CHAMPIONS LEAGUE

H UEFA εξήγησε τις αποφάσεις του VAR στο Champions League

H UEFA εξήγησε τις αποφάσεις του VAR στο Champions League

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν μέσω VAR στα ματς του Champions League το τελευταίο διήμερο προκάλεσαν ποικίλες συζητήσεις και η UEFA αποφάσισε να δώσει δημόσια εξηγήσεις.

Άφησε σωστά τη φάση να εξελιχτεί ο ρέφερι στο τρίτο γκολ του Άγιαξ όπου οι παίκτες της Ρεάλ φώναξαν πως η μπάλα είχε βγει προηγουμένως πλάγιο άουτ; Ήταν πέναλτι ή όχι του Κιμπέμπε στο ματς που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "σόκαρε" την Παρί Σεν Ζερμέν με τρέλανε όλο τον πλανήτη με τη συγκλονιστική ανατροπή της;

Ορθώς δόθηκε πέναλτι υπέρ της Πόρτο στο φινάλε της παράτασης και δεν καταλογίστηκε λίγα λεπτά αργότερα υπέρ της Ρόμα;

Για όλα αυτά τα ερωτήματα που "βασανίζουν" τον ποδοσφαιρόκοσμο από το βράδυ της Τρίτης και μετά η UEFA δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια αλλά αποφάσισε να δώσει εξηγήσεις για το πώς έφτασαν οι διαιτητές να πάρουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις, μέσω κειμένου που ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της UEFA για τις αποφάσεις του VAR στα ματς Ρεάλ-Άγιαξ, Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Πόρτο-Ρόμα.

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ

Για τη φάση του τρίτου γκολ του Άγιαξ στο Ρεάλ Μαδρίτης-Αγιαξ (62ο λεπτό), αναφορικά με το αν η μπάλα είχε περάσει την πλάγια γραμμή του άουτ στην αρχή της φάσης: "Δεν υπήρχε σαφής απόδειξη πως η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή, ο βοηθός διαιτητή είχε πολύ καλή θέση και δεν χρειάστηκε να δοθεί εντολή να γυρίσει πίσω τη φάση και να δει και ο ρέφερι το video. Συνεπώς, ο διαιτητής σωστά δεν παρενέβη και μέτρησε το γκολ".

H UEFA εξήγησε τις αποφάσεις του VAR στο Champions League

Πόρτο - Ρόμα

Για το πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR στην Πόρτο (στο 116ο λεπτό), με το οποίο έκανε το 3-1 και πήρε την πρόκριση: "Το VAR ήλεγξε τη γραμμή του οφσάιντ, ο επιθετικός καλυπτόταν και μετά ο διαιτητής ρωτήθηκε αν είχε δει την παράβαση με το τράβηγμα. Δεν είχε πέσει στην αντίληψή του (σοβαρότατη φάση που "έχασε") κι έτσι είδε το video και αποφάσισε να δώσει το πέναλτι για το τράβηγμα της φανέλας".

H UEFA εξήγησε τις αποφάσεις του VAR στο Champions League

Για το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιήθηκε το VAR σε πέσιμο του Τζανιόλο (στο 121ο λεπτό) στην περιοχή της Ρόμα: "Ο διαιτητής ήταν κοντά στη φάση, την είδε και έκρινε πως δεν υπήρχε παράβαση. Παρόλα αυτά αποφάσισε να σταματήσει το ματς για να δώσει περισσότερο χρόνο στο σύστημα VAR να ξαναδεί τη φάση μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Οι άνθρωποι του VAR είδαν ξανά τις φάσεις και έκριναν πως δεν υπήρχε ξεκάθαρη παράβαση, ενημερώνοντας έτσι με τη σειρά τους τον διαιτητή για να συνεχιστεί το παιχνίδι".

Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ:

Για το χέρι του Κιμπεμπέ που γύρισε πλάτη στο σουτ του Ντάλοτ (στο 90ο λεπτό) στην ανατροπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εις βάρος της Παρί Σεν Ζερμέν: "Με δεδομένο πως ο διαιτητής έχασε τη φάση σε live-play (σοβαρή φάση που χάθηκε σύμφωνα με το πρωτόκολλο του VAR), δόθηκε εντολή να το παρακολουθήσει από το γήπεδο. Έπειτα από το βίντεο, αποφάσισε πως η απόσταση από το σουτ μέχρι τον παίκτη είναι μεγάλη, οπότε ο αμυνόμενος θα μπορούσε να έχει κάνει κάτι ώστε ν' αποφύγει την επαφή με το χέρι. Το χέρι δεν ήταν κοντά στο σώμα, πράγμα που το καθιστά προέκταση του σώματος, ανακόπηκε η πορεία της μπάλας προς την εστία, οπότε ήταν πέναλτι" .

H UEFA εξήγησε τις αποφάσεις του VAR στο Champions League
H UEFA εξήγησε τις αποφάσεις του VAR στο Champions League
H UEFA εξήγησε τις αποφάσεις του VAR στο Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Παρί Σεν Ζερμέν: Ανεξήγητο το πέναλτι σύμφωνα με τον Κελαϊφί
Φέρντιναντ: "Δεν είναι πέναλτι αυτό!"
Ξέσπασμα Νεϊμάρ στο Instagram: "Πού να βάλει τα χέρια του; Άντε γ@μηθ...ε"
Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ: Πώς αποφάσισε ο διαιτητής με το VAR να μετρήσει το τρίτο γκολ του Αίαντα
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ