CHAMPIONS LEAGUE

Κλάτενμπεργκ: "Για αυτό δεν δόθηκε πέναλτι στην Σίτι πριν το γκολ του Φαμπίνιο"

Κλάτενμπεργκ: "Για αυτό δεν δόθηκε πέναλτι στην Σίτι πριν το γκολ του Φαμπίνιο"

Ο πρώην διαιτητής Premier League, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, υπερασπίστηκε την απόφαση του Μάικλ Όλιβερ, να κατακυρώσει το 1-0 της Λίβερπουλ στο ντέρμπι, εξηγώντας για ποιο λόγο δεν έπρεπε να σφυριχτεί πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι στην αρχή της φάσης.

Το φινάλε στο ντέρμπι του Άνφιλντ το βράδυ της Κυριακής είχε απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων. Από τη μία ο Κλοπ και οι παίκτες του πανηγύριζαν το σπουδαίο 3-1 της Λίβερπουλ που τους έβαζε στη θέση του οδηγού στην κούρσα του τίτλου και από την άλλη οι παίκτες των πρωταθλητών Αγγλίας που αποχωρούσαν στενοχωρημένοι από τον αγωνιστικό χώρο και ο Γκουαρδιόλα που έβραζε για τη διαιτησία.

Οι παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι διαμαρτυρήθηκαν για δύο πέναλτι που δεν τους δόθηκαν στο ματς, με το πρώτο μάλιστα να παίζει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα καθως από τη στιγμή που δεν δόθηκε παράβαση σε χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ μέσα στην περιοχή των κόκκινων, το ματς έτρεξε και 22'' αργότερα ήρθε ο Φαμπίνιο με σουτ-φωτοβολίδα να ανοίξει το σκορ για την ομάδα του μόλις στο 6ο λεπτό.

Σε αυτή τη φάση, οι πολίτες υποστηρίζουν πως υπήρχε ξεκάθαρη παράβαση από το δεξιό φουλ μπακ των γηπεδούχων από τη στιγμή που το χέρι του δεν ήταν σε φυσιολογική θέση, ωστόσο ο πρώην διαιτητής Premier League και FIFA, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, έσπευσε να υποστηρίξει την απόφαση του συναδέλφου του.

"To VAR και ο Μάικλ Όλιβερ πήραν τη σωστή απόφαση που επέτρεψαν να μετρήσει το γκολ του Φαμπίνιο, αν και διαφωνώ με την αιτιολόγηση της απόφασης από πλευράς Premier League.

Ήταν πολλοί εκείνοι που ισχυρίστηκαν πως το γκολ της Λίβερπουλ έπρεπε να ακυρωθεί και να δινόταν πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι επειδή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ είχε βρεί τη μπάλα με το χέρι λίγο πριν η ομάδα του σκοράρει.

Όμως, η μπάλα είχε χτυπήσει πρώτα στο μπράτσο του επιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι, Μπερνάρντο Σίλβα, που έστειλε τη μπάλα πάνω στο χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ και αυτός είναι ο λόγος που, κατά τη γνώμη μου, δεν έπρεπε να γυρίσει πίσω η φάση.

Εάν δεν υπήρχε το μπράτσο του Σίλβα για να αλλάξει την πορεία της μπάλας, τότε ναι, πιστεύω πως έπρεπε να δοθεί πέναλτι καθώς το χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ ήταν σε αφύσικη θέση και το χρησιμοποίησε για να μεγαλώσει το σώμα του.

Για αυτό το λόγο δεν καταλαβαίνω την εξήγηση που έδωσε η Premier League πως δεν ήταν ηθελημένο χέρι από πλευράς του αμυντικού της Λίβερπουλ", έγραψε ο Κλάτενμπεργκ στη στήλη που διατηρεί στην Daily Mail.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο Γκουαρδιόλα είχε δίκιο, ο Μανέ βούτηξε πάλι
Μουρίνιο για Λίβερπουλ - Σίτι: "Η υπόθεση τίτλος έχει κλείσει"
Μάντσεστερ Σίτι: Ξέσπασμα Γκουαρδιόλα για διαιτησία και ειρωνική χειραψία
Λίβερπουλ - Σίτι 3-1: Τριάρα τίτλου στο Άνφιλντ
Η βαθμολογία της Premier League μετά τη νίκη της Λίβερπουλ επί της Σίτι
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ