CHAMPIONS LEAGUE

Κρασνοντάρ - ΠΑΟΚ 2-1: Έχασε, αλλά δεν χάθηκε

CHAMPIONS LEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF / ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ / ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)
CHAMPIONS LEAGUE 2020-2021 / PLAY OFF / ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ / ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με το μυτάκι του Πέλκα, αλλά δέχθηκε την ανατροπή και την ήττα (2-1) από την Κρασνοντάρ και θα διεκδικήσει στην Τούμπα την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Χαμένο πέναλτι και δοκάρι ο Δικέφαλος. (VIDEOS)

Στη ρεβάνς της Τούμπας (30/9, 22:00) θα διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ να ανατρέψει την ήττα που γνώρισε (2-1) στο Κρασνοντάρ και να προκριθεί επί της ρωσικής ομάδας στους ομίλους του Champions League. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με το μυτάκι του Πέλκα - ο αρχηγός ο Δικεφάλου είδε τον Σαφόνοβ να αποκρούει την εκτέλεση πέναλτι πριν - αλλά ισοφαρίστηκε από το πέναλτι (δόθηκε σε ανατροπή του Καμπελά από τον Γιαννούλη) του Κλάεσον.

Είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ξανά το προβάδισμα. Όχι μόνο δεν το πήρε (η μπάλα από την προβολή του Ελ Καντουρί σταμάτησε στο δοκάρι), αλλά δέχθηκε γκολ, την ανατροπή και την ήττα. Δείτε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Ο ΠΕΛΚΑΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟ ΜΥΤΑΚΙ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση του Κρασνοντάρ και είχε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στα πρώτα λεπτά της. Μόλις πέντε λεπτά μετά από την έναρξή της ο Σβαμπ έκανε το σουτ με το αριστερό και η μπάλα χτύπησε καθαρά στο χέρι του Κάιο.

Το VAR ειδοποίησε τον Τουρπέν, ο οποίος είδε στο μόνιτορ ότι η ενέργεια του Βραζιλιάνου ήταν εντός περιοχής και σφύριξε το πέναλτι. Ο Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά αυτή δεν ήταν καλή και ο Σαφόνοβ απέκρουσε.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος πήρε το αίμα του πίσω στο 32ο λεπτό. Ο Γιαννούλης έβγαλε μόνο του από αριστερά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, αυτός έκανε το παράλληλο γύρισμα και ο Πέλκας με εξαιρετικό μυτάκι έδωσε τέτοια φάλτσα στην μπάλα για να καταλήξει στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίστηκε ο Σαφόνοβ.

2. Η ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ

Οι γηπεδούχοι έφθασαν στην ισοφάριση στο 39ο λεπτό. Ήταν μια στιγμή απροσεξίας του Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος ανέτρεψε χαμηλά τον εξαιρετικό χειριστή της μπάλας Γάλλο μέσο, Ρεμί Καμπελά. Η κακή αντίδραση του καλού σε ένα ακόμη ευρωπαϊκού ματς Κατερινιώτη μπακ έδωσε το 1-1 στην Κρασνοντάρ.

Ο Κλάεσον ανέλαβε την εκτέλεση και η μπάλα κατέληξε στην άλλη πλευρά από αυτή που έπεσε ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

3. ΤΟ ΔΟΚΑΡΙ ΤΟΥ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ Η ΤΙΜΩΡΙΑ

Ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί ξανά. Σε ένα δεκάλεπτο που ο Δικέφαλος με μαέστρο της ορχήστρας τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς κυνηγούσε τον γκολ, το αποκορύφωμα ήταν το δοκάρι του Ομάρ Ελ Καντουρί.

Ο Γιαννούλης βγήκε από αριστερά, έκανε το παράλληλο γύρισμα, ο Μαροκινός έκανε την προβολή στο κέντρο της ρωσικής άμυνας και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε ο Σαφόνοβ.

4. Η ΕΥΦΥΙΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ ΣΤΗ ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΟΥ ΠΑΟΚ

Κι όμως ο ΠΑΟΚ αντί να πάρει εκ νέου προβάδισμα, βρέθηκε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να έχει δεχθεί την ανατροπή. Ο Πετρόβ έβγαλε ξανά την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Μάρκους Μπεργκ είχε την ευφυΐα να τσιμπήσει την μπάλα - εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι Κρέσπο και Ζίβκο Ζίβκοβιτς έμοιαζαν να μην έχουν επαρκή επικοινωνία - και έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρεμί Καμπελά.

Ο Γάλλος, απλά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Δικέφαλος θα χρειαστεί να κάνει την ανατροπή στην Τούμπα στη ρεβάνς με την Κρασνοντάρ. Παρά την ήττα στη Ρωσία, έδειξε ότι μπορεί να καταφέρει. Αρκεί να είναι πιο συγκεντρωμένος στην τελική προσπάθεια και φυσικά στην άμυνα.

Γήπεδο: Stadium Krasnodar

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ (Μουράντ Μουσάεβ): Σαφόνοβ, Πετρόβ, Κάιο, Σορόκιν, Ραμίρες, Βάντερσον (86' Σουλεϊμάνοβ), Φιλένα, Κλάεσον, Όλσον, Καμπελά (81' Ούτκιν), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκο Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (79' Μπίσεσβαρ), Τζόλης (84' Σβιντέρσκι).

Σκόρερ: 39' πεν. Κλάεσον, 71' Καμπελά / 32' Πέλκας

Κίτρινες: 6' Κάιο, 55' Κλάεσον, 88' Μπεργκ, 90+1' Όλσον / 8' Σβαμπ, 20' Αμπέλ Φερέιρα (για διαμαρτυρία), 76' Κρέσπο, 90+1' Ίνγκασον

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπέν (Γαλλία)

Βοηθοί: Νικολά Ντανό (Γαλλία), Φρεντερίκ Ακέτ (Γαλλία)

4ος: Φρανκ Σνεϊντέ (Γαλλία)

VAR: Ντελαζό Ουιλί (Γαλλία)

AVAR: Ζερεμί Πινιάρ (Γαλλία)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ