CHAMPIONS LEAGUE

Κίνδυνος δύο αγωνιστικών σε Καρβαχάλ για "εσκεμμένη κάρτα"

Real Madrid's Daniel Carvajal, center, and his teammate Lucas Vazquez, left, try to stop APOEL's Efstathios Aloneftis during the Champions League Group H soccer match between APOEL Nicosia and Real Madrid at GSP stadium, in Nicosia, on Tuesday, Nov. 21, 2017. (AP Photo/Petros Karadjias)
Real Madrid's Daniel Carvajal, center, and his teammate Lucas Vazquez, left, try to stop APOEL's Efstathios Aloneftis during the Champions League Group H soccer match between APOEL Nicosia and Real Madrid at GSP stadium, in Nicosia, on Tuesday, Nov. 21, 2017. (AP Photo/Petros Karadjias) AP

Η UEFA ερευνά την τιμωρία του Ντάνι Καρβαχάλ για την κίτρινη κάρτα που επιδίωξε και πήρε στο 90ό λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρησης της Ρεάλ με το ΑΠΟΕΛ. Κίνδυνος τιμωρίας δύο αγωνιστικών σε μια περίπτωση που θυμίζει τον Κώστα Μανωλά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε 6-0 το ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με τον Ντάνι Καρβαχάλ να αντικρίζει την κίτρινη κάρτα στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης.

O 25χρονος Καστιγιάνος μπακ ουσιαστικά επιδίωξε την τιμωρία του με κίτρινη κάρτα, καθυστερώντας χαρακτηριστικά στην εκτέλεση πλαγίου. Τα κατάφερε, καθώς παρατηρήθηκε από τον Πορτογάλο διαιτητή, Αρτούρ Σοάρες Ντίας. Αυτή ήταν η τρίτη κίτρινη κάρτα στη φάση των ομίλων (είχε δει στο πρώτο ματς με το ΑΠΟΕΛ, αλλά και στο εκτός με την Ντόρτμουντ) κι έτσι θα εκτίσει τιμωρία μίας αγωνιστικής, ενώ θα πάει "καθαρός" στα νοκ-άουτ ματς. Η UEFΑ ερευνά την περίπτωση (πρόκληση κίτρινης κάρτας), η οποία εμπίπτει στο άρθρο 15 του πειθαρχικού της κώδικα.

Έτσι, κινδυνεύει με τιμωρία δύο αγωνιστικών. Σε περίπτωση που τιμωρηθεί θα χάσει τόσο την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ντόρτμουντ (θα την έχανε έτσι κι αλλιώς αφού συμπλήρωσε κάρτες) για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων, αλλά και το πρώτο ματς της φάσης των "16" καθώς οι "μερένγκες" εξασφάλισαν την Τρίτη (21/11) το βράδυ την πρόκριση.

Η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα συνεδριάσει για να λάβει απόφαση, η οποία θα ανακοινωθεί την έβδομη ημέρα του Δεκέμβρη (7/12).

Θυμίζει αρκετά την περίπτωση του Κώστα Μανωλά, ο οποίος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα στο 90ό λεπτό της εκτός έδρας αναμέτρησης της Εθνικής Ελλάδας με την Κύπρο, έχασε το ματς με το Γιβραλτάρ (τελευταία αγωνιστική των προκριματικών), αλλά κατόπιν απόφασης της FIFA και το πρώτο ματς των μπαράζ με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ.

Τον Φλεβάρη του 2016, ωστόσο, το ίδιο είχε κάνει και ο Ζεράρ Πικέ, ο οποίος προκάλεσε την κίτρινη κάρτα του στο ματς με την Άρσεναλ για να μην έχει κίνδυνο να χάσει κάποιο ματς στα προημιτελικά. Ο Καταλανός κεντρικός αμυντικός, όμως, δεν τιμωρήθηκε.

Photo credits: AP Photo/Petros Karadjias

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ