CHAMPIONS LEAGUE

Η Νάπολι διέλυσε τη Μπενφίκα

Η Νάπολι διέλυσε τη Μπενφίκα

Εντυπωσιακή η Νάπολι στο "Σαν Πάολο", προηγήθηκε 4-0 της Μπενφίκα και τελικά επικράτησε 4-2, ενώ ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Μπεσίκτας και Ντινάμο Κιέβου (videos)

Επίδειξη δύναμης έκανε η Νάπολι, καθώς επικράτησε 4-2 της Μπενφίκα, έχοντας προηγηθεί με 4-0, αλλά η αλήθεια είναι πως η Μήτρογλου θα μπορούσε να έχει αλλάξει το ματς, καθώς έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά και δεν θα ήταν υπερβολή να χαρακτηριστεί... μοιραίος!

Στο άλλο ματς του 2ου ομίλου, ξανά με εκτέλεση φάουλ σκόραρε η Μπεσίκτας, αυτήν την φορά του Ρικάρντο Κουαρέσμα, αλλά η Ντινάμο Κιέβου κατάφερε να πάρει βαθμό στην Τουρκία (1-1).

Η Νάπολι διέλυσε τη Μπενφίκα

Νάπολι - Μπενφίκα 4-2

Σκόρερς: 20' Χάμσικ, 51' και 58' Μέρτενς, 54' πέν. Μίλικ / 70' Γκέντες, 86' Σάλβιο

Γήπεδο: "San Paolo", Νάπολι

Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)

Ο Κώστας Μήτρογλου είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες να "παγώσει" το "San Paolo", αλλά τις έχασε, από θέσεις που συνήθως δεν συγχωρεί. Συγκεκριμένα, στο 5' μέσα από την μικρή περιοχή έκανε την προβολή και η μπάλα χτύπησε στον Ίσαϊ λίγο πριν γραμμή, ενώ στο 10' το σουτ του από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή δεν ήταν αυτό που έπρεπε και ο Ρέινα απέκρουσε.

Στο 20' η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, αλλά στην απέναντι εστία, με τον Μάρεκ Χάμσικ να ανοίγει το σκορ με το 101ο γκολ του με την φανέλα της Νάπολι.

Σε διάστημα μικρότερο των 8 λεπτών, η ομάδα του Μαουρίσιο Σάρι πέτυχε 3 γκολ, δύο με τον Μέρτενς στο 51' και το 58' και ενδιάμεσα τον Αρκάντιους Μίλικ με εκτέλεση πέναλτι.

Ο Σάρι είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια στην συνέντευξη τύπου για τον Γκονσάλο Γκέντες, ο 19άχρονος δεν ήταν στην 11άδα, μπήκε στο 67' και στο 70' ήταν αυτός που μείωσε σε 4-1, με τον Σάλβιο να διαμορφώνει το τελικό 4-2 στο 86'.

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ίσαϊ, Αλμπιόλ (11' Μακσίμοβιτς), Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Αλάν, Χάμσικ, Καγιεχόν (70' Ινσίνιε), Μέρτενς (82' Τζακερίνι), Μίλικ.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Αντρέ Αλμέιδα, Λισάντρο Λόπες, Λίντελεφ, Άλεξ Γκριμάλδο, Αντρέ Όρτα (56' Σάλβιο), Φέισα (82' Ζοζέ Γκόμες), Νέλσον Σεμέντο, Πίτσι, Αντρέ Καρίγιο (67' Γκονσάλο Γκέντες), Μήτρογλου.

NAPLES, ITALY - SEPTEMBER 28:  Marek Hamsik of Napoli celebrates after scoring his team's opening goal during the UEFA Champions League match between SSC Napoli and Benfica at Stadio San Paolo on September 28, 2016 in Naples, .  (Photo by Maurizio Lagana/Getty Images)
NAPLES, ITALY - SEPTEMBER 28: Marek Hamsik of Napoli celebrates after scoring his team's opening goal during the UEFA Champions League match between SSC Napoli and Benfica at Stadio San Paolo on September 28, 2016 in Naples, . (Photo by Maurizio Lagana/Getty Images) GETTY IMAGES

Μπεσίκτας - Ντινάμο Κιέβου 1-1

Σκόρερς: 28' Κουαρέσμα / 65' Τσιγκάνκοβ

Γήπεδο: "Kartal Yuvası", Κωνσταντινούπολη

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάγερ (Γερμανία)

Ο Ταλίσκα έχασε 4 ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και στο 28' η Μπεσίκτας κέρδισε φάουλ σε καλή θέση εκτός περιοχής. Όλοι περίμεναν ο Βραζιλιάνος να αναλάβει την εκτέλεση, όπως στην πρεμιέρα που είχε ισοφαρίσει στις καθυστερήσεις την Μπενφίκα. Τελικά εκτέλεσε ο Ρικάρντο Κουαρέσμα και ο Πορτογάλος με φανταστική εκτέλεση άνοιξε το σκορ!

Οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να πετύχουν και δεύτερο γκολ για να "κλειδώσουν" τη νίκη και τελικά το πλήρωσαν, καθώς έπειτα από κακή έξοδο του Φάμπρι στο 65', ο Τσιγκάνκοβ ισοφάρισε σε 1-1, με τον σκόρερ να έχει περάσει στο ματς 3 λεπτά νωρίτερα.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Μπεκ, Μαρσέλο, Τόσιτς, Τζανέρ Ερκίν, Τολγκάι Αρσλάν (77' Γκιοκχάν Ινλέρ), Χάτσινσον, Κουαρέσμα, Αντριάνο (68' Τζενκ Τοσούν), Ταλίσκα, Αμπουμπακάρ (85' Κερίμ Φράι).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Ρουντκό, Μοροζιούκ, Χατσερίντι, Βίντα, Αντούνες, Ριμπάλκα, Γκάρμας, Μπουγιάλσκι (22' Κόρζουν), Γιαρμόλενκο, Ντέρλις Γκονσάλες (62' Τσιγκάνκοβ), Ζούνιορ Μοράες (78' Γκλάντκι).

Η Νάπολι διέλυσε τη Μπενφίκα

Η βαθμολογία

1. Νάπολι 6 (6-3)

2. Μπεσίκτας 2 (2-2)

3. Ντινάμο Κιέβου 1 (2-3)

4. Μπενφίκα 1 (3-5)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (19/10)

Νάπολι - Μπεσίκτας

Ντινάμο Κιέβου - Μπενφίκα

Ο πίνακας των σκόρερς

3 γκολ

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

2 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Ντμίτρι Πόλοζ (Ροστόβ)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Μπεσίκτας - Ντινάμο Κιέβου 1-1

Νάπολι - Μπενφίκα 4-2

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ