ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισοπέδωσε τον Ερυθρό Αστέρα η Παρί, χρυσό "διπλό" στη Μόσχα η Σάλκε

PSG forward Neymar, right, celebrates after scoring his side's second goal with PSG forward Kylian Mbappe during the Champions League Group C soccer match between Paris Saint-Germain and Red Star at Parc des Prince stadium in Paris, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus)
PSG forward Neymar, right, celebrates after scoring his side's second goal with PSG forward Kylian Mbappe during the Champions League Group C soccer match between Paris Saint-Germain and Red Star at Parc des Prince stadium in Paris, Wednesday, Oct. 3, 2018. (AP Photo/Thibault Camus) AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Με έναν σεληνιασμένο Νεϊμάρ να σημειώνει χατ-τρικ και να έχει δύο γκολ με απευθείας φάουλ, η Παρί διέλυσε 6-1 τον Ερυθρό Αστέρα, για τον οποίο σκόραρε ο Μάριν. Απόδραση στο 88' για την Σάλκε από τη Μόσχα (VIDEOS)

Στο παρθενικό του παιχνίδι στο Champions League ο Ερυθρός Αστέρας τα πήγε εξαιρετικά, κρατώντας στο 0-0 την Νάπολι στο Βελιγράδι, όμως στο πρώτο του εκτός έδρας πήρε ένα πολύ σκληρό μαθημα για τις δυσκολίες που κρύβει η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αυτό το παρέδωσε η Παρί Σεν Ζερμέν που σκόραρε 4 γκολ από το διάστημα από το 20' μέχρι το 41' και για πρώτη φορά σε αγώνα της στο Champions League έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με τέσσερα γκολ διαφορά! Ο Νεϊμάρ έσυρε το χορό με γκολ στο 20' και στο 22' (το πρώτο με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ) και τον ακολούθησε ο Καβάνι στο 37' με σουτ και στο 41' ο Ντι Μαρία με προβολή.

Το σόου συνεχίστηκε πάντως για τους Παριζιάνους και στο δεύτερο μέρος, με τον Εμπαπέ να χρίζεται και αυτός σκόρερ με κοντινό πλασέ στο 70' και τον Νεϊμάρ να πετυχαίνει και έκτο γκολ για την ομάδα του στο 82' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Το εντυπωσιακό είναι πως με το χατ-τρικ που σημείωσε έφτασε τον Κακά στα 30 γκολ στο Champions League και με ένα ακόμη θα γίνει ο Νο1 Βραζιλιάνος σκόρερ όλων των εποχών στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στον αντίποδα, ο Ερυθρός Αστέρας μπορεί να παρηγορηθεί με το γκολ της τιμής που πέτυχε στο 74'με τον πρώην ασο του Ολυμπιακού, Μάρκο Μάριν, το οποίο μάλιστα πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους Σέρβους φίλους του Αστέρα που βρέθηκαν στις εξέδρες του "Παρκ Ντε Πρενς".

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Αρεολά, Τιάγκο Σίλβα (76' Κερέρ), Κιμπεμπέ, Μενιέ, Μπερνάτ, Ραμπιό, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ (82' Ντράξλερ), Καβάνι, Εμπαπέ (76' Τσουπό-Μοτίν)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Μπόριαν, Γιόβισιτς, Ντέγκενεκ, Κρίστισιτς, Τσάουσιτς, Σίμιτς (46' Πάβκοβ), Μάριν, Ρόντιτς, Στοΐκοβιτς, Μπεν (73' Εμπεσίλιο), Σάβιτς (46' Μπάμπιτς)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΙ ΜΕ 1-0 ΕΠΙ ΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

1. Νάπολι 4

2. Λίβερπουλ 3

3. Παρί Σεν-Ζερμέν 3

4. Ερυθρός Αστέρας 1

"ΔΑΓΚΩΣΕ" ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ Η ΣΑΛΚΕ

Στον πλέον "ανοιχτό" όμιλο από τους οκτώ συνολικά του φετινού Champions League, Λοκομοτίβ και Σάλκε μπήκαν στο γήπεδο με μοναδικό στόχο τη νίκη μιας που δεν πήραν το τρίποντο στην πρεμιέρα, με το πρώτο 45λεπτο να προσφέρει όμως ελάχιστες συγκινήσεις.

Οι Μοσχοβίτες είχαν απλά περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια τους και τη μοναδική τελική προσπάθεια εντός της αντίπαλης εστίας, που σταμάτησε πάνω στον κίπερ Φέρμαν. Η εικόνα δεν άλλαξε δραματικά στο δεύτερο μέρος όμως στο φινάλε επιβεβαιώθηκε η ιστορική ρήση του... Γκάρι Λίνεκερ, με τους τρεις βαθμούς να καταλήγουν στους Γερμανούς.

Εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Αμερικανός ΜακΚένι σηκώθηκε πολύ ψηλά και έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και τους "βασιλικούς μπλε" να φτάνουν τους 4 βαθμούς στον όμιλο αφήνοντας στο μηδέν τους Ρώσους. Σημειώνετια πως η επιτυχία αυτή για την ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο έρχεται μόλις τέσσερις ημέρες μετά την πρώτη νίκη της στην Bundesliga, με την οποία είχε δώσει τέλος στο αρνητικό σερί των 5 ηττών στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ: Γκιγιέρμε, Ιντόγου, Μάνουελ Φερνάντες, Χέβεντες, Μπαρίνοβ, Κρικόβιακ, Μίραντσουκ (Ζεμαλέντινοβ), Ινγκνατίεβ, Έντερ, Κβερκβέλια, Μίραντσουκ (72' Ντενίσοβ)

ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, ΜακΚένι, Μεντίλ, Μασκάρελ (46' Σερντάρ), Ουτ, Κονοπλιάνκα, Ρούντι (56' Μπενταλέπ), Καλιγκιούρι, Σανέ, Νάλντο, Εμπολό (72' Μπούργκσταλερ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Πόρτο 4

2. Σάλκε 4

3. Γαλατάσαραϊ 3

4. Λοκομοτίβ Μόσχας 0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ