CHAMPIONS LEAGUE

Λίβερπουλ - Μπάγερν 0-0: Θα λύσουν τις διαφορές τους στην Βαυαρία!

Liverpool's Mohamed Salah, center, fails to score a header past Bayern goalkeeper Manuel Neuer, left, and Bayern defender David Alaba during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Liverpool and Bayern Munich at Anfield stadium in Liverpool, England, Tuesday, Feb. 19, 2019. (AP Photo/Dave Thompson)
Liverpool's Mohamed Salah, center, fails to score a header past Bayern goalkeeper Manuel Neuer, left, and Bayern defender David Alaba during the Champions League round of 16 first leg soccer match between Liverpool and Bayern Munich at Anfield stadium in Liverpool, England, Tuesday, Feb. 19, 2019. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Λίβερπουλ και Μπάγερν δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και με το 0-0 άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς για την πρόκριση στους "8" του Champions League ενόψει της ρεβάνς της 13ης Μαρτίου στο Μόναχο (VIDEOS).

Ανοιχτοί λογαριασμοί! Λίβερπουλ και Μπάγερν ήταν άσφαιρες στην πρώτη μονομαχία τους στη φάση των "16" του Champions League στο "Άνφιλντ" και πλέον η υποθεση πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί στη δεύτερη και καθοριστική τους μάχη, που θα διεξαχθεί στην "Αλιάντς Αρίνα".

Η Λίβερπουλ έμεινε αήττητη για 20ο διαδοχικό εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι της (14 νίκες - 6 ισοπαλίες το ρεκόρ της, τελευταία ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης τον Οκτώβριο του 2014) και διατήρησε την παράδοση που την θέλει να μην δέχεται γκολ στο "Άνφιλντ" από την Μπάγερν Μονάχου (3 ισοπαλίες - 1 ήττα οι Βαυαροί στο Μέρσεϊσαϊντ), ωστόσο το 0-0 αφήνει περισσότερα χαμόγελα στην ομάδα του Νίκο Κόβατς ενόψει της ρεβάνς του Μονάχου.

Σημειώνεται πως αυτό ήταν μόλις το δεύτερο ματς τη φετινή σεζόν που οι "κόκκινοι" δεν σκόραραν στο γήπεδό τους σε όλες τις διοργανώσεις (μετά το 0-0 στο ντέρμπι πρωταθλήματος με την Μάντσεστερ Σίτι στις 7 Οκτωβρίου), με την Μπάγερν από την πλευρά της να έχει να επιδείξει μόνο μία νίκη στα οκτώ συνολικά ευρωπαϊκά ραντεβού στην ιστορία της με τους Άγγλους.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Κεϊτά (76' Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (76' Οριγκί)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Σούλε, Χούμελς, Αλάμπα, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ, Χάμες Ροντρίγκες (88' Ρενάτο Σάντσες), Νάμπρι (91' Ραφίνια), Κομάν (81' Ριμπερί), Λεβαντόβσκι

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο ημίχρονο στο "Άνφιλντ" δεν είχε γκολ, παρόλα αυτά κράτησε καθηλωμένους τους φιλάθλους με τον γρηγόρο ρυθμό που είχε σε μεγάλα διαστήματα, τις αρκετές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες (10 τελικές είχε η Λίβερπουλ) και την εξαιρετική τακτική προσέγγιση των δύο προπονητών.

Οι Βαυαροί, που προσπαθούσαν να ελέγχουν το ματς μέσα από καλή κυκλοφορία της μπάλας, είχαν να επιδείξουν τρεις καλές στιγμές: στο 13' με το γύρισμα του Νάμπρι που ο Ματίπ παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ αν δεν απέκρουε ενστικτωδώς ο Άλισον, στο 17' με το σουτ του Κομάν που κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και στο 36' με το συρτό διαγώνιο σουτ του Νάμπρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έβγαλε σε κόρνερ ο Άλισον.


Από την πλευρά της η Λίβερπουλ ήταν πιο επιθετική, πιο χειμαρρώδης, και έφτανε με μεγαλύτερη ευκολία στα αντίπαλα καρέ, κάνοντας τον Νόιερ να ανησυχήσει σε ουκ ολίγες περιπτώσεις. Ο Σαλάχ είχε δύο καλές στιγμές στο 12' και στο 24, με τους Μανέ και Ματίπ να έχουν πάντως τις δύο κλασικές ευκαιρίες των "κόκκινων" για να ανοίξουν το σκορ.

Ο Σενεγαλέζος επιθετικός έστειλε τη μπάλα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Νόιερ σε μοναδικό τετ α τετ που είχε με αρχηγό των Βαυαρών στο 33' ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ματίπ να αστοχήσει από σούπερ πλεονεκτική θέση, στέλνοντας τη μπάλα έξω από το δεξί δοκάρι (μετά από γύρισμα του Φιρμίνο) με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής!


Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τους παίκτες της Μπάγερν να εξουδετερώνουν για αρκετή ώρα την επιθετική διάθεση των γηπεδούχων παίζοντας υποδειγματική άμυνα και να είναι μάλιστα εκείνοι με την πρώτη μεγάλη φάση, όταν ο Νάμπρι έστειλε τη μπάλα να περάσει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι με εξαιρετικά δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 58'.

Η συνέχεια βρήκε τους "κόκκινους" να προσπαθούν αλλά να πέφτουν σε θεόρατο αμυντικό τείχος από πλευράς Μπάγερν και να αδυνατούν να απειλήσουν ουσιαστικά, την ώρα που η πρωταθλήτρια Γερμανίας είχε να επιδείξει μόνο τα σουτ εκτός περιοχής των Νάμπρι (76') Χάμες Ροντρίγκες (79') που δεν βρήκαν στόχο.

Η μοναδική μεγάλη φάση για την Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 85', με τον Ρόμπερτσον να βγάζει καλοζυγισμένη σέντρα από τα αριστερά και τον Μανέ να παίρνει την κεφαλιά-ψαράκι αλλά τον Νόιερ να κλείνει σωστά τη δεξιά γωνία του και να διώχνει σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση, με το φινάλε να βρίσκει τις δύο ομάδες να μένουν δίκαια στο 0-0 βάσει της συνολικής εικόνας στα 94 λεπτά και να καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους στο Μόναχο στις 13 Μαρτίου για να κριθεί το ποια εκ των δύο θα πάρει το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαμπίνιο, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Χέντερσον, Κεϊτά (76' Μίλνερ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (76' Οριγκί)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Σούλε, Χούμελς, Τιάγκο Αλκάνταρα, Χάβι Μαρτίνεθ, Λεβαντόβσκι, Χάμες Ροντρίγκες (88' Ρενάτο Σάντσες), Ναμπρί (91' Ραφίνια), Αλάμπα, Κομάν (81' Ριμπερί), Κίμιχ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 0-0 (HIGHLIGHTS)


Photo Credits:
AP Photo/Dave Thompson

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ