CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν 1-3: Γαλλικός θρίαμβος με υπογραφή Ντεμ-Πελέ

Lyon's Moussa Dembele, centre, its congratulated by his teammates after scoring his team's second goal during the Champions League quarterfinal match between Manchester City and Lyon at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Saturday, Aug. 15, 2020. (Franck Fife/Pool Photo via AP)
Lyon's Moussa Dembele, centre, its congratulated by his teammates after scoring his team's second goal during the Champions League quarterfinal match between Manchester City and Lyon at the Jose Alvalade stadium in Lisbon, Portugal, Saturday, Aug. 15, 2020. (Franck Fife/Pool Photo via AP) AP

Η Λιόν πέτυχε μία μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League επικρατώντας της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 3-1. Πρωταγωνιστής ο Ντεμπελέ που υπέγραψε με δύο γκολ τη νίκη.

Έναν μεγάλο θρίαμβο πανηγύρισε η Λιόν στο Ζοσέ Αλβαλάδε της Πορτογαλίας. Η γαλλική ομάδα, αφού απέκλεισε την Γιουβέντους, υπέταξε και την Μάντσεστερ Σίτι επικρατώντας με 3-1.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ντεμπελέ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές μετά την ισοφάριση των πολιτών δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ο 24χρονος Γάλλος σκόραρε το 4ο του γκολ σε τρεις αγώνες απέναντι στην Σίτι στη κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Κάπως έτσι, η Λιόν έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια κατάφερε να κλείσει θέση στα ημιτελικά του Champions League, εκεί που θα συναντήσει, όπως το 2010, την Μπάγερν Μονάχου. Επιπλέον, για πρώτη φορά στη ιστορία του θεσμού η Γαλλία εκπροσωπείται από δύο ομάδες στην τετράδα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Από τα πρώτα λεπτά η Σίτι μπήκε με διάθεση να κρατήσει την μπάλα, ωστόσο η Λιόν πίεσε στη μεσαία γραμμή, προκειμένου να μην αφήσει την δυνατότητα στους πολίτες να κυκλοφορήσουν, όπως θέλουν. Μετά από περίπου 15 λεπτά στον αγώνα, η Λιόν προσπάθησε να πάρει την κατοχή και να δείξει τα δόντια της.

Η Λιόν πέτυχε και το 1-0 στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Εκαμπί βγήκε στην αντεπίθεση απέναντι από τον Έντερσον, σε πρώτη φάση κόπηκε, όμως ο Κορνέ που ακολουθούσε πλάσαρε για το πρώτο γκολ της γαλλικής ομάδας. Μάλιστα, ο 23χρονος εξτρέμ έχει πετύχει 4 γκολ απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι στο Champions League συνολικά στην καριέρα του.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο πήγαινε εκεί όπου το ήθελε η Λιόν. Η Σίτι είχε την μπάλα στα πόδια της, πίεζε, όμως έβρισκε πολύ δύσκολα χώρους. Στο 31' ο Λόπες απομάκρυνε μία σέντρα του Ντε Μπράινε, ενώ στο 43ο λεπτό ο γκολκίπερ των Γάλλων μπλόκαρε ένα αδύναμο πλασέ του Ρόδρι. Πριν οι δύο ομάδες επιστρέψουν στα αποδυτήρια, ο Βέλγος παίκτης των πολιτών έβγαλε τρομερή πάσα στον Στέρλινγκ, αλλά ο Κορνέ έριξε το σώμα του διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σίτι πήρε την απόλυτη κατοχή του παιχνιδιού. Όμως, η Λιόν ήταν καλά οργανωμένη στα μετόπισθεν και με πλήρη υπακοή στο αμυντικό της πλάνο. Οι πολίτες δυσκολεύονταν να φτιάξουν παιχνίδι και έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι.

Τελικά, η λύση για τους πολίτες βρέθηκε στο 69ο λεπτό. Ο Στέρλιγνκ υποδέχθηκε την μπάλα μεσα στην περιοχή, ντρίμπλαρε ωραία, βρήκε τον Κέβιν Ντε Μπράινε, ο οποίος με πλασέ καταφερε να κερδίσει τον Λόπες γράφοντας το 1-1.

Μετά την ισοφάριση το παιχνίδι άνοιξε. Η Σίτι είχε την κατοχή, αλλά η Λιόν έβρισκε χώρους στην κόντρα. Σε μία αντεπίθεση ήρθε και το δεύτερο γκολ των Γάλλων. Ο Εκαμπί, που ήταν σε θεση οφσάιντ, άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Ντεμπελέ σε θέση τετ α τετ πλάσαρε με επιτυχία για το 2-1, με τον Γάλλο να έχει περάσει ως αλλαγή στο 75ο λεπτό.

Στο 86ο λεπτό η Σίτι έφτασε κοντά στην ισοφάριση εκ νέου. Από τα δεξιά ο Ζεσούς είδε τον Στέρλινγκ, αλλά ο Άγγλος δεν ευστόχησε σε κενή εστία. Η Λιόν ολοκλήρωσε τον θρίαμβο της στο 87'. Ο Έντερσον απέκρουσε με αστάθεια, για να έρθει ο Ντεμπελέ με πλασέ να γράψει το 3-1. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, ενώ η απογοήτευση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παικτών του Γκουαρδιόλα.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στέρλινγκ, Γκουντογκάν, Χεσούς, Λαπόρτ, Ρόδρι (84' Σίλβα), Ντε Μπράινε, Φερναντίνιο (56' Μάχρεζ), Ζοάο Κανσέλο, Γκαρσία

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Αουάρ, Ντεπάι (75' Ντεμπελέ), Ντιμπουά (74' Τετέ), Μαρσάλ, Εκαμπί (87' Ρέιν-Αντελαΐντ), Κακρέ, Κορνέ, Γκιμαράες (70' Μέντες)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ 16

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Σίτι - Ρεάλ 2-1 [2-1] (9', 69' Στέρλινγκ / 28' Μπενζεμά)

Γιουβέντους - Λιόν 2-1 [0-1] (43' πεν., 60' Κριστιάνο / 12' Ντεπάι)

Σάββατο 8 Αυγούστου

Μπάγερν - Τσέλσι 4-1 (10' πεν., 84' Λεβαντόβσκι, 24' Πέρισιτς, 76' Τολισό / 44' Έιμπραχαμ) [3-0]

Μπαρτσελόνα - Νάπολι 3-1 (10' Λανγκλέ, 23' Μέσι, 45+1' πεν. Σουάρες / 45+5' πεν. Ινσίνιε) [1-1]

Σε [] τα αποτελέσματα των πρώτων ματς

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL 8

Αταλάντα - Παρί -Σεν-Ζερμέν 1-2 (27' Πάσαλιτς / 90' Μαρκίνιος, 90+3' Τσούπο Μότινγκ)

Λειψία - Ατλέτικο 2-1 (51' Ντάνι Όλμο, 88' Άνταμς/ 71' πεν. Ζοάο Φέλιξ)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 2-8 (7' αυτ. Αλάμπα, 57' Σουάρες / 4', 31' Μίλερ, 22' Πέρισιτς, 27' Γκνάμπρι, 63' Κίμιχ, 82' Λεβαντόβσκι, 86', 89' Κουτίνιο)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν 1-3 (69'Ντε Μπράινε /24'Κορνέ,79',87'Ντεμπελέ)

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Λειψία - Παρί Σεν-Ζερμέν (18/8)

Λιόν - Μπάγερν (19/8)

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ (23/8)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Champions και Europa League: Έξι ματσάρες σε οκτώ ημέρες
Ολυμπιακός: Δεν του έκανε το χατίρι η Σίτι και περιμένει
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ