CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ - ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS - SPORTING LISBON (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση με την Σπόρτινγκ. Σε ρηχά νερά η άμυνα και η μεσαία γραμμή των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-2 στην πρεμιέρα του Champions League από την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας με τους "ερυθρόλευκους" να παρουσιάζουν τραγικό πρόσωπο στο πρώτο ημίχρονο και να βελτιώνουν την απόδοση τους στο δεύτερο 45λεπτο και ιδίως μετά την είσοδο του Πάρντο.

Η άμυνα και η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού κινήθηκε σε ρηχά νερά και οι μόνοι που ξεχώρισαν ήταν οι Καπίνο που έσωσε τους γηπεδούχους (μαζί με τα... δοκάρια) από συντριβή και ο Πάρντο που έβαλε δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά και έσωσε τα προσχήματα για την ομάδα του.

ΚΑΠΙΝΟ: Ο καλύτερος του Ολυμπιακού στην ήττα των ερυθρόλευκων από τους Πορτογάλους. Μπορεί να δέχτηκε τρία γκολ αλλά ουσιαστικά δεν φέρει ευθύνη σε κανένα απ' αυτά. Αντίθετα αν δεν βρισκόταν ο ίδιος κάτω από την εστία των γηπεδούχων δεν αποκλείεται οι ερυθρόλευκοι να είχαν δεχτεί περισσότερα τέρματα. Έχει κάνει σωτήριες επεμβάσεις σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις και έχει κρατήσει χαμηλά το επίπεδο του σκορ στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα δήλωσε "παρών" και στη σημαντικότερη ευκαιρία των Πορτογάλων αποσοβώντας με το πόδι το 0-4.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Λίγα πράγματα από τον δεξιό οπισθοφύλακα του Ολυμπιακού. Όπως και όλη η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων που δέχθηκαν αρκετές φάσεις στην "πλάτη" ιδίως στο πρώτο 45λεπτο όταν και οι Πορτογάλοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ της Σπόρτινγκ καθώς έχει πιο αργή αντίδραση απ' ότι θα έπρεπε για να πάει πάνω στον αντίπαλο του και να τελειώσει τη φάση με φάουλ στο κέντρο. Επίσης δεν βοήθησε επιθετικά σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και όσα είχαμε συνηθίσει από τον Νορβηγό.

ΡΟΜΑΟ: Κακή απόδοση από τον στόπερ του Ολυμπιακού. Όπως και οι υπόλοιποι της άμυνας έτσι και αυτός υστέρησε. Έχασε κάθε φάση στο πρώτο ημίχρονο από τους επιθετικούς της Σπόρτινγκ ενώ είναι μέσα και στη φάση του πρώτου γκολ στο 2' δείχνοντας ότι δεν είχε μπει συγκεντρωμένος στην αναμέτρηση. Επίσης είχε και κάποιες λάθος μεταβιβάσεις από τις οποίες ξεκίνησαν αντεπιθέσεις της Σπόρτινγκ. Στο δεύτερο μέρος πήγε καλύτερα όπως και οι υπόλοιποι ερυθρόλευκοι αλλά σε αυτό έπαιξε ρόλο πως οι φιλοξενούμενοι περισσότερο έπαιξαν για να κρατήσουν το σκορ παρά για να βάλουν και άλλα τέρματα.

ΕΝΧΕΛΣ: Κακή απόδοση και από τον έτερο κεντρικό αμυντικό των ερυθρόλευκων. Δεν μπόρεσε στο πρώτο 45λεπτο να βοηθήσει στην... τρικυμία στην άμυνα των γηπεδούχων. Οι γρήγοροι επιθετικοί των φιλοξενούμενων έκαναν ό,τι ήθελαν, με τις κάθετες στην πλάτη της άμυνας να περνούν συνεχώς και τον Βέλγο απλά να κοιτάει όπως στο πρώτο γκολ που χάνει και αυτός τη φάση. Και στο 0-3 η κάθετη μπαλιά γίνεται στη πλάτη του Ένχελς. Στο δεύτερο 45λεπτο και αυτός ήταν κάπως καλύτερος αλλά εξαιτίας της πτώσης της απόδοσης των Πορτογάλων και όχι επειδή ανέβασε ο ίδιος την απόδοση του.

ΦΙΓΚΕΙΡΑΣ: Κακό παιχνίδι και από τον Φιγκέιρας ο οποίος δεν πρόσφερε ούτε σε άμυνα, ούτε σε επίθεση. Βέβαια σε ό,τι έχει να κάνει με την επίθεση πάντα είναι δύσκολο για ένα δεξιοπόδαρο ποδοσφαιριστή να βγει σωστά μπροστά ως αριστερός μπακ. Στην άμυνα φταίει και αυτός στο δεύτερο και στο τρίτο γκολ. Στο δεύτερο κάνει αντίθετη κίνηση απ΄ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα η αντεπίθεση να βγει από την πλευρά του ενώ στο δεύτερο κάνει κακό υπολογισμό και παρότι προσπαθεί δεν ανακόπτει την κάθετη ασίστ. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ανέβηκε από την πλευρά του με όλες τις προσπάθειες του Ολυμπιακού να γίνονται από τα δεξιά. Μόνο στη φάση του δεύτερο γκολ βγάζει τη σέντρα και αυτή όμως με το δεξί ενώ ήταν καλύτερος και αμυντικά.

ΟΤΖΙΤΖΑ- ΟΦΟΕ: Σε αντίθεση με τα προηγούμενα παιχνίδια του ο Οτζίτζα-Οφόε έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό. Ο Ολυμπιακός περίμενε πολλά περισσότερα πράγματα από τον Βέλγο μέσο αλλά δεν απέδωσε με βάση τις δυνατότητες του. Φταίει στο πρώτο γκολ καθώς κρατάει όλη την άμυνα μέσα και δεν τους βγάζει οφσάιντ ενώ δεν μάρκαρε όπως θα έπρεπε στο ξεκίνημα του δεύτερου γκολ της Σπόρτινγκ. Επίσης δεν μπόρεσε να βοηθήσει και επιθετικά. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο δεύτερο μέρος αν και είναι γεγονός ότι πήρε λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια του, προσπάθησε να βοηθήσει περισσότερο και σίγουρα με την είσοδο του Ζντιέλαρ έγινε πιο εύκολο το αμυντικό του έργο.

ΖΙΛΕ: Κακή απόδοση και από τον Βέλγο χαφ. Φταίει και αυτός στο πρώτο γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός ενώ έχασε τις περισσότερες μάχες στο χώρο του κέντρου στο πρώτο 45λεπτο. Ήταν απών από τις περισσότερες φάσεις και δεν βοήθησε ούτε επιθετικά την ομάδα του. Δεν φάνηκε ούτε στο δεύτερο μέρος όταν ο Ολυμπιακός στάθηκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

ΜΑΡΙΝ: Ο Χάσι επέλεξε να παίξει με Μάριν και Φορτούνη στην ίδια ενδεκάδα με τον Γερμανό να είναι πιο δραστήριος από τον Έλληνα μέσο και γι' αυτό και έμεινε σε όλο το ματς. Είχε κάποιες φάσεις που ξεκίνησαν από τα πόδια του και εν γένει προσπάθησε να βοηθήσει την ομάδα του. Δεν φάνηκε πολύ όμως καθώς στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός είχε παθητικό ρόλο και φυσικά αυτό δεν ευνοεί τους ποδοσφαιριστές τύπου Μάριν.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Κακό παιχνίδι από τον Κώστα Φορτούνη στο πρώτο 45λεπτο που αγωνίστηκε καθώς στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον Ζντιέλαρ. Ο διεθνής μέσος δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του, να κρατήσει μπάλα, να απειλήσει και χάθηκε και αυτός στην μετριότητα των συμπαικτών του. Ήταν ο μοναδικός μάλιστα που βρέθηκε σε θέση βολής στο πρώτο 45λεπτο αλλά σπατάλησε την ευκαιρία που είχε με ένα πολύ κακό πλασέ.

ΚΑΡΣΕΛΑ: Έπαιξε για 76 λεπτά και σίγουρα ο Ολυμπιακός περίμενε πολλά περισσότερα από έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του. Ο Μαροκινός κλείσθηκε αρκετά καλά από την άμυνα των φιλοξενούμενων, δεν δημιούργησε φάσεις από την πλευρά του και όσες φορές πήρε τη μπάλα στα πόδια του ανακόπηκε αρκετά εύκολα.

ΤΖΟΥΡΤΖΕΒΙΤΣ: Αγωνίστηκε για 62 λεπτά και ήταν από τους ποδοσφαιριστές που προσπάθησαν για το κάτι παραπάνω. Βρέθηκε μέσα σε δυο φάσεις για γκολ με τον ίδιο να κάνει ωραίες κινήσεις και να φτάνει και στο πλασέ αλλά και οι δυο ανακόπηκαν τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς της Σπόρτινγκ. Ο Σέρβος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που είχαν διάθεση και το πάλεψε όσο μπορούσε.

ΖΝΤΙΕΛΑΡ: Μπήκε με την έναρξη του δευτέρου μέρους για να παίξει ως καθαρός αμυντικός χαφ, μπροστά από τους στόπερ και είναι γεγονός ότι συμμάζεψε αρκετά τα πράγματα για τον Ολυμπιακό. Δεν μπήκε για να δημιουργήσει αλλά για να κλείσει χώρους και αυτό το έκανε με μεγάλη επιτυχία στο διάστημα που αγωνίστηκε. Ίσως να έπρεπε να χρησιμοποιηθεί από την αρχή.

ΕΜΕΝΙΚΕ: Πέρασε στο ματς αντί του Τζούρτζεβιτς, είχε διάθεση, δημιούργησε δυο φάσεις αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία της Σπόρτινγκ. Μπήκε σε ένα σημείο όμως που οι Πορτογάλοι είχαν χαλαρώσει πάρα πολύ και αυτό τον βοήθησε για να φανεί.

ΠΑΡΝΤΟ: Μπήκε στο 76' αντί του Καρσελά και στα λεπτά που αγωνίστηκε έκανε ότι μπορούσε για να βοηθήσει ουσιαστικά τους ερυθρόλευκους ενώ ήταν και ο μοναδικός σκόρερ των γηπεδούχων πετυχαίνοντας και τα δυο γκολ του Ολυμπιακού! Το πρώτο ήρθε μετά από ωραία προσπάθεια και όμορφο σουτ του Κολομβιανού εξτρέμ και το δεύτερο με ωραία κίνηση στο δεύτερο δοκάρι και προβολή. Όπως φάνηκε και αυτός να έπρεπε να περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο για να βοηθήσει περισσότερο τον Ολυμπιακό.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ