CHAMPIONS LEAGUE

Ιμπραχίμοβιτς: Ο πρώτος ποδοσφαιριστής με 7 ομάδες στο Champions League

Manchester United's Anthony Martial, left, is substituted off the pitch for Zlatan Ibrahimovic during their English Premier League soccer match against Newcastle United at Old Trafford, Manchester, England, Saturday, Nov. 18, 2017. (Martin Rickett/PA via AP)
Manchester United's Anthony Martial, left, is substituted off the pitch for Zlatan Ibrahimovic during their English Premier League soccer match against Newcastle United at Old Trafford, Manchester, England, Saturday, Nov. 18, 2017. (Martin Rickett/PA via AP) AP

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς είναι πλέον ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Champions League που έχει αγωνιστεί σε εφτά διαφορετικές ομάδες. Ποιον ποδοσφαιριστή με πέρασμα από την Ελλάδα ξεπέρασε.

Ιστορία έγραψε ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στην ήττα (1-0) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Βασιλεία, καθώς με την είσοδο του στο 74ο λεπτό έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται με εφτά διαφορετικές ομάδες στο Champions League.

Το μέχρι πρότινος ρεκόρ μαζί με τον Ιμπραχίμοβιτς με έξι διαφορετικές ομάδες κατείχε και ο Χαβιέρ Σαβιόλα. Ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος τη σεζόν 2013-14 αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού, έχει φορέσει κατά σειρά τις φανέλες των Μονακό, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπενφίκα, Μάλαγα και Ολυμπιακού. Σε πέντε διαφορετικές ομάδες έχουν αγωνιστεί οι Κρέσπο, Ανελκά, Μοριέντες και Ετό, όλοι τους επιθετικοί.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι πως ο Σουηδός φορ δεν έχει καταφέρει να σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο με καμία από τις ομάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί. Μία από τις τελευταίες του ευκαιρίες, λοιπόν είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά οι ομάδες και οι συμμετοχές του 36χρονου επιθετικού:

Άγιαξ 19 συμμετοχές

Γιουβέντους 19 συμμετοχές

Ίντερ 22 συμμετοχές

Μπαρτσελόνα 10 συμμετοχές

Μίλαν 16 συμμετοχές

Παρί Σεν Ζερμέν 7 συμμετοχές

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1 συμμετοχή

Photo credits: Martin Rickett/PA via AP

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ