CHAMPIONS LEAGUE

Η Λιόν έκανε ζημιά στη Γιουβέντους

Η Λιόν έκανε ζημιά στη Γιουβέντους

Η Λιόν κατάφερε να πάρει βαθμό στο Τορίνο (1-1), έτσι η Γιουβέντους δεν προκρίθηκε, αλλά ούτε και η Σεβίλλη που νίκησε 4-0 τη Ντίναμο Ζάγκρεμπ (videos)

Μία ακόμη καλή εμφάνιση έκανε η Λιόν κόντρα στη Γιουβέντους, αλλά αυτήν την φορά κατάφερε να πάρει κάτι, καθώς έφυγε από το Τορίνο έναν βαθμό.

Ο Τολισό ισοφάρισε στο 84' και θα μπορούσε να έχει πάρει το "διπλό" η γαλλική ομάδα, ενώ με το αποτέλεσμα αυτό ούτε η Σεβίλλη προκρίθηκε, παρά τη νίκη της με 4-0 επί της Ντίναμο Ζάγκρεμπ.

Sevilla's Argentinian forward Luciano Vietto celebrates after scoring the opener during the UEFA Champions League Group H football match Sevilla FC vs GNK Dinamo Zagreb at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on November 2, 2016. / AFP / CRISTINA QUICLER        (Photo credit should read CRISTINA QUICLER/AFP/Getty Images)
Sevilla's Argentinian forward Luciano Vietto celebrates after scoring the opener during the UEFA Champions League Group H football match Sevilla FC vs GNK Dinamo Zagreb at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on November 2, 2016. / AFP / CRISTINA QUICLER (Photo credit should read CRISTINA QUICLER/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Σεβίλλη - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 4-0

Σκόρερς: 31' Βιέτο, 66' Εσκουδέρο, 80' Εν'Ζονζί, 87' Μπεν Γεντέρ

Γήπεδο: "Ramón Sánchez Pizjuán", Σεβίλλη

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάγερ (Γερμανία)

Ο Λουσιάνο Βιέτο στο 31ο λεπτό πήρε την μπάλα στην περιοχή από το γύρισμα του Φράνκο Βάσκες, έκανε εξαιρετική κίνηση και με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ για την Σεβίλλη.

Η Ντίναμο Ζάγκρεμπ προσπάθησε να πάρει αποτέλεσμα με 5άδα στην άμυνα, αλλά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου το έργο των Κροατών έγινε ακόμη πιο δύσκολο, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πέταρ Στογιάνοβιτς.

Οι Ισπανοί κατάφεραν να πετύχουν ακόμη 3 γκολ στο 2ο ημίχρονο, με σκόρερς τους Σέρχιο Εσκουδέρο στο 66', Στεβέν Εν'Ζονζί στο 80' και Βισάμ Μπεν Γεντέρ στο 87'.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Σέρχιο Ρίκο, Μαριάνο, Μερκάδο, Ραμί, Σέρχιο Εσκουδέρο, Κρανεβίτερ, Εν'Ζονζί, Γκάνσο (75' Κιγιοτάκε), Φράνκο Βάσκες (60' Μπεν Γεντέρ), Βιτόλο (75' Σαράμπια), Βιέτο.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (5-4-1): Λιβάκοβιτς, Στογιάνοβιτς, Σιγκάλι, Σίλντενφελντ, Μπένκοβιτς, Πίβαριτς, Πάβιτσιτς, Πάουλο Μασάντο (60' Πέριτς), Σουντανί (46' Μάτσελ), Τσόριτς (53' Σίτουμ), Χούνιορ Φερνάντες.

*κόκκινη 45'+1 Στογιάνοβιτς

Η Λιόν έκανε ζημιά στη Γιουβέντους

Γιουβέντους - Λιόν 1-1

Σκόρερς: 13' πέν. Ιγκουαΐν / 84' Τολισό

Γήπεδο: "Juventus Stadium", Τορίνο

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Ένα αμφισβητούμενο πέναλτι χρειάστηκε η Γιουβέντους για να ανοίξει το σκορ στο 13ο λεπτό, με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να πετυχαίνει το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα από τα 11 βήματα.

Η Λιόν, όπως και πριν δύο εβδομάδες στην Γαλλία, ήταν καλύτερη των Ιταλών και τελικά κατάφερε να πάρει έστω τον βαθμό, καθώς στο 84' ο Κορεντέν Τολισό ισοφάρισε σε 1-1, από ασίστ του Ραντίντ Γκεζάλ.

Θα μπορούσαν οι "λιονέ" να πάρουν και το "διπλό", καθώς ο Αλεξάντρ Λακαζέτ έχασε σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις, με τον Ντανιέλ Άλβες να σώζει με προβολή.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι (68' Μπενατιά), Εβρά, Μαρκίζιο, Στουράρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (68' Αλέξ Σάντρο), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (83' Κουαδράδο).

ΛΙΟΝ: Άντονι Λόπες, Ραφαέλ, Ντιακαμπί, Μαμάνα, Μορέλ, Γκοναλόν, Τολισό, Γκεζάλ, Ρίμπους (71' Κορνέ), Φεκίρ (77' Νταρντέρ), Λακαζέτ.

Η Λιόν έκανε ζημιά στη Γιουβέντους
Η Λιόν έκανε ζημιά στη Γιουβέντους

Η βαθμολογία

1. Σεβίλλη 10 (6-0)

2. Γιουβέντους 8 (6-1)

3. Λιόν 4 (4-2)

4. Ντίναμο Ζάγκρεμπ 0 (0-9)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (22/11)

Σεβίλλη - Γιουβέντους

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Λιόν

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Σεβίλλη - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 4-0

Γιουβέντους - Λιόν 1-1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ