CHAMPIONS LEAGUE

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ÁÃÉÁÎ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ γνώρισε την εκτός έδρας ήττα από τον Άγιαξ (3-0) για την πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League. Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των "κιτρινόμαυρων".

Με δυο πρόσωπα εμφανίστηκε στο ματς με τον Άγιαξ η ΑΕΚ και δυο πρόσωπα είχαν και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη στην εκτός έδρας ήττα (3-0) για την πρώτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του Champions League. Η ατομική κριτική των παικτών της Ένωσης.

ΜΠΑΡΚΑΣ: Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σχεδόν θεατής του παιχνιδιού. Χρειάστηκε μόνο να επέμβει σ’ ένα άψυχο σουτ και τέσσερις σέντρες. Στο δεύτερο ημίχρονο κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουσε σε τετ α τετ του Ταλιαφίκο. Και από τα τρια γκολ, δύσκολα μπορεί να του καταλογιστεί σε κάποιο ευθύνη.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Σ’ έναν ιδιαίτερο ρόλο, αυτόν του δεξιού μπακ - εξτρέμ, έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο. Είχε σωστές αμυντικές αντιδράσεις και προσπάθησε και όσες φορές βρήκε την ευκαιρία, να βγάλει την μπάλα σωστά στην επίθεση από την πλευρά του. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκε από το γήπεδο σχετικά νωρίς, για να μπει καθαρόαιμος εξτρέμ.

ΤΣΟΣΙΤΣ: Μπήκε στην ενδεκάδα για να μπορέσει να παίξει σ’ έναν ρόλο δεξιού στόπερ και δεξιού μπακ, σ’ έναν ιδιόμορφο σχηματισμό από τον Ουζουνίδη. Έδωσε πολλές μάχες από την πλευρά του. Και στις περισσότερες βγήκε κερδισμένος στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο έδειξε να έχει προβλήματα. Ξόδεψε πολύ ενέργεια και κουράστηκε νωρίς.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για ακόμα μια φορά είχε καίριες επεμβάσεις στο παιχνίδι. Ειδικά σε μια γρήγορη αντεπίθεση του Άγιαξ στο πρώτο ημίχρονο, πρόλαβε να βάλει το πόδι του την τελευταία στιγμή, πριν η μπάλα φτάσει στον Χούντελαρ. Σ’ αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο έχασε μονομαχίες από τους αντιπάλους του.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Απόλυτος κυρίαρχος στον αέρα και σταθερός και σωστός όταν χρειαζόταν να κερδίσει φάσεις χαμηλά. Ενώ με την μπάλα στα πόδια του ήταν ψύχραιμος και την έβγαζε σωστά από την περιοχή.Και στο δεύτερο ημίχρονο, παρότι και αυτός έχασε μάχες, ήταν απ’ αυτούς που προσπάθησαν να κρατήσουν την ΑΕΚ αμυντικά.

ΧΟΥΛΤ: Αμυντικά ήταν πολύ σταθερός στο πρώτο ημίχρονο. Και δεν δίστασε να δοκιμάσει να κάνει ανεβάσματα από την πλευρά του για να βγάλει συνεργασίες επιθετικά με τον Μάνταλο. Στο δεύτερο ημίχρονο είχε όμως πολλά προβλήματα στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Ταλαιπωρήθηκε πολύ και έχασε πολλές μονομαχίες.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν ένα… μηχανάκι στη μεσαία γραμμή. Έδωσε πολλές μάχες και "έγραψε" και πολλά χιλιόμετρα. Έκλεινε σωστά τους χώρους, έκανε σωστές καλύψεις και ανασταλτικά ήταν σχεδόν άριστος. Όμως προσπάθησε να κρατήσει και την μπάλα και να βοηθήσει σε κυκλοφορία και ανάπτυξη του παιχνιδιού. Βγήκε νωρίς για να μπει ο Άλεφ.

ΣΙΜΟΕΣ: Όπως και ο Γαλανόπουλος, έτσι και ο Πορτογάλος χαφ έκανε πολλή δουλειά στη μεσαία γραμμή στο πρώτο ημίχρονο. Και χρειάστηκε να τρέξει πολύ για να καλύψει χώρους. Στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά όταν βρέθηκε με παρτενέρ τον Άλεφ, είχε πολλά ζητήματα, καθώς δεν προλάβαινε καν να καλύψει τους χώρους. Αλλά ούτε και να κρατήσει την μπάλα.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Δυο διαφορετικά πρόσωπα είχε στο παιχνίδι ο αρχηγός της ΑΕΚ. Στο πρώτο ήταν εξαιρετικός. Βοηθούσε πολύ στην ανασταλτική λειτουργία, ενώ με την μπάλα στα πόδια του, ανέβαζε την ομάδα και προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για απειλή στον Άγιαξ. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως και αυτός «χάθηκε» μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Με εξαίρεση ένα κλέψιμο και μια κατά μέτωπο επίθεση που σταμάτησε με φάουλ, δεν βοήθησε.

ΠΟΝΣΕ: Και αυτός με δυο διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο. Στο πρώτο ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του Άγιαξ. Κέρδισε μάχες, είχε ευκαιρία να σκοράρει όταν τον πρόλαβε ο Ντε Γιόνγκ και κρατούσε όσο έπρεπε την μπάλα για να ανεβάσει την ΑΕΚ. Στο δεύτερο όμως, σχεδόν εξαφανίστηκε από το γήπεδο.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Δεν ήταν από τα καλά του βράδια γενικώς. Τον άλλαξε πολλές φορές πλευρές ο Ουζουνίδης, αλλά όσες προσπάθειες και αν πήρε πάνω του, δεν του βγήκαν. Δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Το τρέξιμο στον ανοικτό χώρο.

ΑΛΕΦ: Ήταν η πρώτη κίνηση του Ουζουνίδη από τον πάγκο. Μπήκε στην θέση του Γαλανόπουλου, αλλά αντί να βελτιώσει την κατάσταση στον άξονα, την έκανε χειρότερη. Δεν βοήθησε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού την ομάδα.

ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ: Μπήκε στο γήπεδο για να μπορέσει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα. Ωστόσο έδειξε πως ακόμα δεν έχει βρει ρυθμό και δεν έχει φτάσει στο 100% της ετοιμότητας του. Πήρε μια – δυο προσπάθειες πάνω του, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ: Όταν μπήκε στο γήπεδο, όλα είχαν τελειώσει καθώς το ματς ήταν ήδη 2-0 και οι συμπαίκτες του κουρασμένοι. Ακόμα και οι μάχες που έδωσε και κέρδισε με του στόπερ του Άγιαξ, ήταν χωρίς αντίκρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έτσι το "ερχόμαστε" έγινε "ήρθαμε" για την ΑΕΚ!

Photo credits: Eurokinissi

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ