CHAMPIONS LEAGUE

Κλοπ: "Όμορφη η πρόκριση στον τελικό, αλλά ακόμη καλύτερη η νίκη"

Liverpool coach Jurgen Klopp celebrates with the supporters at the end of the Champions League semifinal second leg soccer match between Roma and Liverpool at the Olympic Stadium in Rome, Wednesday, May 2, 2018. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Liverpool coach Jurgen Klopp celebrates with the supporters at the end of the Champions League semifinal second leg soccer match between Roma and Liverpool at the Olympic Stadium in Rome, Wednesday, May 2, 2018. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του για την πρόκριση της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League. Αναλυτικά όσα είπε ο Γερμανός κόουτς.

Δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για την πρόκριση της Λίβερπουλ στον τελικό του Champions League ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος αναφέρθηκε στα συναισθήματα που δημιουργεί η παρουσία στο Κίεβο στις 26 Μαΐου, αλλά στόχος πρέπει να είναι ο τίτλος απέναντι στην πιο έμπειρη Ρεάλ Μαδρίτης. Τι είπε για την φετινή πορεία, για τον κόσμο των "ρεντς" και για το παιχνίδι με τη Ρόμα στο Ολίμπικο

Αρχικά, ο Γερμανός κόουτς ανέφερε: "Πήγαμε στον τελικό του League Cup και δεν το κατακτήσαμε. Ο κόσμος δεν μου λέει στον δρόμο από τότε 'ευχαριστούμε που μας φέρατε στον τελικό'. Ήμασταν και στον τελικό του Europa League. Κανείς δεν σου λέει ευχαριστώ γι' αυτό. Δεν βλέπω τρόπαια έπειτα απ' αυτά τα παιχνίδια. Δεν κρατάνε αργυρά μετάλλια στο Melwood. Κρίμα, αλλά έτσι είναι το παιχνίδι. Υπάρχει μια δουλειά να κάνουμε ακόμη.

Η πρόκριση σε έναν τελικό είναι πολύ όμορφη, αλλά η νίκη είναι ακόμα καλύτερη. Θα είμαστε έτοιμοι, αλλά είναι η Ρεάλ Μαδρίτης αντίπαλος. Δεν υπάρχει πιο έμπειρη ομάδα από τη Ρεάλ. Νομίζω ότι το 80% των παικτών της έχει παίξει σε τελικό. Έχουν πάει τέσσερις φορές τα τελευταία πέντε χρόνια και είναι ακόμα μαζί. Έχουν εμπειρία, εμείς όχι, αλλά θα είμαστε έτοιμοι να πέσουμε στη φωτιά".

"Το να βλέπω όλα αυτά τα χαρούμενα πρόσωπα, είναι το ομορφότερο πράγμα που μπορεί να κάνει το ποδόσφαιρο. Αυτοί οι άνθρωποι μάς ακολούθησαν σε όλη την Ευρώπη, έρχονται στο Άνφιλντ, δημιουργούν τρομερή ατμόσφαιρα και όλοι ξέρουμε πόση επιθυμία έχουν για να κατακτήσουν το τρόπαιο. Έπαιξαν τρομερό ρόλο στη σεζόν και αν θέλουν να με δουν, θα με δουν, δεν υπάρχει πρόβλημα", τόνισε για τους πανηγυρισμούς του με τον κόσμο της ομάδας του.

Για τη Ρόμα και το παιχνίδι είπε: " Ένα μεγάλο μπράβο στη Ρόμα. Τι εμφάνιση, τι επιστροφή, τι παιχνίδι. Σε πολλές στιγμές είχαμε ωραίες αντεπιθέσεις, αλλά δεν τις τελειώσαμε καλά. Υπήρξαν κάποιες περιπτώσεις πέναλτι, αλλά δεν τις έχω δει ακόμα. Ήταν η πρώτη φορά που δεν ήμασταν όσο καλοί θα θέλαμε. Χρειαζόμασταν τύχη, την είχαμε και την αξίζαμε με βάση την πορεία μας. Θα άξιζε και στη Ρόμα. Θα ήταν τρελό και για τις δυο ομάδες να παίξουμε παράταση. Ήταν 7-6 τα γκολ των δυο αγώνων και ακούγεται τρελό, διότι έτσι είναι.

Μπήκαμε με προκριματικά και τώρα είμαστε στον τελικό. Είμαι ειλικρινά χαρούμενος για τα παιδιά, το κλαμπ και τον κόσμο. Είναι μια φανταστική κούρσα ως τώρα. Τώρα, πάμε στο Κίεβο. Ακούγεται τρελό, αλλά είναι αληθινό. Θα πάμε στο Κίεβο".

Επίσης, ο Κλοπ, μιλώντας στην ιταλική τηλεόραση, έκανε μια ιδιαίτερη αφιέρωση: "Αυτός ο τελικός είναι αφιερωμένος 101% στον Σον Κοξ, τον οπαδό μας που τραυματίστηκε σοβαρά από επεισόδια πριν το πρώτο ματς στο Άνφιλντ. Ήταν ένα ξεχωριστό ματς και του το αφιερώνουμε".

AP Photo/Alessandra Tarantino

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ