CHAMPIONS LEAGUE

Ideye, ye, yes!

Ideye, ye, yes!
INTIME SPORTS

Την ώρα που η Άρσεναλ άνοιγε το σκορ στο Εμιρέιτς κόντρα στην Μπάγερν, ο Μπράουν Ιντέγε κρατούσε τα μπόσικα στο Μάξιμιρ και ο Ολυμπιακός έπαιρνε το μάξιμουμ. Νίκη δηλαδή με 1-0 και παραμένει φαβορί για την 2η θέση παρά την ανάκαμψη των Άγγλων (video)

Λες και ήταν συγχρονισμένος με το Λονδίνο, ο Μπράουν Ιντέγε. Έβαλε γκολ περνώντας την μπάλα από την τρύπα της βελόνας και ενώ η Άρσεναλ έριχνε νοκ-άουτ την Μπάγερν, οι "ερυθρόλευκοι" έπαιρναν χρυσό τρίποντο μέσα στο "Μάξιμιρ", κρατώντας γερά το πλεονέκτημα για τη 2η θέση του ομίλου και την πρόκριση στους "16"!

"Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Στη φάση του Πάρντο έτρεξα όσο πιο γρήγορα, ήμουν σίγουρος ότι θα το βάλω, αλλά δεν τα κατάφερα. Και μετά έβαλα το πιο δύσκολο..." έλεγε μετά τον αγώνα ο μεγάλος σκόρερ. Κι αυτός είναι ο Μπράουν Ιντέγε θα προσθέταμε εμείς. Ένας σέντερ-φορ, που παρασέρνει τους πάντες στο πέρασμά του, πατάει περιοχή, μπορεί να παίξει από τα πλάγια, να σπάει την μπάλα, να μαρκάρει. Ένας πραγματικός σύγχρονος κυνηγός, που κράτησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή του ομίλου!

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι "ερυθρόλευκοι" πέτυχαν την δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη τους (για πρώτη φορά μετά επί εποχής Λεμονή), έχουν έξι βαθμούς και περιμένουν την Ντίναμο στο Καραϊσκάκη για να φτάσουν τους 9β και να αγκαλιάζουν σιγά-σιγά την πρόκριση. Εντάξει το 2-0 της Άρσεναλ επί της Μπάγερν, κρατάει τους Λονδρέζους μέσα στο κόλπο, αλλά οι Πειραιώτες έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Αφήστε που τώρα είναι ισόβαθμοι με την ... Μπάγερν! Και στα υπόλοιπα τρία ματς, παίζουν δυο φορές στο Καραϊσκάκη.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός βγάζει ποδοσφαιρική υγεία. Έχει καλές σκέψεις, παίζει ορθολογικό ποδόσφαιρο, διαβάζει τους αντιπάλους του και παίζει θα έλεγε κανείς υπεράνω προσδοκιών. Ο Σίλβα και οι παίκτες του έχουν κάνει σπουδαία δουλειά, φαίνεται στο γήπεδο και δύσκολα μπορεί κανείς να τους αμφισβητήσει!

H ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: Μάξιμιρ (Ζάγκρεμπ)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Εντουάρντο, Μάτσελ, Ταραβέλ, Άντολιτς, Πίβαριτς, Γκονσάλο Σάντος, Ρογκ (87' Τσόριτς), Πάουλο Μασάντο, Χόντζιτς (60 Πιάτσα) Σουντανί, Χούνιορ Φερνάντες (72' Ενρίκες)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (72 Ντομίνγκες), Σεμπά (90' Ντα Κόστα), Πάρντο (83' Σαλίνο), Ιντέγε

Διαιτητής: Ταλιαβέντο, Βοηθοί: Τζαλαντίνι, Πασέρι. Βοηθοί περιοχής: Βαλέρι, Ντοβέρι. Τέταρτος διαιτητής: Ντι Φιόρε (όλοι από Ιταλία)

Γκολ: Ιντέγε (79')

Κάρτες: Ταραβέλ (41'), Ελαμπντελαουί (75'), Σουντανί (80'), Σιόβας (81')

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ideye, ye, yes!

Το "Μάξιμιρ" δεν είχε γεμίσει, αλλά οι Κροάτες πάνω στο χορτάρι ήθελαν να πάρουν την πρωτοβουλία και να δημιουργήσουν φάσεις. Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει επιφυλακτικά. Δυο λεπτά μετά τη φάση του Ρογκ, ένα σουτ του Σουντανί πέρασε αρκετά ψηλά άουτ. Το θέμα ήταν πως δεν κρατούσαν την μπάλα και έχαναν τις προσωπικές μονομαχίες. Τουλάχιστον τις διεκδικούμενες φάσεις...

Δεν ήταν ότι δεχόταν φάσεις ο Ολυμπιακός. Το σουτ του Φερνάντες στο 19' δεν ανησύχησε τον Ρομπέρτο. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε κυκλοφορία της μπάλας, ακόμη κι όταν του δινόταν η ευκαιρία να βγει στην κόντρα. Όλα αυτά έδιναν στους γηπεδούχους την ευκαιρία να ανεβάσουν πολλούς παίκτες στην επίθεση

Η πρώτη φορά, που ο Ολυμπιακός είχε πιο καθαρό μυαλό, στο 24 κατέληξε σε ένα επικίνδυνο σουτ του Πάρντο. Η μπάλα πέρασε άουτ. Μια πάσα ίσως προς τον Ιντέγε να ήταν προτιμότερη. Τρία λεπτά αργότερα ο Κασάμι βρήκε χώρο να εξαπολύσει κι αυτός ένα ωραίο σουτ. Η μπάλα έφυγε άουτ, ωστόσο ήταν φανερό ότι ο Ολυμπιακός άρχισε να έχει καλύτερες σκέψεις και βλέψεις μέσα στο γήπεδο. Ο Ρομπέρτο, αμέσως μετά, ήταν ψύχραιμος να μην αιφνιδιαστεί στην προς τα πίσω κεφαλιά του Ιντέγε. Ο σέντερ-φορ λειτούργησε περισσότερο σαν επιθετικός, παρά σαν αμυντικός, όμως ο τερματοφύλακας δεν έχασε την ψυχραιμία του.

Το σουτ του Μαζουακού

Ideye, ye, yes!

Η αλήθεια είναι ότι μεγάλη φάση δεν είχε γίνει. Ο Ολυμπιακός δεν κινδύνευσε, δεν απείλησε ωστόσο. Μετά το εικοσάλεπτο, πάντως, οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν τον τρόπο να ελέγξουν πλήρως το ματς, περιμένοντας υπομονετικά τη μία φάση, που είτε η αντίπαλη άμυνα θα έκανε το λάθος, είτε αυτοί θα περνούσαν τη σωστή φάση. Οι δυο ομάδες πήγαιναν στα αποδυτήρια, χωρίς να έχουν δεχθεί γκολ, κάτι που ήταν φανερό ότι αποτελούσε την αρχική τους επιδίωξη.

Πώς δεν μπήκε γκολ;

Ideye, ye, yes!

Σιγά-σιγά είχε έρθει και η ώρα των προπονητών. Πρώτος μίλησε ο Μάμιτς, που έριξε τον Πιάτσα αντί του Χόντζιτς. Ο Σίλβα βλέποντας το 0-0 να παραμένει και μετά το 70, σήκωσε από τον πάγκο τον Τσόρι. Ο Αργεντίνος έπαιρνε τη θέση του Φουρτούνη. Την ίδια ώρα ο κόουτς της Ντίναμο, άλλαζε σέντερ-φορ, βγάζοντας τον Φερνάντες και περνώντας τον Ενρίκες. Στο 77' το γήπεδο ζεστάθηκε, γιατί είναι αλήθεια ότι όλα είχαν, σχεδόν νεκρώσει, περίπου για είκοσι λεπτά. Ο Ρογκ βρέθηκε σε θέση βολής, θέλησε να πλασάρει, ο Μποτία και το δοκάρι του Ρομπέρτο έσωσαν τον Ολυμπιακό. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε ακινητοποιηθεί. Το γκολ έμοιαζε σχεδόν σίγουρο!

Η γκολάρα του Ιντέγε κρίνει τα πάντα!

Ideye, ye, yes!

Τσόρι και Σεμπά είχαν τις ευκαιρίες τους να σιγουρέψουν την επικράτηση του Ολυμπιακού, αλλά ο τερματοφύλακας της Ντίναμο μπλόκαρε την μπάλα. Στο 89' η κεφαλιά του Ενρίκες ήταν καλή, ο Ρομπέρτο δεν μπορούσε να σώσει την μπάλα, που έφυγε άουτ, μέσα σε γενική ανακούφιση. Ο Ντα Κόστα ήταν η τρίτη αλλαγή για να διαφυλαχθεί το χρυσό τρίποντο!

Η φάση του αγώνα

Ideye, ye, yes!
INTIME SPORTS

Ο ΜVP

Πολλοί διεκδικούν τον τίτλο. Το ακούραστο δίδυμο Κασάμι και Μιλιβόγεβιτς. Ο Μποτία που καθαρίζει όλες τις φάσεις. Ο Σιόβας που συνεχίζει να ανεβαίνει και γεμίζει σιγουριά το κέντρο της άμυνας. Ο Μαζουακού, που έκανε επίσης ένα μεγάλο παιχνίδι. Ο μπουλντόζας Ιντέγε όμως, που σκοράρει σε ένα ακόμη κρίσιμο ματς και παίρνει παραμάζωμα όποιον βρίσκει μπροστά του ήταν ο πολυτιμότερος!

O διαιτητής

Ευρωπαϊκή διαιτησία από τον Ταλιαβέντο. Δεν σφύριζε πολύ και φυσικά δεν μπορούσε να δώσει πέναλτι αυτό που ζήταγαν οι Κροάτες στις καθυστερήσεις. Η μπάλα βρίσκει το χέρι του Μιλιβόγεβιτς από τακουνάκι του αντιπάλου... στο μισό μέτρο και ενώ πρώτα βρίσκει στο σώμα του Σέρβου. Δεν υπάρχει παράβαση

Μας άρεσε

Η γεμάτη αυτοπεποίθηση εμφάνιση του Ολυμπιακού. Επαγγελματική και άκρως ευρωπαϊκή για να έρθει μια νίκη-χρυσάφι. Σπάνιο γκολ από τον Ιντέγε και όλα κινούνται στον αστερισμό των "ερυθρολεύκων"!

Δεν μας άρεσε

Ο αγωνιστικός χώρος στο "Μάξιμιρ". Θύμιζε χωράφι. Ειδικά μετά την πρώτη μία ώρα. Έτσι είναι τα γήπεδα του Champions League; Μάλλον όχι...

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ