CHAMPIONS LEAGUE

Καραμπάγκ - ΑΠΟΕΛ 0-2: Θρίαμβος και πρόκριση στα playoffs του Champions League

APOEL's Sebastian De Vincenti celebrates after scoring against Vardar, during their second round, second leg, qualifying soccer match of UEFA Champions League, at Philip II Arena in Skopje, Macedonia, Tuesday, July 21, 2015. (AP Photo/Boris Grdanoski)
APOEL's Sebastian De Vincenti celebrates after scoring against Vardar, during their second round, second leg, qualifying soccer match of UEFA Champions League, at Philip II Arena in Skopje, Macedonia, Tuesday, July 21, 2015. (AP Photo/Boris Grdanoski) AP PHOTO/BORIS GRDANOSKI

Ο ΑΠΟΕΛ θριάμβευσε στο Μπακού επικρατώντας 2-0 της Καραμπάγκ με σκόρερ τους Ντε Βινσέντι και Μάτιτς και προκρίθηκε στα playoffs του Champions League, όπου περιμένει τον Άγιαξ ή τον ΠΑΟΚ!

Μία σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη και μία επική πρόκριση πήρε το βράδυ της Τρίτης (13/8) ο ΑΠΟΕΛ, με την πρωταθλήτρια Κύπρου να επικρατεί 2-0 της Καραμπάγκ στο Μπακού και να ανατρέπει έτσι την ήττα του με 2-1 στον πρώτο αγώνα στην Κύπρο.

Πλέον, οι "γαλαζοκίτρινοι" του Τόμας Ντολ βρίσκονται στα playoffs του Champions League και συνεχίζουν να ζουν μέσα στο όνειρο καθώς θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους χρυσοφόρους ομίλους απέναντι είτε στον Άγιαξ είτε στον ΠΑΟΚ, με τις δύο αναμετρήσεις να λαμβάνουν χώρα στις 20 & 28 Αυγούστου.

Το δρόμο προς την πρόκριση του ΑΠΟΕΛ άνοιξε στο 34' ο Ντε Βινσέντι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι μετά από ανατροπή του Ιωάννου από τον Σαντίκοφ, ενώ ο άλλοτε παίκτης των Ολυμπιακού και ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 47', με το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι μετά από την παρέμβαση του γκολκίπερ Βάγνκερ.

Στη συνέχεια η Καραμπάγκ ανέβασε στροφές και άγγιξε το γκολ με τις μεγάλες ευκαιρίες των Αΐλτον (52'), Αλμέιδα (δοκάρι στο 55') και Σλάντσεφ (58'), για να έρθει το γκολ της πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ στο 68'.

Τότε ο Μάτιτς κινήθηκε εξαιρετικά εκτός περιοχής και έκανε το δυνατό φαλτσαριστό σουτ, με τη μπάλα να αναπαύεται στη δεξιά γωνία της εστίας των Αζέρων για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν κατόπιν για να οδηγήσουν τουλάχιστον το ματς στην παράταση (είχαν επικρατήσει 2-1 στον πρώτο αγώνα), ωστόσο απέτυχαν (έμειναν και με 10 παίκτες στο 94' λόγω αποβολής του Αλμέιδα), με τον ΑΠΟΕΛ να κρατάει ηρωικά το 2-0 και να πανηγυρίζει μία μεγάλη πρόκριση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ: Βάγκνερ, Αΐλτον (87' Αμπντουλαγέφ), Μαμάντοβ, Μεντβέντεβ, Σλάβτσεφ (73' Κιντάνα), Μίτσελ, Ρομέρο, Εμρέλι, Σαντίγκοβ, Ζουμπίρ (80' Γκεγιέ), Αλμέιδα

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Ιωάννου, Μιχαίλοβιτς, Λαφράνς, Μερκής, Γκέντσογλου, Μάτιτς, Ντε Βινσέντι (61' Χαλένιους) Μπέζιακ (82' Γιάκολις), Τάμαρι, Πάβλοβιτς (73' Σόουζα)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ