CHAMPIONS LEAGUE

Λειψία - Τότεναμ 3-0: Με περίπατο στους "8" του Champions League

Leipzig's Marcel Sabitzer is celebrated by his team after he scored his second goal during the Champions League round of 16, 2nd leg soccer match between RB Leipzig and Tottenham Hotspur in Leipzig, Germany, Tuesday, March 10, 2020. (AP Photo/Michael Sohn)
Leipzig's Marcel Sabitzer is celebrated by his team after he scored his second goal during the Champions League round of 16, 2nd leg soccer match between RB Leipzig and Tottenham Hotspur in Leipzig, Germany, Tuesday, March 10, 2020. (AP Photo/Michael Sohn) AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Μετά τη νίκη της στο Λονδίνο, η Λειψία αποτελείωσε την Τότεναμ στην Γερμανία επκρατώντας με το άνετο 3-0 και πανηγύρισε την παρθενική της πρόκριση στους "8" του Chamions League (VIDEOS).

Στεγνό καθάρισμα! Η Λειψία έδειξε από το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων στο Λονδίνο πως είναι σε (πολύ) καλύτερο φεγγάρι από την Τότεναμ και φρόντισε να το επιβεβαιώσει και στη ρεβάνς.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν έκανε ό,τι ήθελε την προβληματική εδώ και καιρό ομάδα του Μουρίνιο και με δύο γκολ του Σάμπιτζερ και ένα του Φόρσμπεργκ την υπέταξε με 3-0, για να πανηγυρίσει έτσι την πρόκρισή τις στις 8 κορυφαίες ομάδες του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Είναι δε εντυπωσιακό πως η Τότεναμ ολοκλήρωσε τη φετινή παρουσία της στο Champions League χάνοντας μόνο από γερμανικές ομάδες (2 ήττες από Μπάγερν και 2 από Λειψία), με την τελευταία ομάδα που είχε πάνω από τρεις ήττες μέσα σε μία σεζόν από ομάδες της ίδιας χώρας να είναι η Λιντς τη σεζόν 2000-01 (απέναντι σε ισπανικές ομάδες).

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Τότεναμ μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας την πίεση της ήττας με 1-0 στο Λονδίνο στο πρώτο ματς όμως ο αρχικός ενθουσιασμός της ξεθύμανε στο δεκάλεπτο, με την Λειψία να εντοπίζει γρήγορα τα αμυντικά κενά της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο και να την τιμωρεί στο 10'.

Ο Βέρνερ είδε το σουτ του μέσα από την περιοχή να σταματάει σε σώμα αντιπάλου αλλά έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας, την έστρωσε στον Σάμπιτζερ και εκείνος με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή νίκησε τον Λορίς, για να κάνει το 1-0 και να δώσει το έναυσμα για τους πρώτους πανηγυρισμούς στην εξέδρα των γηπεδούχων.

Στο 18' ο Βέρνερ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή μέσα από τη μικρή περιοχή αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, με τους γηπεδούχους να έχουν ωστόσο αποκτήσει ρυθμό και στο 21' να κάνουν ακόμα πιο εύκολο το έργο τους για την πρόκριση.

Ο Ανχελίνο έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σάμπιτζερ πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με τον Λορίς να μην καταφέρνει να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα παρά την διπλη προσπάθειά του και το 2-0 να είναι γεγονός.

Η συνέχεια, μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, βρήκε την Λειψία να κάνει ό,τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο απέναντι στην προβληματική Τότεναμ, με την πρόκριση στους "8" του Champions League να απέχει έτσι μία ανάσα από τους Γερμανούς μόλις στην τρίτη σεζόν τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο, με την Τότεναμ να έχει την πρώτη της αξιόλογη φάση στο 74' όταν το σουτ του Ντέλε Άλι (από πάσα του Μόουρα) κατέληξε στην αγκαλιά του Γκουλάτσι και την Λειψία να προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα της μεγαλοπρεπούς πρόκρισης στο 87'.

Ο Σάμπιτζερ παραχώρησε τη θέση του στον Φόσμπεργκ σε εκείνο το λεπτό και δευτερόλεπτα αργότερα ο δευτερος εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας της Τότεναμ, για να γράψει το τελικό 3-0 και να στείλει την Λειψία στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της.

ΛΕΙΨΙΑ - ΤΟΤΕΝΑΜ 3-0 (HIGHLIGHTS):

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ