CHAMPIONS LEAGUE

Μιλόγεβιτς: "Μεγαλύτερη ομάδα στα Βαλκάνια ο Ερυθρός Αστέρας"

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÐÁÏÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
Μιλόγεβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο τεχνικός του Ερυθρού Αστέρα, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, μιλά στο Sport24.gr για την πρόκριση της ομάδας του Βελιγραδίου στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με δύο γκολ του Μπεν μέσα σε δύο λεπτά (έξι σε οκτώ αγώνες των προκριματικών), ο Ερυθρός Αστέρας επέστρεψε στον αγώνα κόντρα στη Ζάλτσμπουργκ, απέσπασε ισοπαλία 2-2 μέσα στην Αυστρία και για πρώτη φορά από το 1991 και την κατάκτηση του θεσμού, αγωνίζεται στην τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (MOTION TEAM)
Μιλόγεβιτς MOTIONTEAM

Η επιτυχία της ομάδας της σερβικής πρωτεύουσας έχει όνομα κι επώνυμο. Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Ο πρώην τεχνικός του Πανιωνίου επέστρεψε στην πατρίδα του, πήρε την ομάδα από το Βελιγράδι, την έφθασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος με πορεία (την ίδια σεζόν) στο Europa League.

Πλέον, ετοιμάζεται να κάνει το ίδιο στο επόμενο level. Έστω κι αν στον τρίτο όμιλο, θα έχει ν' αντιμετωπίσει μεγαθήρια. Την Παρί Σεν-Ζερμέν, τη Νάπολι και τη Λίβερπουλ. Το Sport24.gr συνομίλησε με τον 48χρονο Σέρβο τεχνικό. Η συζήτηση ξεκίνησε από την υποδοχή στο "Νίκολα Τέσλα" του Βελιγραδίου μετά την τεράστια επιτυχία:

"Υπήρχε πολύς ενθουσιασμός στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή μας. Το περίμεναν οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα από το 1991 για να μπει η ομάδα στους ομίλους. Βάλαμε τον Ερυθρό Αστέρα εκεί που αξίζει, είναι για μένα λόγω ιστορίας, κόσμου η μεγαλύτερη ομάδα στα Βαλκάνια.

Ήταν πολύ δύσκολο ότι πέρυσι και φέτος ξεκινήσαμε νωρίς τα προκριματικά. Είναι πολύ δύσκολο. Στην αρχή φαίνεται ότι έχεις καλές κληρώσεις, αλλά και οι ομάδες του πρώτου και δεύτερου προκριματικού γύρου δεν είναι τόσο αδύναμες όπως στο παρελθόν. Πέρυσι καταφέραμε και βρεθήκαμε στους 32 του Europa League, ήταν μεγάλη επιτυχία κι αυτή. Αλλά, εντελώς διαφορετικό οι όμιλοι του Champions League από τους ομίλους του Europa League".

Κι όμως, το πρώτο παιχνίδι στο "Ράικο Μίτιτς" ή κατά κόσμον... "Μαρακανά" ήταν κεκλεισμένων των θυρών. Πόσο επηρέασε αυτό τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έμεινε στο 0-0 με τους Αυστριακούς;

"Ήταν δύσκολο που παίξαμε χωρίς τον κόσμο. Αν δεν υπήρχε η τιμωρία, το γήπεδο θα ήταν... τίγκα. Οι οπαδοί κάνουν τρομερή ατμόσφαιρα, καμία ομάδα που έρχεται να παίξει στο "Μαρακανά" δεν νιώθει άνετα. Κι εμάς, μας επηρέασε. Δεν το "νιώθαμε" τόσο, χωρίς τον κόσμο. Ευτυχώς είχαμε 15.000 οπαδούς στο Ζάλτσμπουργκ. Εάν μπορούσαμε, θα είχαμε... 30.000".

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στα "αστέρια" κι αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στην Αυστρία. Τόσο έξαλλα που οι οπαδοί των "ερυθρόλευκων" μπούκαραν στον αγωνιστικό χώρο, μόλις ακούστηκε το τελευταίο σφύριγμα από τον διαιτητή και πανηγύρισαν έξαλλα μαζί με τους παίκτες. Ο τεχνικός της ομάδας εξηγεί ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο τιμωρίας κι αποδίδει την είσοδο στο "μικρόβιο" των Βαλκανίων.

"Δεν υπάρχει πρόβλημα. Βγήκε η απόφαση, εξάλλου. Τιμωρηθήκαμε δύο αγωνιστικές. Συμπληρώσαμε μία με τη Ζάλτσμπουργκ. Μειώθηκε σε μία. Οπότε θα έχουμε κανονικά κόσμο από το πρώτο ματς των ομίλων της διοργάνωσης.

Είναι θέμα των Βαλκανίων. Ζούμε σε διαφορετικούς ρυθμούς. Δεν έκαναν κάτι κακό. Μπορεί να θεωρείται παράνομο με βάση το γράμμα του νόμου, αλλά και η UEFA καταλαβαίνει τη ψυχοσύνθεση των λαών από τα Βαλκάνια".

Κι όμως βρέθηκε από την... κόλαση, στον... παράδεισο. Γνώριζε την ήττα (2-0) στη "Red Bull Arena", μέχρι να φέρει "τούμπα" την πρόκριση μέσα σε δύο λεπτά. Ο ίδιος στον πάγκο πίστεψε σε αυτήν την ανατροπή, ή στα γκολ των Αυστριακών ξεκίνησε να σκέφτεται... ομίλους Europa League;

"Εσύ πάντα πιστεύεις γιατί αυτό πρέπει να δείχνεις. Πολλές φορές δεν το πετυχαίνεις, μερικές ναι. Έτσι, είναι το ποδόσφαιρο. Δεν το βάζεις κάτω ποτέ, εγώ ως ποδοσφαιριστής και προπονητής δεν το έβαλα ποτέ κάτω. Το γυρίσαμε μέσα σε δύο λεπτά.

Η Ζάλτσμπουργκ είναι μια μεγάλη ομάδα και ήταν μια ομάδα που δεν την ήθελα καθόλου στην κλήρωση. Είναι Γερμανός ο προπονητής, δούλεψε στη Μάιντς με τον Τούχελ και τον Κλοπ. Παίζει 4-4-2 με ρόμβο, με κάθετο παιχνίδι. Το μόνο πρόβλημα που δεν έχουν είναι τα χρήματα για μεγάλες μεταγραφές. Αλλά, είναι εξαιρετική ομάδα. Μας βοήθησε το 0-0 στο πρώτο ματς, όσο παράξενο κι αν ακούγεται. Γιατί κάναμε ευκαιρίες, δείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι.

Μιλόγεβιτς: "Μεγαλύτερη ομάδα στα Βαλκάνια ο Ερυθρός Αστέρας"
AP PHOTO/DARKO VOJINOVIC

Μας βοήθησε ότι πέρυσι παίξαμε με τεράστιες ομάδες. Παίξαμε με δύσκολες ομάδες και πήραμε αυτοπεποίθηση. Γιατί να μην το κάνουμε κι αυτό φέτος; Με ξέρετε κι από την Ελλάδα, δεν υπόσχομαι πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα παίξουμε δυνατά".

Πέρα από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ήρωας για την ομάδα της Σερβίας είναι κι ο Μοχάμεντ Μπεν. Ο πρώην επιθετικός των Ολυμπιακού, Βέροιας και Πανιωνίου, τον οποίον ο πρώτος πήρε μαζί του στο Βελιγράδι. Αποτελεί προσωπική δικαίωση;

"Ο Μπεν είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς. Δεν είναι θέμα προσωπικής δικαίωσης. Είναι επαγγελματίας, τον αγαπούν όλοι εδώ στο Βελιγράδι. Κι ο Μπεν βοηθά τον Ερυθρό Αστέρα κι ο Ερυθρός Αστέρας με τον Μπεν".

Ο Πέδρο Κόντε μπορεί να πωλήθηκε στην Μπανίγιας και να σκόραρε στο ντεμπούτο του, αλλά βρέθηκε κοντά στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ωστόσο, δεν θέλει να μιλά για πράγματα που δεν... έγιναν.

"Ο Πέδρο Κόντε ήταν στη λίστα μας, αλλά δεν έγινε και δεν θέλω να συζητώ γι' αυτό. Δεν έγινε και τελείωσε".

Red Star's head coach Vladan Milojevic gestures during a Group H Europa League soccer match between Arsenal London and Red Star Belgrade at the Emirates stadium in London, Britain, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Red Star's head coach Vladan Milojevic gestures during a Group H Europa League soccer match between Arsenal London and Red Star Belgrade at the Emirates stadium in London, Britain, Thursday, Nov. 2, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Πλέον το "Μαρακανά" ετοιμάζεται υποδεχθεί Παριζιάνους, Ναπολιτάνους και Λιβερπούλιανς. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς το περιμένει ασφυκτικά γεμάτο και δεν ξεχνά να στείλει ένα "ευχαριστώ" για τα μηνύματα που δέχθηκε από Έλληνες.

"Το περιμένω γεμάτο το "Μαρακανά". Όχι μόνο στα μεγάλα ματς, σε κάθε ματς την ημέρα εκείνη το Βελιγράδι ζει στους ρυθμούς του. Έχω πάρει μηνύματα από γνωστούς και άγνωστους από την Ελλάδα και την Κύπρο. Πολλά μηνύματα από Νεοσμυρνιώτες, πέρασε πολύ όμορφο χρόνο στον Πανιώνιο. Με βοήθησε πολύ ο Πανιώνιος στην καριέρα μου".

Στο τέλος του ζητήσαμε και την άποψή του για τις δύο ελληνικές ομάδες που αγωνίστηκαν στην ίδια διαδικασία (playoffs). Την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Δείτε τι μας είπε:

"Την ΑΕΚ την είδα. Δεν είναι κι εύκολη ομάδα η Βίντι, αλλά ήταν καλή κλήρωση. Ο ΠΑΟΚ, δεν ξέρω. Η Μπενφίκα είναι καλή ομάδα και το έδειξε και στην ισοπαλία στη Λισαβόνα. Ειδικά, όταν πάτησε γκάζι στην Τούμπα φάνηκε η διαφορά. Έβλεπα, όμως, μια αισιοδοξία στον ΠΑΟΚ μετά το ματς στην Πορτογαλία ότι είχαν... ήδη περάσει. Δεν μου αρέσει εμένα αυτό".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ