CHAMPIONS LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα: Με αντίπαλο τον Μέσι

Barcelona's Lionel Messi during the press conference at Old Trafford, Manchester, Tuesday April 9, 2019. (Ian Hodgson/PA via AP)
Barcelona's Lionel Messi during the press conference at Old Trafford, Manchester, Tuesday April 9, 2019. (Ian Hodgson/PA via AP) AP

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται (10/4, 22:00) την Μπαρτσελόνα στον πρώτο προημιτελικό ενός ζευγαριού δύο προηγούμενων τελικών της διοργάνωσης. Ο Λιονέλ Μέσι αποτέλεσε γι' ακόμη μία φορά το κύριο θέμα συζήτησης.

Οι δύο τους αποτέλεσαν ζευγάρι τελικού της διοργάνωσης το 2009 και το 2011. Οι πρωταγωνιστές ίδιοι, το σενάριο δεν άλλαξε. Η Μπαρτσελόνα και στις δύο περιπτώσεις επικράτησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το τρόπαιο.

Από τότε άλλαξαν πολύ. Μόνο οι Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Μπουσκέτς και Ζεράρ Πικέ από τους "μπλαουγκράνα", μόνον ο Αντόνιο Βαλένσια από την ομάδα του Μάντσεστερ έχουν διασωθεί από το χρόνο.

Οι δύο ομάδες συναντώνται για τον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό του Champions League και το "Ολντ Τράφορντ" ετοιμάζεται γι' ακόμη μία ποδοσφαιρική παράσταση υψηλού επιπέδου την Τετάρτη (10/4, 22:00) - live από το Sport24.gr η εξέλιξη - το βράδυ.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι η Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να βρίσκεται την Τετάρτη το βράδυ σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης μετά την εντός έδρας ήττα στο πρώτο ματς των 16 από την Παρί Σεν-Ζερμέν. Κανείς εκτός από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκερ και τους παίκτες του.

Τον Νταλότ που έκανε το σουτ, τον Κιμπεμπέ της ομάδας της γαλλικής πρωτεύουσας που έκανε το χέρι και τον Ράσφορντ που είχε την ψυχραιμία να ευστοχήσει στην εκτέλεση και να "σφραγίσει" απίθανη πρόκριση στο Παρίσι.

Μπορεί η μάχη της τετράδας να κορυφώνεται στην Premier League, αλλά ο Νορβηγός προπονητής και τα "παιδιά" του δεν σταματούν να ονειρεύονται.

Αν παρακολουθούσε κάποιος τη συνέντευξη Τύπου θα νόμιζε ότι αντίπαλος της Γιουνάιτεντ είναι μόνον ο Λιονέλ Μέσι κι όχι η Μπαρτσελόνα.

"Είναι φανταστικός παίκτης και θα περάσει στην ιστορία ως ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Θα είναι δύσκολο να τον σταματήσουμε αλλά δεν είναι αδύνατο. Δεν πρέπει πάντως να εστιάσουμε μόνο σε αυτόν, ξέρουμε ότι θα παίξουμε 11 απέναντι σε 11.

Το Champions League έχει φέρει αρκετά παράξενα αποτελέσματα και νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα το ξέρει αυτό περισσότερο από τον καθένα.

Δεν πρόκειται να κριθεί η πρόκριση πριν παίξουμε το 90λεπτο στο "Καμπ Νόου". Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας ώστε να έχουμε ένα αποτέλεσμα για να υπερασπιστούμε στη ρεβάνς της Βαρκελώνης", υποστήριξε ο 46χρονος προπονητής, Όλε Γκούναρ Σόλσκερ.

Βέβαια, ο Κρις Σμόλινγκ - ο οποίος ξεκινά στην αρχική ενδεκάδα του ματς του "Όλντ Τράφορντ" έχει διαφορετική άποψη και δεν δίστασε να την εκφράσει δημόσια μία ημέρα πριν το ματς. Ο 29χρονος Άγγλος αμυντικός ξεκαθαρίζει ότι είναι έτοιμος.

"Είναι πρόκληση ν' αντιμετωπίζεις τον Μέσι. Αυτή τη σεζόν ήμουν αρκετά τυχερός που αντιμετώπισα τον Κριστιάνο και τον Εμπαπέ. Απολαμβάνω αυτές τις προκλήσεις, όπως και οι συμπαίκτες μου, οπότε λέω φέρτε και τον Μέσι".

Τα προβλήματα δεν λείπουν. Αμφίβολοι είναι οι Αντέρ Ερέρα, Μάτιτς και Ράσφορντ (λογικά θα παίξουν), αν δουν κίτρινη κάρτα οι δύο πρώτοι καθώς και οι Σο, Βαλένσια, Γιάνγκ δεν θα είναι παρόντες στο "Καμπ Νόου".

Στη Βαρκελώνη έχουν ησυχάσει με τις εντός ισπανικών συνόρων υποθέσεις του. Η Ατλέτικο τόλμησε ν' αμφισβητήσει τη μάχη για το πρωτάθλημα, οι "μπλαουγκράνα" απέδειξαν ωστόσο ότι δεν έχουν χρόνο για χάσιμο.

Ο τελικός του Copa del Rey δεν έχει έλθει ακόμη. Κανείς δεν κρύβεται, όμως. Το "φάντασμα" της Ρόμα και του Κώστα Μανωλά πλανάται ακόμη πάνω από τον "μπλαουγκράνα" ουρανό.

Εκείνη η νύχτα στην Αιώνια Πόλη με την επική ανατροπή πονά ακόμη την Μπαρτσελόνα. Άλλωστε και για τον ίδιο τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι μια πληγή ανοικτή.

Ο "Τσινγκούρι" θέλει να την κλείσει. Ο τρόπος ένας και μοναδικός. Να φθάσει στον τελικό της διοργάνωσης. "Η πρόκριση στο Παρίσι τους έχει δώσει επιπλέον ενέργεια κι αυτοπεποίθηση.

Θέλουμε να σκοράρουμε εκτός έδρας, θα βγούμε στο γήπεδο για να νικήσουμε. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Στις δύσκολες στιγμές ανταποκρίνονται".

Αμφίβολος για τους Ίβηρες είναι ο Ουσμάν Ντεμπελέ, πιο προσεκτικός θα πρέπει να είναι ο Νέλσον Σεμέδο, καθώς σε περίπτωση κάρτας χάνει τη ρεβάνς της Βαρκελώνης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Γιάνγκ, Σμόλινγκ, Λίντελεφ, Σο, Μάτιτς, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Ράσφορντ, Μαρσιάλ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Νέλσον Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Αρτούρο Βιδάλ, Αρτούρ, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Μέσι, Σουάρες.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ