ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μάρκο Μάριν: Ο κορυφαίος Γερμανός του φετινού Champions League

Red Star's Marko Marin, center, vies the ball past Liverpool midfielder James Milner, left, and Liverpool forward Mohamed Salah, right, during the Champions League group C soccer match between Red Star and Liverpool at the Rajko Mitic stadium in Belgrade, Serbia, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Marko Drobnjakovic)
Red Star's Marko Marin, center, vies the ball past Liverpool midfielder James Milner, left, and Liverpool forward Mohamed Salah, right, during the Champions League group C soccer match between Red Star and Liverpool at the Rajko Mitic stadium in Belgrade, Serbia, Tuesday, Nov. 6, 2018. (AP Photo/Marko Drobnjakovic) AP PHOTO/MARKO DROBNJAKOVIC

Ο Μάρκο Μάριν, με βάση τα νούμερά του, είναι μέχρι στιγμής ο κορυφαίος Γερμανός του Champions League. Ο άλλοτε μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έχει συμμετάσχει ενεργά σε τρία γκολ του Ερυθρού Αστέρα.

Ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε τη Λίβερπουλ στο Βελιγράδι με δύο γκολ του Πάβκοβ και "έβαλε φωτιά" στον 3ο όμιλο. Οι πρωταθλητές Σερβίας επιβλήθηκαν 2-0 της περυσινής φιναλίστ του Champions League και έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο γκρουπ, όπου βρίσκονται επίσης Νάπολι και Παρί Σεν Ζερμέν.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν ο Μίλαν Πάβκοβ που εκτέλεσε δύο φορές το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ. Πρώτα στο 22' με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μάρκο Μάριν και επτά λεπτά αργότερα με "φωτοβολίδα" εκτός περιοχής που έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Άλισον.

Το τελικό 2-0 σήμανε την πρώτη νίκη σερβικής ομάδας στο Champions League με τη μορφή που έχει η διοργάνωση από το 1992 και μετά, με την Λίβερπουλ από την πλευρά της να γνωρίζει μόλις τη δεύτερη ήττα της στα 12 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της σε φάση ομίλων.

Όσο για τον Μάριν, με βάση τα νούμερά του, είναι μέχρι στιγμής ο κορυφαίος Γερμανός ποδοσφαιριστής του Champions League. Ο άλλοτε μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού έχει συμμετάσχει ενεργά σε τρία γκολ του Ερυθρού Αστέρα, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος συμπατριώτης του ως τώρα στον θεσμό.

Συγκεκριμένα, μετράει ένα γκολ κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι, ενώ έχει κάνει και δυο ασίστ. Πολύ καλά νούμερα για τον ιδιόρρυθμο πλην προικισμένο Γερμανό μεσοεπιθετικό, που τα πηγαίνει περίφημα με τον Αστέρα στον φετινό θεσμό.

AP Photo/Marko Drobnjakovic

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ