CHAMPIONS LEAGUE

Λυών - Μπαρτσελόνα 0-0: "Άσφαιροι" σε 25 τελικές οι "μπλαουγκράνα"!

Barcelona forward Lionel Messi, 2nd right, controls the ball during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Lyon and FC Barcelona in Decines, near Lyon, central France, Tuesday, Feb. 19, 2019. (AP Photo/Laurent Cipriani)
Barcelona forward Lionel Messi, 2nd right, controls the ball during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Lyon and FC Barcelona in Decines, near Lyon, central France, Tuesday, Feb. 19, 2019. (AP Photo/Laurent Cipriani) AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Η Μπαρτσελόνα έφτασε τις 25 τελικές προσπάθειες στο Parc Olympique Lyonnais, γκολ δεν μπόρεσε να βρει και το 0-0 σφράγισε το πρώτο 90λεπτο κόντρα στη Λυών για την φάση των 16 του Champions League.

Ένα ματς με ξέφρενο ρυθμό ήταν αυτό του πρώτου μέρους στο Parc Olympique Lyonnais, όπου η Λυών υποδέχθηκε την Μπαρτσελόνα, στην πρώτη κόντρα των ομάδων με φόντο τα προημιτελικά του Champions League. Οι "μπλαουγκράνα" μπήκαν πολύ επιθετικά στην αναμέτρηση, οι γηπεδούχοι έμοιαζαν εξαιρετικά επικίνδυνοι στην κόντρα, η μπάλα... ανεβοκατέβαινε αλλά οι προσπάθειες έμεναν ημιτελείς.

Η Λυών είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή στο ματς, όταν ο Τερ Στέγκεν βρήκε με υπερένταση την μπάλα στο 9' και την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το δυνατό σουτ του Αουάρ εκτός περιοχής.

Η Μπαρτσελόνα έμπαινε στην περιοχή του Λόπες με συχνότητα, απειλούσε με συνέπεια και όταν έβρισε στόχο έπεφτε πάνω στον γκολκίπερ της Λυών.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως τέρματα, στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός δεν ήταν ανάλογος, ωστόσο μετά το 75' η ομάδα του Βαλβέρδε ανέβασε ξανά την πίεση της και σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει, με τον Λόπες να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης.

Στατιστικό του παιχνιδιού οι 25 τελικές (μόλις 5 στον στόχο) των "μπλαουγκράνα", που ωστόσο δεν συνοδεύτηκαν από κάποιο τέρμα.

Το 90λεπτο στο Parc Olympique Lyonnais έμεινε στο 0-0 και το εισιτήριο της πρόκρισης θα κριθεί στην ρεβάνς του Camp Nou, στις 13 Μαρτίου.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΛΥΩΝ (Ζενεσιό): Λόπες, Ντουμπουά, Μαρσέλο, Ντεναϊέρ, Μεντί, Εντομπελέ (84' Τσεΐκ), Αουάρ, Τραορέ (69' Τουσάρ), Τεριέ (76' Κορνέ), Ντεπάι, Ντεμπελέ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Λενγκλέ, Πικέ, Άλμπα, Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο (81' Βιδάλ), Ράκιτιτς, Ντεμπελέ (67' Κοουτίνιο), Μέσι, Σουάρες.

ΛΥΩΝ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 0-0 (HIGHLIGHTS)

AP Photo/Laurent Cipriani

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ