CHAMPIONS LEAGUE

Mέσι: Στα δίχτυα κάθε 43' στο Champions League (VIDEOS)

Mέσι: Στα δίχτυα κάθε 43' στο Champions League (VIDEOS)
AP PHOTO/EMILIO MORENATTI

Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει τις εξωπραγματικές επιδόσεις του στο Champions League καθώς η Μπαρτσελόνα σκοράρει με τη δική του συμμετοχή κάθε 43 λεπτά! (VIDEOS)

Με δύο γκολ και δύο ασίστ ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της νίκης-πρόκρισης (5-1) της Μπαρτσελόνα επί της Λιόν στα προημιτελικά του Champions League. Ο Αργεντινός προσέφερε ακόμη μία μαγική βραδιά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, έδωσε ακόμη μία παράσταση στο ύψιστο επίπεδο.

Είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της διοργάνωσης της τρέχουσας σεζόν. Ο 31χρονος Αργεντινός έφθασε τα οκτώ συνολικά γκολ και τρεις συνολικά ασίστ. Έχει το μεγαλύτερο σχετικό άθροισμα - άμεση ή έμμεση συμμετοχή σε γκολ - από κάθε άλλον παίκτη στη διοργάνωση της τρέχουσας σεζόν.

Κι όμως ο "pulga" έχει αυτόν τον αριθμό γκολ (8) και ασίστ (3) σε 477 λεπτά συμμετοχής με τους "μπλαουγκράνα". Υπενθυμίζεται ότι δεν είχε αγωνιστεί στα δύο ματς με την Ίντερ στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ενώ σε αυτό με την Τότεναμ (επίσης στην ίδια φάση για την τελευταία αγωνιστική της) πέρασε ως αλλαγή στο 63ο λεπτό.

Ο Λιονέλ Μέσι έχει μέσο όρο 2.08 γκολ και ασίστ ανά ενενηντάλεπτο. Νούμερο εξωπραγματικό, όπως εξωπραγματικός είναι κι ο ίδιος. Η μπάλα πάει στα δίχτυα αντίπαλης ομάδας της Μπαρτσελόνα με τη δική του άμεση (απευθείας γκολ) ή έμμεση (ασίστ) κάθε 43 λεπτά.

Πίσω από τον Νοτιοαμερικανό βρίσκονται ο Γάλλος φορ της Παρί Σεν-Ζερμέν, Κιλιάν Εμπαπέ (έχει πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ), κι ο Σέρβος μεσοεπιθετικός του Άγιαξ, Ντούσαν Τάντιτς, ο οποίος έχει έξι γκολ και τρεις ασίστ.

Καθώς ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν συνεχίζει στη διοργάνωση - η Παρί Σεν-Ζερμέν αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - μόνον ο Ντούσαν Τάντιτς τον απειλεί ουσιαστικά. Δείτε τα γκολ του Μέσι. Κόντρα στην Αϊντχόφεν (ένα στην Ολλανδία, χατ-τρικ στη Βαρκελώνη), κόντρα στην Τότεναμ (δύο) στο Λονδίνο και κόντρα στη Λιόν (δύο την Τετάρτη):

Φυσικά έχει δώσει και τρεις ασίστς. Οι δύο ήταν στο ματς με τους "γκον" στα γκολ των Ζεράρ Πικέ (4-1) και Ουσμάν Ντεμπελέ (5-1), ενώ στον πρώτο είχε δώσει ασίστ και στο ματς του "Philips Stadion" για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ