CHAMPIONS LEAGUE

Ξέρει από "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ακπόμ!

Ξέρει από "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ακπόμ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τσούμπα Ακπόμ ήταν στον πάγκο της Άρσεναλ στον αγώνα με τον Ολυμπιακό το 2012 για την 6η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, όταν η ομάδα του ηττήθηκε 2-1 με ανατροπή. (VIDEO)

Έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ο Τσούμπα Ακπόμ. Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με την Άρσεναλ και προχωρά τη μετεγγραφή του 23χρονου επιθετικού. Μάλιστα, οι πληροφορίες μιλούν για συμφωνία στο 1 εκατ. ευρώ, με τους Άγγλους να διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης στα δικαιώματά του.

Στην Άρσεναλ σε επίπεδο Premier League έχει παίξει σε 12 παιχνίδια, ενώ με την U23 της ομάδας του Λονδίνου μετράει 50 συμμετοχές με 33 τέρματα. Ο Νιγηριανός, που έχει πολιτογραφηθεί Βρετανός, αγωνίστηκε ως δανεικός στη Σιντ Τρούιντεν την περασμένη περίοδο και είχε έξι γκολ και μια ασίστ σε 16 αγώνες.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα ο Ακπόμ. Δεν γνωρίζουμε αν έχει επισκεφτεί τη χώρα μας για διακοπές, σίγουρα όμως έχει έρθει για αγώνα του Champions League στο γήπεδο "Γ. Καραϊσκάκης" με αντίπαλο τον Ολυμπιακό για την 6η αγωνιστική της φάσης των ομίλων.

Ήταν τα χρόνια εκείνα που οι Πειραιώτες έπαιζαν συνεχώς με τους "κανονιέρηδες", τους πετύχαιναν τελευταία αγωνιστική και τους νικούσαν. Άλλοτε με 1-0, άλλοτε με 3-1, εκείνη την φορά με τον Ακπόμ στον πάγκο οι "ερυθρόλευκοι" του Λεονάρντο Ζαρντίμ είχαν νικήσει 2-1 και είχαν συνεχίσει στο Europa League.

Τότε ήταν 17 ετών και δεν είχε αγωνιστεί καθόλου. Είχε πάρει γεύση όμως από το φαληρικό γήπεδο, το οποίο ήταν κατάμεστο και ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 2-1 με ανατροπή. Ο Τσέχος, Τόμας Ροσίτσκι, είχε ανοίξει το σκορ στο 38', αλλά ο Γιάννης Μανιάτης στο 64' και ο Κώστας Μήτρογλου στο 73' (ένα λεπτό μετά την είσοδό του) έφεραν τούμπα το ματς για την ομάδα του Πειραιά.

Ως παίκτης του ΠΑΟΚ θα επισκεφτεί εκ νέου το φαληρικό γήπεδο και είναι δεδομένο πως ο παλμός θα είναι ανάλογος. Μένει να φανεί αν θα ζήσει παρόμοιο αποτέλεσμα ή αυτή την φορά η ομάδα του θα πάρει αποτέλεσμα στο "Γ. Καραϊσκάκης". Μάλιστα, ο Βασίλης Τοροσίδης που σε εκείνο το ματς ήταν και αρχηγός του Ολυμπιακού, φέτος επέστρεψε στο Λιμάνι έπειτα από μια πενταετία στην Ιταλία.

Για την ιστορία...

Η 11άδα του Ολυμπιακού: Κάρολ, Μανιάτης, Κοντρέρας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Τοροσίδης, Γκρέκο, Φέισα (60' Φουστέρ), Μασάντο, Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Τζεμπούρ (82' Ιμπαγάσα).

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ