CHAMPIONS LEAGUE

Με σφραγίδα Βαλβέρδε η φετινή Μπαρτσελόνα

Με σφραγίδα Βαλβέρδε η φετινή Μπαρτσελόνα

Η Μπάρτσα με το σχεδόν τέλειο ξεκίνημα της σεζόν, οι αλλαγές του Txingurri, η αρχική ενδεκάδα των blaugrana, ο σεληνιασμένος Μέσι, η αρνητική στατιστική και η "παρουσία" του δημοψηφίσματος στο "Καμπ Νόου".

Το βράδυ της Τετάρτης (18/10, 21:45) οι παίκτες του Ολυμπιακού θα κάνουν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο του "Καμπ Νόου" για να αντιμετωπίσουν την Μπαρτσελόνα στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του φετινού Champions League. Πρόκειται για μια ιστορική αναμέτρηση, αφού είναι η πρώτη φορά που οι "ερυθρόλευκοι" βρίσκουν απέναντί τους το καμάρι της Καταλονίας, ενώ τα δυο παιχνίδια - εκτός και εντός έδρας - με τους "μπλαουγκράνα" έχουν μια ακόμα παρουσία που κάνει σαφώς πιο ιδιαίτερες αυτές τις αναμετρήσεις, αυτήν του Ερνέστο Βαλβέρδε, πρώην προπονητή του Ολυμπιακού και νυν της Μπάρτσα. Στο σημερινό κείμενο θα ασχοληθούμε με την μέχρι στιγμής αγωνιστική παρουσία των "culés" στη φετινή σεζόν, τον τρόπο με τον οποία αναμένεται να παίξουν απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας, την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Txingurri, το τί πρόκειται να συμβεί στις κερκίδες σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στο δημοψήφισμα, ενώ θα δούμε και κάποια ενδιαφέροντα στατιστικά από το παρελθόν.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε τη φετινή περίοδο με ισάριθμες ήττες στα δυο παιχνίδια του Σούπερ Καπ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η συγκυρία βέβαια ήταν αρκετά περίεργη, αφού η ομάδα ήταν ανέτοιμη, είχε χάσει λίγες μέρες πριν, έναν από τους καλύτερους παίκτες της (και οπωσδήποτε όχι με τον πιο φυσιολογικό τρόπο), δεν είχε ενισχυθεί και βρισκόταν στο περιθώριο μιας διοικητικής κρίσης, με τον Μπαρτομέου και τους ανθρώπους του, να πέφτουν σε διαδοχικά λάθη, προσπαθώντας να διαχειριστούν τις εξελίξεις, πρώτα στην υπόθεση Νεϊμάρ και κατόπιν στο μεταγραφικό πεδίο. Τελικά όμως, προπονητής και ποδοσφαιριστές, κατάφεραν να βγουν αλώβητοι από τον καλοκαιρινό κυκεώνα, πρώτον, επειδή η Μπάρτσα αποτελείται από παίκτες-προσωπικότητες που ξέρουν πώς να μένουν ανεπηρέαστοι από παράπλευρες καταστάσεις και δεύτερον, επειδή ο Ερνέστο Βαλβέρδε κέρδισε τον σεβασμό όλου του ρόστερ, με συνέπεια η λειτουργία της ομάδας να είναι άψογη, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες.

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΕ ΛΙΓΚΑ & CHL

Με σφραγίδα Βαλβέρδε η φετινή Μπαρτσελόνα

Ο Μέσι πανηγυρίζει ένα από τα δυο τέρματα που πέτυχε εναντίον της Γιουβέντους στο τελικό 3-0 στην πρεμιέρα των ομίλων του φετινού Champions League (12/9/2017)

Έτσι λοιπόν, από το ξεκίνημα της Λίγκας και του Champions League, οι "μπλαουγκράνα" είναι αήττητοι, έχοντας σε δέκα παιχνίδια (8 για το πρωτάθλημα και 2 για το ChL), εννιά νίκες και μια ισοπαλία. Σε αυτές τις αναμετρήσεις, έχουν πετύχει συνολικά 28 τέρματα και έχουν δεχτεί μόλις 3, σε ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα που έχει κάνει ποτέ η Μπαρτσελόνα στην ιστορία της. Η ομάδα βρίσκεται στην κορυφή, τόσο της Primera División, όσο και του ομίλου του Champions League, ενώ η διαφορά των πέντε βαθμών από τη Ρεάλ στο πρωτάθλημα, έχει δώσει σίγουρα ένα σημαντικό ψυχολογικό προβάδισμα στους "culés", παρά το γεγονός ότι ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της σεζόν. Κοιτάζοντας τους αριθμούς, η Μπάρτσα πετυχαίνει κατά μέσο όρο σχεδόν τρία γκολ ανά παιχνίδι, ενώ δέχεται ένα ανά τρία ματς (στην Ευρώπη έχει μηδέν παθητικό). Η άμυνα, που ήταν και το μεγαλύτερο πρόβλημά της τα τελευταία χρόνια, έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά και έχει σταματήσει να είναι "ξέφραγο αμπέλι". Ας περάσουμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τον φετινό τρόπο παιχνιδιού των "μπλαουγκράνα".

Το σύστημα δεν έχει αλλάξει, το 4-3-3 συνεχίζει να είναι η βασική διάταξη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά κάποιες φορές διαμορφώνεται σε 4-4-2, ειδικά τώρα που έχει τραυματιστεί ο Ντεμπελέ και δεν υπάρχει κάποιος παίκτης σταθερός για την τριάδα μπροστά. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι φέτος ο Μέσι παίζει τον ρόλο του falso nueve (ψευτο-εννιάρι), κάτι που έχει υποχρεώσει τον Σουάρες να κινείται πιο πολύ στα άκρα, με αποτέλεσμα ο Ουρουγουανός να μη σκοράρει με την ίδια συχνότητα που μας είχε συνηθίσει στο πρόσφατο παρελθόν. Στο ματς με την Ατλέτικο πάντως, τα κατάφερε, επειδή ο Ερνέστο, από ένα σημείο και μετά τον έβαλε να παίξει στη φυσική του θέση, ως σέντερ φορ. Τόσο στο παιχνίδι με τους "ροχιμπλάνκος", όσο και σε εκείνο με τη Χετάφε, τα δυο δηλαδή που "στράβωσαν", αφού η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ, τα "γύρισε" ο Βαλβέρδε με τις αλλαγές που έκανε. Να πούμε βέβαια, ότι το Σάββατο στο "Μετροπολιτάνο", ο Txingurri ξεκίνησε τον Αντρέ Γκόμες στην ενδεκάδα, έχοντάς τον κοντά στη γραμμή, αλλά στη συνέχεια διόρθωσε το λάθος του, περνώντας τον Σέρτζι Ρομπέρτο στη θέση του Σεμέδο και μετακινώντας τον Γκόμες στη θέση του εσωτερικού χαφ, όπου απέδωσε σαφώς καλύτερα.

Η ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΕΣΤΟ

Με σφραγίδα Βαλβέρδε η φετινή Μπαρτσελόνα

Ερνέστο Βαλβέρδε και Τσόλο Σιμεόνε στο ματς της Ατλέτικο με την Μπαρτσελόνα το προηγούμενο Σάββατο (14/10/2017)

Με αυτή την αλλαγή θέσεων, άλλαξε και η εικόνα της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο, μην ξεχνάμε άλλωστε ότι από σέντρα του Σέρτζι Ρομπέρτο ήρθε το γκολ του Σουάρες. Η Μπαρτσελόνα στα πρώτα 60 λεπτά, είχε μεν την κατοχή, αλλά δεν ήταν επικίνδυνη (με εξαίρεση το φάουλ του Μέσι στο δοκάρι), γιατί η Ατλέτικο ήταν σφιχτή στην άμυνα, πολύ περισσότερο δε, αφού προηγήθηκε και δεν είχε λόγο να επιτεθεί πολύ. Όταν ο Ερνέστο έκανε τις αλλαγές, οι "μπλαουγκράνα" κυριάρχησαν, δημιούργησαν ευκαιρίες και θα μπορούσαν να πάρουν ακόμα και τη νίκη. Το σημαντικότερο που έχει επιτύχει ο Βαλβέρδε σε αυτούς τους λίγους μήνες που βρίσκεται στη Βαρκελώνη, είναι ότι πέρα από τον σεβασμό που εμπνέει, έχει γίνει και πολύ αγαπητός στους παίκτες. Ο τρόπος με τον οποίο τους προσεγγίζει, το ότι μιλάει μαζί τους, η συνολική επαφή του με το ρόστερ, κάτι που δεν συνήθιζε ο "απόμακρος" Λουίς Ενρίκε, είναι στοιχεία που έχουν εκτιμήσει απόλυτα οι ποδοσφαιριστές. Ο Txingurri έχει καταφέρει να περάσει τη φιλοσοφία του και πλέον αποδεικνύει ότι έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται σωστά τόσο τα πρόσωπα, όσο και τις τακτικές.

Το βασικό ζητούμενο παραμένει, όπως είπαμε και στην αρχή, το 4-3-3, αλλά δεν είναι δεσμευτικό για τον Ερνέστο. Μπορεί να παίξει 4-4-2, όπως επίσης και 4-2-3-1, ενώ έχει χρησιμοποιήσει και τρεις πίσω (στο δεύτερο ματς του Σούπερ Καπ, το οποίο τελικά δεν του βγήκε). Περνώντας τώρα στον αγώνα της Τετάρτης, όλα δείχνουν ότι θα αλλάξει αρκετά πρόσωπα. Καταρχήν ο Αλέις Βιδάλ έμεινε εκτός αποστολής για δεύτερο συνεχόμενο ματς, κάτι που υποδηλώνει ότι ο Βαλβέρδε δεν τον υπολογίζει, επειδή μάλλον δεν είναι ικανοποιημένος από όσα βλέπει από τον παίκτη του στις προπονήσεις. Έτσι λοιπόν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεξί χαφ-εξτρέμ θα παίξει ο πολύ κινητικός Ντεουλοφέου (που με την Ατλέτικο μπήκε ως αλλαγή και τα πήγε αρκετά καλά), εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός και φιλοδοξώντας να δείξει πράγματα, ώστε να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Ο Μέσι θα έχει τον ρόλο του falso nueve, για να κινείται όπως, όπου και όποτε θέλει και ο Σουάρες θα ξεκινήσει αριστερά, για να συγκλίνει προς τα μέσα. Ο Ουρουγουανός δεν είναι ευχαριστημένος σε αυτή τη θέση, αλλά δεν διαμαρτύρεται και δουλεύει σκληρά για να βοηθήσει όσο καλύτερα μπορεί την ομάδα του.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Με σφραγίδα Βαλβέρδε η φετινή Μπαρτσελόνα

Η ενδεκάδα της Μπαρτσελόνα στο παιχνίδι με την Ατλέτικο (14/10/2017). Πίσω, Τερ Στέγκεν, Ουμτιτί, Ράκιτιτς, Αντρέ Γκόμες, Μπουσκέτς, Πικέ. Μπροστά, Μέσι, Σεμέδο, Ινιέστα, Σουάρες, Τζόρντι Άλμπα. Ο Βαλβέρδε αναμένεται να κάνει πολλές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Ο Ολυμπιακός λογικά θα παίξει όπως και με τη Γιουβέντους, με ενισχυμένο δηλαδή το κέντρο με τρία χαφ, για να προσπαθήσει να κλείσει τους χώρους και να εμποδίσει την Μπαρτσελόνα να κάνει το παιχνίδι της. Η μεγάλη διαφορά όμως που υπάρχει σε σχέση με το ματς του Τορίνο, είναι ότι εκεί είχε απουσιάσει ο Πιάνιτς, ο μοναδικός ίσως παίκτης της Γιούβε που μπορεί να κάνει την κάθετη πάσα για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα από τον άξονα. Έτσι οι Ιταλοί αναγκάστηκαν να παίξουν από τα άκρα, με αποτέλεσμα οι "ερυθρόλευκοι", που παρουσιάστηκαν συμπαγείς στην άμυνά τους, να περιορίσουν σημαντικά τους κινδύνους. Η Μπαρτσελόνα όμως δεν είναι ομάδα που παίζει με αυτόν τον τρόπο, αντίθετα, έχει παίκτες που μπορούν να δώσουν την κάθετη πάσα, όπως ο Μέσι, ο Ινιέστα, ο Σέρτζι Ρομπέρτο, ακόμα και ο Μπουσκέτς. Αν κάτι έχει αλλάξει φέτος, είναι ότι οι "μπλαουγκράνα" είναι αρκετά προσεκτικοί με τα μετόπισθεν, ενώ και οι γραμμές τους είναι σαφώς πιο κοντά, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον τόσο επιρρεπείς στο λάθος, όσο τα προηγούμενα χρόνια και η ομάδα να παρουσιάζεται λιγότερο ευάλωτη στην αμυντική της λειτουργία.

Παράλληλα, ο Βαλβέρδε έχει επαναφέρει την πίεση ψηλά, κάτι που είχε εφαρμόσει και στον Ολυμπιακό και ήταν σήμα κατατεθέν στην Μπάρτσα του Γουαρδιόλα, βασισμένο στον περίφημο κανόνα των "τριών δευτερολέπτων" του Πεπ, δηλαδή με το που χάνουμε τη μπάλα, μέσα σε τρία δεύτερα πρέπει να την έχουμε επανακτήσει. Πίεση λοιπόν, χωρίς όμως να δημιουργούνται μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, κάτι που βοηθάει πολύ τους Ινιέστα και Μπουσκέτς, τον μεν πρώτο γιατί πλέον είναι στα 33 του χρόνια, τον δε δεύτερο γιατί όταν η μπάλα πηγαίνει πάνω-κάτω, "χάνεται" μέσα στο παιχνίδι και δεν έχει τον έλεγχο. Την πίεση και τις "δεμένες" γραμμές θα θελήσει να εκμεταλλευτεί ο Βαλβέρδε, γνωρίζοντας ότι ο Ολυμπιακός θα "κλειστεί" στην άμυνα. Η Μπάρτσα θα λειτουργήσει με κοντινές πάσες και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας κοντά στην περιοχή των "ερυθρόλευκων", για να βρει το κενό και να φτάσει στο γκολ. Αν θελήσουμε να "μαντέψουμε" την ενδεκάδα των "μπλαουγκράνα" για το ματς της Τετάρτης, η λογική λέει τα εξής: Στο τέρμα ο Τερ Στέγκεν, στην αμυντική τετράδα, ο Σέρτζι Ρομπέρτο δεξιά, ο Λούκα Ντιν αριστερά και στα στόπερ οι Πικέ και Μαστσεράνο (πιθανότητα για να ξεκινήσει, έχει και ο Ουμτιτί). Την τριάδα στο κέντρο θα αποτελέσουν οι Μπουσκέτς, Παουλίνιο (η παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου, "δείχνει" πιθανή συμμετοχή του στο αρχικό σχήμα αντί του Ράκιτις) και Ντένις Σουάρεθ (λογικά αντί του Ινιέστα που επέστρεψε πρόσφατα από τραυματισμό), ενώ προωθημένοι θα είναι δεξιά ο Ντεουλοφέου, αριστερά ο Σουάρες και στη μέση ο Μέσι.

TXINGURRI, ΜΕΣΙ & ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ

Με σφραγίδα Βαλβέρδε η φετινή Μπαρτσελόνα

Ο Μέσι πετυχαίνει το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ απέναντι στον Παναθηναϊκό στους ομίλους του Champions League (2/11/2005) Photo: Eurokinissi

Το ματς είναι φυσικά ιδιαίτερο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θα "υποδεχτεί" τον αγαπημένο του Ολυμπιακό στο "Καμπ Νόου", για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι από τότε που αναχώρησε από την Ελλάδα. Αυτό φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο Txingurri θα ζητήσει από τους παίκτες του να "χαλαρώσουν" αν δει ότι το σκορ ξεφεύγει. Αν θέλετε τη γνώμη μου, είναι οι ίδιοι οι παίκτες, που γνωρίζοντας τη στενή σχέση του προπονητή τους με την αντίπαλη ομάδα, ίσως αποφασίσουν να ρίξουν τον ρυθμό τους, αν εξασφαλίσουν μια καθαρή νίκη. Όλα αυτά βέβαια, είναι υποθέσεις. Το θέμα είναι να μην βρεθεί ο Ολυμπιακός στην "ανάγκη" να χρειαστεί οποιαδήποτε "χάρη" από την Μπαρτσελόνα. Και αυτή θα είναι σίγουρα μια δύσκολη αποστολή, αφού τα δείγματα των πρωταθλητών Ελλάδας μέχρι στιγμής στη σεζόν, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά. Μην ξεχνάμε ότι θα τεθούν αντιμέτωπες η καλύτερη επίθεση της Primera División (24 τέρματα σε 8 ματς, 3 γκολ μέσος όρος ανά παιχνίδι) με τη δεύτερη χειρότερη άμυνα της Super League (10 γκολ παθητικό σε 7 ματς). Και βέβαια, με έναν Μέσι που βγάζει "φωτιές", έχοντας πετύχει 13 συνολικά τέρματα σε 10 αγώνες (11 στη Λίγκα και 2 στο ChL)!

Με την ευκαιρία, να προσθέσουμε εδώ, ότι ο Λέο έχει πετύχει 99 τέρματα σε ευρωπαϊκά παιχνίδια (96 στο ChL και 3 στα ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ) και θέλει να ξεπεράσει συνολικά τα 100, αλλά και να μειώσει τη διαφορά του από τον Κριστιάνο που ήδη έχει 110 στο Champions League. Η λογική λέει ότι στα επόμενα δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια (αμφότερα με τον Ολυμπιακό), θα πετύχει τον πρώτο στόχο του, που είναι να γίνει και αυτός "τριψήφιος" στη λίστα. Αν τα καταφέρει, τότε θα έχουμε την εξής σπάνια σύμπτωση. Ο Αργεντίνος πέτυχε το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στις 2 Νοεμβρίου του 2005, εναντίον του Παναθηναϊκού (ChL) και μπορεί να σημειώσει το εκατοστό του απέναντι στον έτερο "αιώνιο" του ελληνικού ποδοσφαίρου! Πέρα πάντως, από την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τόσο ο Μέσι όσο και η Μπαρτσελόνα, αν κοιτάξουμε στο παρελθόν, θα δούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει αρνητική παράδοση στις επισκέψεις του στην Ισπανία. Μπορεί να μην έχει βρεθεί στη Βαρκελώνη, όμως έχει αντιμετωπίσει αρκετές ισπανικές ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βαλένθια, Ντεπορτίβο, Σεβίγια, Ρεάλ Σοθιεδάδ, Λεβάντε και Τενερίφη). Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν δώσει 14 ευρωπαϊκά παιχνίδια σε ισπανικό έδαφος και η συγκομιδή τους είναι 12 ήττες και 2 ισοπαλίες (γκολ: 9 υπέρ / 32 κατά). Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα έχει υποδεχτεί έξι φορές ελληνικές ομάδες στο "Καμπ Νόου" (ΠΑΟ 3 φορές και από μια, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Πανιώνιο) και έχει πετύχει ισάριθμες νίκες (26-3 τα τέρματα).

"ΚΑΜΠ ΝΟΟΥ" & REFERÉNDUM

Με σφραγίδα Βαλβέρδε η φετινή Μπαρτσελόνα

Εισβολή φιλάθλου της Μπαρτσελόνα στον αγωνιστικό χώρο του "Καμπ Νόου" στο παιχνίδι με την Λας Πάλμας την ημέρα του δημοψηφίσματος. Το μπλουζάκι του γράφει "τρέξε για την ανεξαρτησία" (1/10/2017)

Περνώντας τώρα σε μια άλλη παράμετρο, το ματς της Τετάρτης, θα είναι το πρώτο που θα δώσει με κόσμο στην έδρα της η Μπαρτσελόνα, μετά το επεισοδιακό δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου. Και λέμε με κόσμο, διότι ανήμερα του referéndum διεξήχθη παιχνίδι στο "Καμπ Νόου" (αυτό των "μπλαουγκράνα" με την Λας Πάλμας για το πρωτάθλημα), αλλά με άδειες κερκίδες. Ήταν μια πρωτοφανής απόφαση που πήρε η διοίκηση του συλλόγου, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων της ομάδας (και μεγάλο μέρος των μελών του ΔΣ), απαιτούσε να μην γίνει καν το ματς, ως διαμαρτυρία στις βιαιότητες της ισπανικής αστυνομίας κατά των Καταλανών πολιτών στα εκλογικά κέντρα και τους δρόμους. Ο Μπαρτομέου είχε ζητήσει την αναβολή του αγώνα για λόγους ασφαλείας, αλλά η Λίγκα απέρριψε την πρότασή του. Μπροστά στον φόβο να χαθούν έξι βαθμοί (την αφαίρεση των οποίων προέβλεπε ο κανονισμός της LFP) αν οι "μπλαουγκράνα" δεν αγωνίζονταν, αποφασίστηκε να γίνει το ματς, αλλά χωρίς κόσμο στις κερκίδες, επειδή κυκλοφορούσαν φήμες ότι υπήρχε πρόθεση από φίλαθλους να εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο για να διακόψουν την διεξαγωγή του.

Μάλιστα, την ώρα του παιχνιδιού, συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό, με έναν οπαδό που είχε πάρει την άδεια να κρεμάσει ένα πλακάτ στην κερκίδα, αλλά στη συνέχεια μπήκε στο γήπεδο, από όπου απομακρύνθηκε ύστερα από την επέμβαση των σεκιούριτι. Τί περιμένουμε να συμβεί το βράδυ της Τετάρτης στο "Καμπ Νόου"; Ήσυχα πράγματα. Οι εξέδρες θα γεμίσουν με εστελάδες (οι σημαίες της ανεξάρτητης Καταλονίας), όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Να πούμε εδώ, ότι η Μπαρτσελόνα έχει έρθει από πέρυσι σε μια "σιωπηρή" συμφωνία με την UEFA, ώστε να μην τιμωρείται για τις εστελάδες (παλιότερα τα πρόστιμα έπεφταν βροχή), προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι η παρουσία τους σχετίζεται μόνο με την ελεύθερη έκφραση των φιλάθλων της και με τίποτε άλλο. Πέρα από τις σημαίες, θα υπάρξουν πλακάτ και συνθήματα υπέρ της ανεξαρτησίας, υπέρ της ελευθερίας και κατά της κεντρικής κυβέρνησης της Μαδρίτης και του Ραχόι, αλλά όλα αυτά σε πολιτισμένα πλαίσια. Δεν είναι απίθανο να επαναληφθεί κάποια "εισβολή" φιλάθλου την ώρα του παιχνιδιού, αλλά σίγουρα θα υπάρξει και μεγάλη κινητοποίηση από την τοπική αστυνομία και τις ομάδες των σεκιούριτι, για να περιφρουρηθεί αποτελεσματικά ο αγωνιστικός χώρος. Οπωσδήποτε πάντως η ατμόσφαιρα θα είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή, αφού πέρα από το ποδόσφαιρο, θα έχουμε και έντονη πολιτική χροιά.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ