα του Champions League για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο παίκτης που έκανε τη (μεγάλη) διαφορα μεταξύ των δύο ομάδων αφού χάρισε στην Μπαρτσελόνα αβαντάζ δύο τερμάτων από το πρώτο 20λεπτο (στο δεύτερο γκολ φέρει ακέραια ευθύνη ο Ντε Χέα) ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Κοουτίνιο διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με ασύλληπτο φαλτσαριστό μακρινό σουτ στο 61'.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα επέκτεινε σε 31 ματς το αήττητο εντός έδρας σερί της στο Champions League, μετρώντας σε αυτό το διάστημα 28 νίκες και 3 ισοπαλίες (τελευταία αντίπαλος που έφυγε νικήτρια από την Βαρκελώνη ήταν η Μπάγερν το 2013, τη χρονιά που κατέκτησε το Champions League).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε το πρώτο ματς στο "Ολντ Τράφορντ" χωρίς να έχει ούτε ένα σουτ προς την αντίπαλη εστία (!) όμως στη ρεβάνς του "Καμπ Νόου" μπήκε δυνατά και με τη συμπλήρωση 32 δευτερολέπτων από την πρώτη σέντρα έκανε πάνω από 90.000 οπαδούς της "Μπάρτσα" στις εξέδρες να καρδιοχτυπήσουν.

Ο Πογκμπά έβγαλε πανέξυπνη κάθετη πάσα και ο Ράσφορντ βγήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, με το σουτ όμως που επιχείρησε να νικάει τον εμβρόντητο Τερ Στέγκεν αλλά να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι!

Στα πρώτα δέκα λεπτά η Γιουνάιτεντ κέρδισε τις εντυπώσεις με την πίεση ψηλά που άσκησε και την επιθετική της διάθεση, ωστόσο η συνέχεια άνηκε στην ομάδα του Βαλβέρδε.

Στο 12ο λεπτό οι Άγγλοι στάθηκαν τυχεροί καθώς ο διαιτητής έκανε χρήση του VAR και πήρε πίσω την αρχική του απόφαση να καταλογίσει πέναλτι σε μαρκάρισμα του Φρεντ πάνω στον Ράκιτιτς, όμως στο 16' δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το φαινόμενο που ακούει στο όνομα Μέσι.

Ο Γιανγκ έχασε τη μπάλα κοντά στην περιοχή της ομάδας του η οποία έφτασε στον Μέσι και ο "Pulga", αφού πρώτα πέρασε τον Φρεντ, "ζύγισε" το πόδι του και με ένα εξαιρετικά φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Ντε Χέα (1-0).

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μέσι "χτύπησε" και πάλι με σουτ εκτός περιοχής, μόνο που αυτή τη φορά δοκίμασε το δεξί του πόδι και χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του και ο Ντε Χέα με τρομερή γκάφα, αφού η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε αργά και βασανιστικά για τον ίδιο στην αριστερή του γωνία (2-0).

Αυτό μάλιστα ήταν το 24ο γκολ του Αργεντινού σε 32 παιχνίδια που έχει πάρει μέρος στο Champions League κόντρα σε αγγλικές ομάδες και δεν υπάρχει άλλος που να έχει να επιδείξει μεγαλύτερο νούμερο τερμάτων.

Η συνέχεια, μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, βρήκε τους φιλοξενούμενους να είναι εμφανώς επηρεασμένοι από τα δύο γκολ που δέχτηκαν και να μην έχουν καμία σχέση με το επιθετικό τους ξεκίνημα κάνοντας αρκετά λάθη στην κυκλοφορία, ενώ στον αντίποδα οι Καταλανοί είχαν πάρει ψυχολογία από το κρεσέντο του Μέσι.

Το αποτέλεσμα ήταν να ελέγξουν απόλυτα το ματς μέσω της κατοχής της μπάλας ενώ στις καθυστερήσεις είχαν μεγάλη ευκαιρία και για τρίτο γκολ (η φάση ξεκίνησε από τρομερή σόλο ενέργεια του Μέσι με "ποδιά" στον Τζόουνς), με τον Ντε Χέα να αποκρούει ενστικτωδώς κοντινή προβολή του Τζόρντι Άλμπα.

Με τα δύο γκολ του Μέσι "προίκα" από το πρώτο 45λεπτο, η Μπαρτσελόνα μπήκε απελευθερωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και μέχρι το 65' σφυροκόπησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με αποτέλεσμα να πετύχει ένα γκολ και να χάσει 2-3 ακόμα καλές ευκαιρίες.

Το γκολ που ουσιαστικά "κλείδωσε" την υπόθεση πρόκριση για την Μπαρτσελόνα σημειώθηκε στο 61', με τον Μέσι να βρίσκει με βαθιά μπαλιά τον Τζόρντι Άλμπα, εκείνον να στρώνει στον Κουτίνιο και τον Βραζιλιάνο με τρομερό φαλτσαριστό σουτ-σπεσιαλιτέ του, έστειλε τη μπάλα στο αριστερό "Γάμα" της εστίας του Ντε Χέα για το 3-0.

Με το γκολ αυτό μάλιστα, η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε τρία γκολ στο ίδιο ματς με προσπάθειες εκτός περιοχής για πρώτη φορά μετά τον Αυγούστο του 2016 (κόντρα στην Μπέτις για το ισπανικό πρωτάθλημα)! Μετά το 3-0, η Γιουνάιτεντ παρέδωσε οριστικά πνεύμα και οι "μπλαουγκράνα" είχαν τα ηνία μέχρι το φινάλε, με τη μοναδική ουσιαστικά ευκαιρία για την ομάδα του Σόλσκιερ μετά από το δοκάρι του Ράσφορντ στα πρώτα δευτερόλεπτα να έρχεται στο 90'.

Ο Νταλότ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο πρώην "μπλαουγκράνα" Σάντσες (χειροκροτήθηκε από το κοινό κατά την είσοδο του ως αλλαγή στο 80') πετάχτηκε εντυπωσιακά στο πρώτο δοκάρι για να πάρει την κεφαλιά και να πετύχει το γκολ της τιμής, με τον Τερ Στέγκεν να κάνει όμως την επέμβαση του αγώνα με ενστικτώδη απόκρουση με το αριστερό χέρι και να σφραγίζει με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο (71' Σεμέδο), Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Αρτούρ (75' Βιδάλ), Μέσι, Σουαρες, Κοουτίνιο (81' Ντεμπελέ)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Τζόουνς, Λίντελοφ, Σμόλινγκ, Γιανγκ, Φρεντ, ΜακΤόμινεϊ, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (80' Σάντσες), Μαρσιάλ (65' Μαρσιάλ), Ράσφορντ (73' Λουκακού)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 3-0 (HIGHLIGHTS):

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ