CHAMPIONS LEAGUE

Λεμονής και Βαλβέρδε στηρίζουν την UNICEF

ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÔÓÁÌÐÉÏÍÓ ËÉÃÊ / ÌÐÁÑÔÓÅËÏÍÁ - ÏÓÖÐ / CHAMPIONS LEAGUE / BARCELONA - OLYMPIAKOS / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι τεχνικοί των Ολυμπιακού και Μπαρτσελόνα, Τάκης Λεμονής και Ερνέστο Βαλβέρδε, προχώρησαν σε κοινή δήλωση με την οποία ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη UNICEF για το φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (31/10, 21:45) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League και οι τεχνικοί των δύο ομάδων, Τάκης Λεμονής και Ερνέστο Βαλβέρδε αντίστοιχα, ένωσαν τις δυνάμεις τους με την UNICEF για το φιλανθρωπικό έργο που προσφέρει στα παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε κοινή δήλωση με την οποία τονίζουν την ανάγκη να μείνουν οι δύο ομάδες μέσω της στήριξής τους στη φιλανθρωπική οργάνωση να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο της διαρκής παροχής βοήθειας στα παιδιά.

"Στις 21:45 την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου, οι δύο Σύλλογοί μας, ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα θα βρεθούν αντίπαλοι για μόλις 90 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου Γ. Καραϊσκάκης για τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League. Όμως, μετά το τέλος του αγώνα, οι δύο Σύλλογοι, πέραν των ποδοσφαιρικών αναμνήσεών τους, θα συνεχίσουν να μοιράζονται έναν ισχυρό δεσμό καθώς είναι υπερήφανα ενωμένοι από τις σημαντικές συνεργασίες τους με την UNICEF για την ευημερία και την ασφάλεια των παιδιών σε όλο τον κόσμο. Η Μπαρτσελόνα άνοιξε τον δρόμο το 2006 και ο Ολυμπιακός ακολούθησε αυτό το σπουδαίο παράδειγμα το 2013, στηρίζοντας την UNICEF στη σημαντική προσπάθειά της για τα παιδιά που κινδυνεύουν και έχουν ανάγκη, σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα ως μία ομάδα, το TEAM UNICEF, έχουμε επιτύχει τόσα πολλά για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο και παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη ακόμη περισσότερων στο μέλλον.

Από το 2006, το Ίδρυμα FC Barcelona και η UNICEF συνεργάζονται για μια πρωτοποριακή πρόταση που αποτέλεσε μία επανάσταση στον τομέα της χορηγίας. Κατά τη διάρκεια αυτών των δέκα ετών περισσότερα από 15 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί στην UNICEF για έργα με τα οποία έχουν επωφεληθεί περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά. Έχουν διεξαχθεί εργασίες στη Σουαζιλάνδη, το Μαλάουι, την Αγκόλα, τη Βραζιλία, την Κίνα, την Γκάνα και τη Νότια Αφρική. Επίσης, από το 2016 έχουν διατεθεί 700.000 ευρώ στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης της Αϊτής, του Νοτίου Σουδάν και του Μεξικού.

Από το 2013, ο Ολυμπιακός υποστηρίζει την εκστρατεία της UNICEF «100% Campaign» για τον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και την εκπαίδευση χιλιάδων εργαζομένων στον τομέα της υγείας. Ξεκινώντας από φέτος, ο Σύλλογος θα συνεισφέρει στη μαζική εκστρατεία της UNICEF για να βοηθήσει στην αποτροπή θανάτων σε νεογέννητα από αιτίες που μπορούν να αποφευχθούν και να διασφαλίσει ότι κάθε παιδί έχει την απαραίτητη διατροφή και υγειονομική περίθαλψη για να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί στα αρχικά στάδια της ζωής του.

Και οι δύο Σύλλογοι θεωρούμε το ποδόσφαιρο ως κάτι περισσότερο από ένα άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κίνημα ελπίδας, ένα σύνολο ιδεών και αξίων που ενώνουν ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και υποβάθρων, σαν να είμαστε μέλη της ίδιας οικογένειας. Με γνώμονα αυτές τις αξίες, οι Πρόεδροι των Σύλλογών μας, οι διοικήσεις, οι διευθυντές μας, οι παίκτες και οι εκπληκτικοί μας οπαδοί, έχουμε όλοι ενώσει τις δυνάμεις μας με τη UNICEF για να σώσουμε τις ζωές των παιδιών και να φωτίσουμε το μέλλον τους. Γι’ αυτό, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον καθένα από όλους εσάς για τη διαρκή υποστήριξή και την εμπιστοσύνη σας στην αποστολή μας!

Ας μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά είναι το μέλλον μας και είναι δική μας ευθύνη να τα υπερασπίζουμε!

Υπογραφή

Τάκης Λεμόνης Ερνέστο Βαλβέρδε

Προπονητής του Ολυμπιακού Προπονητής της Μπαρτσελόνα"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ