CHAMPIONS LEAGUE

Ιστορικό βράδυ για τον Σμάιχελ

Leicester goalkeeper Kasper Schmeichel makes a save as Sevilla's Vitolo heads towards goal during the Champions League round of 16 soccer match between Sevilla and Leicester City at the Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville, Spain, Wednesday, Feb. 22, 2017. (AP Photo/Miguel Morenatti)
Leicester goalkeeper Kasper Schmeichel makes a save as Sevilla's Vitolo heads towards goal during the Champions League round of 16 soccer match between Sevilla and Leicester City at the Ramon Sanchez-Pizjuan stadium in Seville, Spain, Wednesday, Feb. 22, 2017. (AP Photo/Miguel Morenatti) AP

O Κάσπερ Σμάιχελ απέκρουσε το πέναλτι του Στίβεν Ενζονζί στο 80' κι έστειλε τη Λέστερ στους "8" του Champions League, γράφοντας μοναδικό στατιστικό στην ιστορία της διοργάνωσης.

Εντυπωσιακό ήταν το βράδυ της 14ης Μαρτίου για τη Λέστερ, αλλά και τον Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος πανηγύρισε παρέα με τους συμπαίκτες του την πρόκριση των "αλεπούδων" στη φάση των "8" του Champions League.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας επικράτησαν με 2-0 της Σεβίλλης στο "King Power Stadium" χάρις στα τέρματα των Γουές Μόργκαν (27') και Μαρκ Ολμπράιτον (54') και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα (2-1) πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ήταν κι ο Σμάιχελ, καθώς με την απόκρουση που έκανε στο πέναλτι του Στίβεν Ενζονζί στο 80' έγραψε ιστορία στο Champions League.

Για την ακρίβεια, ο Δανός τερματοφύλακας έγινε ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού που αποκρούει πέναλτι και στα δύο παιχνίδια του ζευγαριού. Υπενθυμίζουμε ότι έπραξε το ίδιο και στο πρώτο ματς, σε εκτέλεση του Χοακίν Κορέα στο 14'.

Μάλιστα, το εν λόγω πέναλτι ήταν το πρώτο χαμένο στη φάση των "16", ύστερα απ' τη σεζόν 2013/14 και την αποτυχημένη προσπάθεια του Μεσούτ Εζίλ στο πρώτο παιχνίδι μεταξύ Άρσεναλ και Μπάγερν Μονάχου (0-2).

Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι με την τελευταία απόκρουση έφτασε τις δύο στην πρώτη του χρονιά στο Champions League. Δηλαδή, μία λιγότερη απ' τον συνολικό απολογισμό του πατέρα του στη διοργάνωση!

(AP Photo/Miguel Morenatti)



TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ