CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Σάλκε 7-0: Με διαστημική μπάλα στους "8"

Manchester City's Sergio Aguero celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Manchester City and Schalke 04 at Etihad stadium in Manchester, England, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Sergio Aguero celebrates after scoring his side's opening goal during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Manchester City and Schalke 04 at Etihad stadium in Manchester, England, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε με το εξωπραγματικό 7-0 την Σάλκε και με συνολικό σκορ 10-2 πήρε θριαμβευτικά το εισιτήριο για τις οκτώ κορυφαίες ομάδες του Champions League (VIDEOS).

Αυτή η Σίτι που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα (17 νίκες στα 19 τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις) δεν έχει αντίπαλο! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε περίπατο απέναντι στην Σάλκε την οποία κονιορτοποίησε με το ασύλληπτο 7-0 στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" και με συνολικό σκορ 10-2 στις δύο αναμετρήσεις προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Μόνο 30 λεπτά άντεξε η Σάλκε στο Μάντσεστερ καθώς στη συνεχεια εμφανίστηκε ο τυφώνας... Σίτι που την πήρε και την σήκωσε!

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με 3-0 σκοράροντας τρεις φορές μέσα σε οκτώ λεπτά (από το 35' μέχρι το 42') ενώ στο δεύτερο ημιχρονο ανέλαβε δράση ο ασταμάτητος Σανέ που έβγαλε τρεις ασίστ σε Στέρλινγκ, Μπερνάντο Σίλβα και Φόντεν για να εκτοξεύσει το ματς στο 6-0 (!) με τον Γκαμπριέλ Ζεζούς να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 84ο λεπτό γράφοντας το τελικό 7-0.

Με αυτό το θριαμβευτικό τρόπο λοιπόν, οι "πολίτες" πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του UCL, εκεί όπου βρίσκονται επίσης οι Άγιαξ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Πόρτο και Γιουβέντους.

Manchester City's Raheem Sterling, left, scores past Schalke's Bastian Oczipka his side's fourth goal during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Manchester City and Schalke 04 at Etihad stadium in Manchester, England, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's Raheem Sterling, left, scores past Schalke's Bastian Oczipka his side's fourth goal during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Manchester City and Schalke 04 at Etihad stadium in Manchester, England, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

ΤΟ ΜΑΤΣ

Λίγο το γεγονός ότι η Μάντσεστερ Σίτι δεν φόρτσαρε από τα πρώτα λεπτά, λίγο το ότι η Σάλκε εμφανίστηκε αρκετά ανταγωνιστική και με διάθεση να πρεσάρει, το αποτέλεσμα ήταν να περάσει πολύ ήρεμα το πρώτο ημίωρο, με μία μόλις μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους.

Αυτή σημειώθηκε στο 13', όταν ο Στέρλινγκ έκανε μία από τις γνωστές του κούρσες και την κατάλληλη στιγμή έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον Αγκουέρο να κάνει το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής και να στέλνει τη μπάλα να βρει τη ρίζα του αριστερού δοκαριού της γερμανικής εστίας.

Από εκεί και πέρα όμως ακολούθησε... καταιγίδα, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να είναι σαρωτικοί στην επίθεση και να πετυχαίνουν τρία γκολ μέσα σε διάστημα μόλις οκτώ λεπτών!

Το 1-0 έγινε στο 35', με τον Μπερνάντο Σίλβα να κερδίζει πέναλτι σε μαρκάρισμα που δέχτηκε μέσα στην περιοχή από τον Μπρούμα και τον Αγκουέρο να ευστοχεί από την άσπρη βούλα με εκτέλεση αλά Πανένκα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Αργεντινός έκανε δύο τα προσωπικά του τέρματα, με τον Στέρλινγκ να τον τροφοδοτεί με μαγικό τακουνάκι και τον "Κουν" να στέλνει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Φέρμαν με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής!

Στο 42' το "Σίτι οφ Μάντσεστερ" σηκώθηκε εκ νέου στο πόδι, με τον Ζιντσένκο να περνάει μαγική κάθετη πάσα και τον Σανέ να βγαίνει στην πλάτη της άμυνας, για να γράψει το 3-0 με διαγώνιο σουτ με το αριστερό!

Το "μαρτύριο" για τους Γερμανούς συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο σε ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με τον Σανέ να μην αρκείται στα δύο γκολ του στα ισάριθμα ραντεβού του με την πρώην ομάδα του αλλά να την πληγώνει και με ασίστ.

Έβγαλε τρεις ασίστ μεσα σε διάστημα 23 λεπτών, με τους Ραχίμ Στέρλινγκ (56'), Μπερνάντο Σίλβα (71') και Φιλ Φόντεν (78', παρθενικό γκολ στο Champions League) να χρίζονται σκόρερ και να εκτοξεύουν το σκορ στο 6-0, για να έρθει ο Γκαμπριέλ Ζεζούς στο 84' να γράψει το τελικό 3-0 μέσα σε αποθέωση.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντανίλο, Λαπόρτ (72' Ντελφ), Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Νταβίντ Σιλβα (64' Φόντεν), Στέρλινγκ Σανέ, Μπερνάντο Σίλβα, Αγκουέρο (65' Γκαμπριέλ Ζεζούς)

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, ΜακΚένι (74' Μεντίλ), Σερντάρ, Μπενταλέμπ, Κονοπλιάνκα, Σταμπουλί, Μπουργκστάλερ (79' Τέχερτ), Οτσίπκα, Σανέ, Μπρούμα, Εμπολό (69' Σκρίπτσκι)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΣΑΛΚΕ 7-0 (HIGHLIGHTS):

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ