CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Κιμπεμπέ και Εμπαπέ εκτέλεσαν τους "διαβόλους"

Paris Saint Germain's Presnel Kimpembe, right, celebrates after scoring the opening goal the game during the Champions League round of 16 soccer match between Manchester United and Paris Saint Germain at Old Trafford stadium in Manchester, England, Tuesday, Feb. 12,2019.(AP Photo/Dave Thompson)
Paris Saint Germain's Presnel Kimpembe, right, celebrates after scoring the opening goal the game during the Champions League round of 16 soccer match between Manchester United and Paris Saint Germain at Old Trafford stadium in Manchester, England, Tuesday, Feb. 12,2019.(AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Ένα εκρηκτικό 20λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετό για την Παρί Σεν Ζερμέν να νικήσει με 2-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Ολντ Τράφορντ" και να αγκαλιάσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League (VIDEOS).

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μετρούσε μέχρι πρότινος 10 νίκες και 1 ισοπαλία στα πρώτα 11 παιχνίδια του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως η πρώτη του ήττα ήρθε στην Ευρώπη και μάλιστα ήταν οδυνηρή.

Αυτή ήρθε από την Παρί Σεν Ζερμέν στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των "16" του Champions League, με την ομάδα του Τόμας Τούχελ να επικρατεί με 2-0 με σκόρερ τους Κιμπεμπέ και Εμπαπέ και να κάνει άλμα πρόκρισης για τα προημιτελικα θεσμού, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στους αντιπάλους της πως μπορεί και χωρίς τους (τραυματίες) Νεϊμάρ και Καβάνι.

Με ελάχιστες μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες κύλησε το πρώτο ημίχρονο στο "Ολντ Τράφορντ", που ήταν πάντως συναρπαστικό για το κοινό καθώς ο ρυθμός ήταν πάρα πολύ γρήγορος.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Παρί καταγράφηκε στο 6' με το εξαιρετικό σουτ του Ντι Μαρία λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή να στέλνει τη μπάλα περίπου ένα μέτρο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ντε Χέα ενώ η "απάντηση" από πλευράς γηπεδούχων ήρθε στο 15'.

Πρωταγωνιστής ο -αναγεννημένος επί Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ- Πολ Πογκμπά που πέρασε δύο φορές με περίτεχνο τρόπο τον Κιμπεμπέ και μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, με την πάσα του ωστόσο προς τον Ράσφορντ να την καταλαβαίνει ο Μπουφόν και να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο 45λεπτο ήρθε στο 28', με τον Βεράτι να δίνει στον Ντράξλερ και τον Γερμανό να βγάζει τον Εμπαπέ απέναντι στον Ντε Χέα αλλά τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή να αστοχεί. Ακόμα πάντως και αν έβρισκε δίχτυα, το γκολ -πιθανότατα- δεν θα μετρούσε με τη χρησιμοποίηση του VAR (μπήκε πλέον και στη ζωή του Champions League) αφού ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ.

Σε αντίθεση όμως με το πρώτο ημίχρονο όπου υπήρχε σχετική ισορροπία, στο δεύτερο το γήπεδο... έγειρε προς τη μία πλευρά, με την Παρί Σεν Ζερμέν να πατάει το πόδι στο γκάζι και να πετάει στα σχοινιά τους Άγγλους μέχρι το 65', σημειώνοντας δύο τέρματα και χάνοντας άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Το σκορ για τους πρωταθλητές Γαλλίας άνοιξε στο 53' μέσα από στημένη φάση: ο Ντι Μαρία εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κιμπεμπέ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να κάνει το πλασέ και να νικήσει τον Ντε Χέα. Αυτό δεν ήταν απλά το πρώτο του γκολ στην 11η συμμετοχή του στο Champions League αλλά το πρώτο του γκολ σε 97 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν!

Στο 56' ο Ντάνι Άλβες άγγιξε το δεύτερο γκολ, με το δυνατό σουτ του εκτός περιοχής να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ, για να γίνει όμως το 2-0 στο 60'. Η μπάλα έφτασε στα αριστερά στον Ντι Μαρία, εκείνος έκανε τη συρτή μπαλιά και ο Εμπαπέ πρόλαβε τους αμυντικούς της Γιουνάιτεντ και με υπέροχο πλασέ στην κίνηση εκτέλεσε τον Ντε Χέα.

Θα μπορούσε μάλιστα να κάνει και το 3-0 λίγα λεπτά αργότερα, όμως αυτή τη φορά ο Ισπανός διεθνής κίπερ ήταν ο νικητής στην προσωπική τους μονομαχία και γλίτωσε την ομάδα του από ένα τρίτο γκολ, που θα ήταν καταδικαστικό για την υπόθεση πρόκριση ενόψει της ρεβάνς.

Στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης, η Παρί Σεν Ζερμέν έδωσε χώρο στους γηπεδούχους χωρίς όμως να απειληθεί ουσιαστικά, με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όχι μόνο να μη βρίσκει ένα γκολ που της έδινε ελπίδες ενόψει της ρεβάνς αλλά να χάνει και τον Πολ Πογκμπά από το ματς του "Παρκ Ντε Πρενς" καθώς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπεγί, Λίντελοφ, Σο, Ερέρα, Μάτιτς, Λίνγκαρντ (45+4' Σάντσες), Πογκμπά, Μαρσιάλ (46' Μάτα), Ράσφορντ (84' Λουκακού)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Μπουφόν, Κέρερ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπέμπε, Μπερνάτ, Βεράτι (75' Παρέδες), Ντράξλερ, Μαρκίνιος, Ντάνι Άλβες, Ντι Μαρία (81' Νταγκμπά), Εμπαπέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 0-2 (HIGHLIGHTS)

Photo Credits: AP Photo/Dave Thompson

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ