CHAMPIONS LEAGUE

Λειψία - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-3: Στον τελικό Champions League οι Παριζιάνοι

PSG's Marquinhos, left, celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League semifinal soccer match between RB Leipzig and Paris Saint-Germain at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Tuesday, Aug. 18, 2020. (David Ramos/Pool Photo via AP)
PSG's Marquinhos, left, celebrates after scoring his side's first goal during the Champions League semifinal soccer match between RB Leipzig and Paris Saint-Germain at the Luz stadium in Lisbon, Portugal, Tuesday, Aug. 18, 2020. (David Ramos/Pool Photo via AP) AP

Η Παρί Σεν-Ζερμέν πέρασε πανεύκολα με 3-0 το εμπόδιο της Λειψίας, προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του Champions League και περιμένει την Μπάγερν ή τη Λιόν για αντίπαλό της.

Αυτό που ονειρευόταν τα τελευταία χρόνια και πάντα έβρισκε... τοίχο, το πέτυχε σε μια τρελή χρονιά. Με όλα αυτά που έχει φέρει η πανδημία, την ανωμαλία στην εξέλιξη των αθλητικών διοργανώσεων (αρχικά αναστολή δραστηριότητας, στην περίπτωση της Γαλλίας πρόωρο τέλος της σεζόν και Final 8 στις ευρωπαϊκές) η Παρί Σεν-Ζερμέν πανηγυρίζει την πρόκρισή της για πρώτη φορά στον τελικό του Champions League.

O δάσκαλος (Τόμας Τούχελ) νίκησε τον μαθητή του (Γιούλιαν Νάγκελσμαν) και περιμένει να διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στην Μπάγερν ή τη Λιόν.

H Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό του ημιτελικού με τη Λειψία με όμορφη κεφαλιά του Μαρκίνιος. Ο Άνχελ Ντι Μαρία εκτέλεσε αριστοτεχνικά το φάουλ απ' τα αριστερά και ο Βραζιλιάνος μεσοαμυντικός πήδηξε ανενόχλητος, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας διεύρυνε το προβάδισμά της στο 42ο λεπτό. Ο Λεάντρο Παρέδες εκμεταλλεύτηκε το λάθος του γκολκίπερ της γερμανικής ομάδας, Γκουλάσι, βρήκε τον Νεϊμάρ, ο οποίος έστρωσε με εξαιρετικό τακουνάκι στον Άνχελ Ντι Μαρία που με κοντινό σουτ νίκησε τον Ούγγρο για το 0-2.

Ο Αργεντινός σταρ από δημιουργός του πρώτου γκολ έγινε... εκτελεστής, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και τους Παριζιάνους στα... ουράνια.

Στο 56ο λεπτό, ο Χουάν Μπερνάτ με κοντινή κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0 ύστερα από τη δεύτερη ασίστ του Άνχελ Ντι Μαρία στο παιχνίδι.

Οι Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Άντερ Ερέρα στον Μουκιελέ, ωστόσο, ο Ολλανδός διαιτητής, Μπιέρν Κάιπερς έδειξε σέντρα, αφού συμβουλεύτηκε και το VAR.

Οι Παριζιάνοι είχαν και δύο δοκάρια. Και τα δύο από τον Νεϊμάρ. Στο 6ο λεπτό του ημιτελικού ο Βραζιλιάνος βρέθηκε απέναντι στον Γκουλάσι, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Ούγγρο, καθώς έστειλε την μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Στο 35ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ θέλησε να αιφνιδιάσει τον Γκουλάτσι με απευθείας εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι.

Η Παρί είχε να σκοράρει δύο γκολ με κεφαλιά σε ματς Champions League από το 2015 (κόντρα στη Μάλμε με Ραμπιό και Ντι Μαρία). Ο Νάσερ Αλ-Κελάιφι βλέπει τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα.

Άλλωστε αυτός ήταν ο στόχος όταν ανέλαβε την Παρί ως επικεφαλής του fund από το Κατάρ το 2011. Αυτός είναι ο τέταρτος ευρωπαϊκός τελικός της Παρί, πρώτος όμως σε επίπεδο Champions League.

Γαλλική ομάδα επιστρέφει σε τελικό Champions League από το 2004, τότε ήταν η Μονακό και είχε χάσει το τρόπαιο από την Πόρτο.

ΛΕΙΨΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν):Γκουλάσι, Μουκιέλ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν (83' Όρμπαν), Ανχελίνιο, Λάιμερ (62' Χάλστενμπεργκ), Ενκουνκού (46' Φόρσμπεργκ), Καμπλ (64' Άνταμς), Ντάνι Όλμο (46' Σικ), Ζάμπιτσερ, Πόουλσεν.

ΠΣΖ (Τόμας Τούχελ):Σέρχιο Ρίκο, Κερέρ, Τιάγκο Σίλβα, Κιμπεμπέ, Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Παρέδες (83' Ντράξλερ), Ερέρα (83' Βεράτι), Ντι Μαρία (87' Σαράμπια), Νεϊμάρ, Εμπαπέ (86' Σούπο-Μότινγκ).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ 16

Σίτι- Ρεάλ 2-1[2-1] (9', 69' Στέρλινγκ / 28' Μπενζεμά)

Γιουβέντους - Λιόν 2-1[0-1] (43' πεν., 60' Κριστιάνο / 12' Ντεπάι)

Μπάγερν- Τσέλσι 4-1(10' πεν., 84' Λεβαντόβσκι, 24' Πέρισιτς, 76' Τολισό / 44' Έιμπραχαμ) [3-0]

Μπαρτσελόνα- Νάπολι 3-1(10' Λανγκλέ, 23' Μέσι, 45+1' πεν. Σουάρες / 45+5' πεν. Ινσίνιε) [1-1]

Σε [] τα αποτελέσματα των πρώτων ματς

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL 8

Αταλάντα - Παρί -Σεν-Ζερμέν 1-2(27' Πάσαλιτς / 90' Μαρκίνιος, 90+3' Τσούπο Μότινγκ)

Λειψία- Ατλέτικο 2-1(51' Ντάνι Όλμο, 88' Άνταμς/ 71' πεν. Ζοάο Φέλιξ)

Μπαρτσελόνα - Μπάγερν 2-8(7' αυτ. Αλάμπα, 57' Σουάρες / 4', 31' Μίλερ, 22' Πέρισιτς, 27' Γκνάμπρι, 63' Κίμιχ, 82' Λεβαντόβσκι, 86', 89' Κουτίνιο)

Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν 1-3(69'Ντε Μπράινε /24'Κορνέ,79',87'Ντεμπελέ)

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Λειψία - Παρί Σεν-Ζερμέν 0-3 (13' Μαρκίνιος, 42' Ντι Μαρία, 56' Μπερνάτ)

Λιόν - Μπάγερν (19/8)

ΤΕΛΙΚΟΣ (23/8)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ