CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν Μονάχου: Οι Βαυαροί ξανάρχονται

Bayern's Serge Gnabry, right, celebrates his side's second goal with teammates Robert Lewandowski, center, and Thomas Mueller during the Champions League semifinal soccer match between Lyon and Bayern Munich at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Wednesday, Aug. 19, 2020. (Miguel A. Lopes/Pool via AP)
Bayern's Serge Gnabry, right, celebrates his side's second goal with teammates Robert Lewandowski, center, and Thomas Mueller during the Champions League semifinal soccer match between Lyon and Bayern Munich at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Wednesday, Aug. 19, 2020. (Miguel A. Lopes/Pool via AP) AP

Η Μπάγερν Μονάχου θέλει να επιστρέψει στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου μετά από επτά χρόνια και ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με την παρέα του δείχνουν ικανοί να τα καταφέρουν.

Η ώρα για τη μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου πλησιάζει. Το βράδυ της Κυριακής η Παρί Σεν Ζερμέν θα τεθεί αντιμέτωπη με την Μπάγερν Μονάχου στον τελικό του Champions League και εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να εφοδιαστούμε με τα νέα, καλύτερα από ποτέ Lay's ρίγανη και την απολαυστική Pepsi Max με μηδέν ζάχαρη και να απολαύσουμε ένα μεγάλο ματς.

Οι Βαυαροί είναι εκείνοι που θα έχουν το βάρος του φαβορί αφού με την πορεία τους μέχρι τώρα έχουν αποδείξει ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής και απέναντι στους Αστέρες των εκατομμυρίων της Παρί θα παρατάξουν ένα εξαιρετικό σύνολο.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Παρά το προβληματικό ξεκίνημα της σεζόν εντός συνόρων, έξω από αυτά η Μπάγερν τόσο με τον Νίκο Κόβατς στον πάγκο της όσο και με τον Χανς Ντίτερ Φλικ έκανε μαθήματα προπέδιας στη φάση των ομίλων.

Τότεναμ, Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο με τους Γερμανούς χωρίς να καταφέρουν να τους κόψουν ούτε βαθμό. Η μόνη ομάδα που έφτασε κοντά στο να το κάνει ήταν ο Ολυμπιακός ο οποίος στο "Γ. Καραϊσκάκης" ηττήθηκε με 3-2 από τους Βαυαρούς. Αυτή ήταν και η μοναδική νίκη της Μπάγερν με ένα γκολ διαφορά.

Με 18 βαθμούς και το απόλυτο 6/6 άφησε πίσω της τους ομίλους η γερμανικής ομάδα η οποία στη φάση των "16" αντιμετώπισε την Τσέλσι. Οι πιτσιρικάδες του Λάμπαρντ δεν μπόρεσε να προβάλουν αντίσταση και με συνολικό σκορ 7-1 στα δύο ματς (3-0 το πρώτο στην Αγγλία, 4-1 το δεύτερο στη Γερμανία) ήρθε η πρόκριση.

Επόμενη στάση η Μπαρτσελόνα. Όλοι περίμεναν ένα μεγάλο ματς, αλλά αυτό που είδαν ήταν ένας καταιγισμός από την Μπάγερν η οποία συνέτριψε με 8-2 την ομάδα του Κίκε Σετιέν και έφερε πολλές εξελίξεις στο σύλλογο της Βαρκελώνης.

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο βράδυ της Τετάρτης στο οποίο η Μπάγερν βρήκε μπροστά της τη φόνισσα των γιγάντων του φετινού Champions League. Μόνο που οι Βαυαροί δεν την πάτησαν όπως η Γιουβέντους και η Μάντσεστερ Σίτι. Με τον Γκναμπρί να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Λεβαντόβσκι να προσθέτει ακόμα ένα η Μπάγερν επικράτησε με 3-0 κόντρα στη Λιόν και έκλεισε θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

ΤΟ ΠΑΛΜΑΡΕ

Η Μπάγερν Μονάχου είναι μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι Βαυαροί έχουν κατακτήσει: 30 πρωταθλήματα, 20 Κύπελλα Γερμανίας, 8 γερμανικά Super Cup, 6 League Cup Γερμανίας, 5 Champions League, 1 UEFA Cup, 1 Super Cup Ευρώπης, 2 Διηπειρωτικά, 1 FIFA Club World Cup, 1 UEFA Super Cup.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Προπονητής της ομάδας είναι ο Χανς-Ντίτερ Φλικ. Ο 55χρονος Γερμανός κόουτς ανέλαβε την Μπάγερν στα μισά της χρονιάς όταν υπήρξε το διαζύγιο με τον Νίκο Κόβατς. Έκτοτε οι Βαυαροί έχουν δώσει 34 ματς σε όλες τις διοργανώσεις και μετρούν 31 νίκες, δύο ήττες και μία ισοπαλία! Το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα ήταν στις 7 Δεκεμβρίου (ήττα από την Γκλάντμπαχ με 2-1) κι από εκεί και έπειτα η Μπάγερν πάει τρένο. Ο Χανς-Ντίτερ Φλικ οδήγησε την Μπάγερν στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου και πλέον ο στόχος είναι ένας. Η κατάκτηση του Champions League και η επίτευξη του τρεμπλ.

Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his sides sixth goal during the Champions League quarterfinal match between FC Barcelona and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Friday, Aug. 14, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez/Pool)
Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his sides sixth goal during the Champions League quarterfinal match between FC Barcelona and Bayern Munich at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Friday, Aug. 14, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez/Pool) AP

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να ενισχύθηκε το περασμένος καλοκαίρι, αλλά όσοι παίκτες και να έρθουν πάντα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι παραμένει το αστέρι της. Ο Πολωνός "κίλερ" που επέκτεινε τη συνεργασία του με τους πρωταθλητές έως το 2023 είναι ικανός να προκαλέσει τεράστια ζημιά στις αντίπαλες άμυνες, ακόμα και στην κακή του μέρα. Φέτος μετρά συνολικά 45 συμμετοχές με 54 γκολ και εννιά ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό δείχνει την εντυπωσιακή χρονιά που πραγματοποιεί.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

ΟΝΟΜΑ ΗΜ. ΓΕΝ. ΘΕΣΗ
Μάνουελ Νόιερ 27/3/1986 Τερματοφύλακας
Σβεν Ουλράιχ 3/9/1988 Τερματοφύλακας
Λούκας Ερνάντες 14/2/1996 Αμυντικός
Νίκλας Σούλε 3/9/1995 Αμυντικός
Μπέντζαμιν Παβάρ 28/3/1996 Αμυντικός
Ζερόμ Μπόατενγκ 3/9/1988 Αμυντικός
Τζοσούα Κίμιχ 8/2/1995 Αμυντικός
Χάβι Μαρτίνεζ 2/9/1988 Μέσος
Τιάγκο Αλκάνταρα 11/4/1991 Μέσος
Μισέλ Κισάνς 6/8/1999 Μέσος
Λεόν Γκορέτσκα 6/2/1995 Μέσος
Κορεντίν Τολισό 3/8/1994 Μέσος
Φελίπε Κουτίνιο 12/6/1992 Μέσος
Κίνγκσλεϊ Κομάν 13/6/1996 Επιθετικός
Ιβάν Πέρισιτς 2/2/1989 Επιθετικός
Αλφόνσο Ντέιβις 2/11/2000 Επιθετικός
Σερζ Γκνάρμπι 14/7/1995 Επιθετικός
Τόμας Μίλερ 13/9/1989 Επιθετικός
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι 21/9/1988 Επιθετικός
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ