CHAMPIONS LEAGUE

Σπαρτάκ Μόσχας: "Ελπίζουμε σε αντικειμενική νομική εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές και την UEFA"

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ) MOTIONTEAM

Η Σπαρτάκ Μόσχας τοποθετήθηκε μέσω ανακοίνωσης μετά τις καταγγελίες των Ρώσων απεσταλμένων,για επίθεση έξω από τα δημοσιογραφικά της Τούμπας. Η ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου καταθέτει αίτημα στην UEFA, προκειμένου να γίνει διεξοδική έρευνα.

Διαστάσεις παίρνει η υπόθεση που αφορά τις καταγγελίες των Ρώσων δημοσιογράφων, που υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν επίθεση έξω από τα δημοσιογραφικά της Τούμπας. Η Σπαρτάκ Μόσχας σε ανακοίνωση της υποστηρίζει πως φοβούμενη για την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη, τους πήρε μαζί της στο τσάρτερ της επιστροφής, ενώ τονίζει πως αναμένει σε αντικειμενική νομική εκτίμηση από τις ελληνικές αρχές και την UEFA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σπαρτάκ Μόσχας:

"Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League, ΠΑΟΚ - Σπαρτάκ, υπήρξαν καταγγελίες από Ρώσους δημοσιογράφους, που ήταν διαπιστευμένοι για να καλύψουν το συγκεκριμένο ματς.

Οι δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι πριν από την έναρξη του αγώνα, αρκετοί από αυτούς δέχθηκαν επίθεση, από οπαδούς του ΠΑΟΚ. Και συνέβη σε μια ζώνη όπου μόνο τα άτομα με διαπίστευση είχαν το δικαίωμα να είναι εκεί.

Στην παρούσα κατάσταση η Σπαρτάκ, σκέφτηκε ότι η παραμονή στη Θεσσαλονίκη για τους εκπροσώπους των ρωσικών ΜΜΕ δεν είναι ασφαλής, και τους έδωσε μια θέση στη πτήση τσάρτερ της αποστολής που επέστρεψε στη Μόσχα.

Ελπίζουμε ότι οι ελληνικές αρχές και οι σχετικοί φορείς της UEFA θα δώσουν μια αντικειμενική νομική εκτίμηση για το περιστατικό".

Η ΡΩΣΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ UEFA

Ο Αλεξάντερ Αλάγιεφ, πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, μιλώντας για το συγκεκριμένο θέμα στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, τόνισε:

"Η ομοσπονδία πιστεύει πως οι ενέργειες επιθετικότητας και προσβολής σε δημοσιογράφους που ασκούν τα επαγγελματικά τους καθήκοντα, είναι απαράδεκτη. Ο ΠΑΟΚ όφειλε να προσφέρει ασφάλεια στο γήπεδο του, στους Ρώσους δημοσιογράφους, πριν κατά την διάρκεια και μετά τον αγώνα. Εμείς ξεκινήσαμε έρευνα για το περιστατικό και θα στραφούμε στην UEFA ζητώντας διεξοδική έρευνα και τιμωρία των υπευθύνων".

Με λίγα λόγια η ρωσική ομοσπονδία ποδοσφαίρου προτίθεται να καταθέσει αίτημα στην UEFA, προκειμένου να γίνει διεξοδική έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Photo credits: eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Καταγγελία on camera Ρώσου δημοσιογράφου για την Τούμπα
Μιλούν για τρομοκρατία στη Ρωσία
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ