CHAMPIONS LEAGUE

Γράφει ιστορία η Μάντσεστερ Σίτι, 3-1 στο Κίεβο

KIEV, UKRAINE - FEBRUARY 24:  Sergio Aguero of Manchester City is congratulated by teammate Yaya Toure after scoring the opening goal during the UEFA Champions League round of 16, first leg match between FC Dynamo Kyiv and Manchester City FC at the Olympic Stadium on February 24, 2016 in Kiev, Ukraine.  (Photo by Michael Steele/Getty Images)
KIEV, UKRAINE - FEBRUARY 24: Sergio Aguero of Manchester City is congratulated by teammate Yaya Toure after scoring the opening goal during the UEFA Champions League round of 16, first leg match between FC Dynamo Kyiv and Manchester City FC at the Olympic Stadium on February 24, 2016 in Kiev, Ukraine. (Photo by Michael Steele/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε με 3-1 τη Ντινάμο Κιέβου, έτσι μόνο με αυτοκτονία στην Αγγλία δεν θα καταφέρει να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στους "8" του Champions League (videos)

Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η πρόκριση της Μάντσεστερ Σίτι στα προημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της, καθώς νίκησε με 3-1 τη Ντινάμο στο Κίεβο.

Ο Γιαγιά Τουρέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90' με τρομερό πλασέ, ενώ είχε κάνει την ασίστ για να ανοίξει το σκορ ο Αγκουέρο, από εντυπωσιακή προσπάθεια του οποίου προήλθε ενδιάμεσα το γκολ του Νταβίντ Σίλβα.

Ο Ισπανός είχε κάνει το 0-2 από την ασίστ του Στέρλινγκ, ενώ ο Ντινάμο Κιέβου ήταν καλή μόνο στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου, όταν και κατάφερε να μειώσει με τυχερό γκολ του Μπουγιάλσκι.

Γράφει ιστορία η Μάντσεστερ Σίτι, 3-1 στο Κίεβο

Ντινάμο Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Σκόρερς: 59' Μπουγιάλσκι / 15' Αγκουέρο, 40' Νταβίντ Σίλβα, 90' Γιαγιά Τουρέ

Γήπεδο: "Ολιμπίνσκι", Κίεβο

Διαιτητής: Αντόνιο Ματέου Λαόθ (Ισπανία)

Η Ντινάμο ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή ευκαιρία στο Κίεβο, με την σέντρα-σουτ του Γιαρμόλενκο να αποκρούει ο Χαρτ, και την μπάλα εν συνεχεία να χτυπά στον οριζόντιο δοκάρι του και να περνά κόρνερ, αλλά η Σίτι ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ.

Ο Σέρχιο Αγκουέρο έκανε το 0-1 στο 15' με κοντινό σουτ, αφού κοντρόλαρε με το στήθος, έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Νταβίντ Σίλβα και την κεφαλιά-πάσα του Γιαγιά Τουρέ.

Από τον Αργεντινό ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα των "πολιτών" στο 40', καθώς βρήκε αριστερά τον Ραχίμ Στέρλινγκ πατώντας του εντυπωσιακά την μπάλα και ο Άγγλος παράλληλα με την γραμμή τέρματος έκανε την ασίστ και από κοντά ο Νταβίντ Σίλβα το 0-2, ενώ στο 42' με διαγώνιο σουτ ο Αγκουέρο έχασε καλή ευκαιρία.

Γράφει ιστορία η Μάντσεστερ Σίτι, 3-1 στο Κίεβο

Οι Ουκρανοί μπήκαν στο αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένοι για αντίδραση, ο Γιαρμολένκο ήταν άστοχος σε διαγώνιο σουτ στο 52', αλλά ο Μπουγιάλσκι ήταν πιο τυχερός στο 59' και μείωσε σε 1-2, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Τζο Χαρτ, αφού κόντραρε στο σώμα του Νικολάς Οταμέντι.

Πάρα πολύ κοντά στην ισοφάριση έφτασε η Ντινάμο στο 79', με τον Μιγκέλ Βελόζο μέσα από την περιοχή να πλασάρει στην κίνηση, χωρίς δεύτερη σκέψη και τον Τζο Χαρτ να αποκρούει εντυπωσιακά με το αριστερό του χέρι, ενώ στην απέναντι εστία στο 82' ο Γιαγιά Τουρέ αστόχησε σε κεφαλιά από την μικρή περιοχή, έπειτα από την πάσα του Στέρλινγκ.

Τελικά ο Ιβοριανός πέτυχε το πρώτο του γκολ στο Champions League έπειτα από το Νοέμβριο του 2014, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3 στο 90', με εξαιρετικό αριστερό πλασέ λίγο έξω από την περιοχή.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα (64' Μακαρένκο), Χατσερίντι, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Ριμπάλκα, Γκάρμας (31' Μιγκέλ Βελόζο), Μπουγιάλσκι, Γιαρμόλενκο, Ντέρλις Γκονσάλες, Τεοντόρσικ (46' Ζούνιορ Μοράες).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (91' Ιχεανάτσο).

KIEV, UKRAINE - FEBRUARY 24:  Nicolas Otamendi of Manchester City rises above Lukasz Teodorczyk of Dynamo Kiev to win a header during the UEFA Champions League round of 16, first leg match between FC Dynamo Kyiv and Manchester City FC at the Olympic Stadium on February 24, 2016 in Kiev, Ukraine.  (Photo by Michael Steele/Getty Images)
KIEV, UKRAINE - FEBRUARY 24: Nicolas Otamendi of Manchester City rises above Lukasz Teodorczyk of Dynamo Kiev to win a header during the UEFA Champions League round of 16, first leg match between FC Dynamo Kyiv and Manchester City FC at the Olympic Stadium on February 24, 2016 in Kiev, Ukraine. (Photo by Michael Steele/Getty Images) GETTY IMAGES

Τα πρώτα ματς των "16":

Τρίτη 16/2

Παρί Σεν-Ζερμέν - Τσέλσι 2-1

Μπενφίκα - Ζενίτ 1-0

Τετάρτη 17/2

Γάνδη - Βόλφσμπουργκ 2-3

Ρόμα - Ρεάλ 0-2

Τρίτη 23/2

Άρσεναλ - Μπαρτσελόνα 0-2

Γιουβέντους - Μπάγερν 2-2

Τετάρτη 24/2

Αϊντχόφεν - Ατλέτικο 0-0

Ντινάμο Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

*όλα τα ματς ξεκινούν στις 21:45

**οι ρεβάνς τρεις εβδομάδες μετά (8, 9, 15 και 16 Μαρτίου)

Ο πίνακας των σκόρερς

12 γκολ

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

7 γκολ

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

6 γκολ

Αρτέμ Τζιούμπα (Ζενίτ)

Τόμας Μίλερ (Μπάγερν)

5 γκολ

Ουίλιαν (Τσέλσι)

Ολιβιέ Ζιρού (Άρσεναλ)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Λουίς Σουάρες (Μπαρτσελόνα)

Χαβιέρ Ερνάντες (Λεβερκούζεν)

4 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο)

Αντμίρ Μεχμέντι (Λεβερκούζεν)

3 γκολ

Χουλκ (Ζενίτ)

Αλέξ Τεϊσέιρα (Σαχτάρ)

Αλέξις Σάντσες (Άρσεναλ)

Λαρς Στιντλ (Γκλάντμπαχ)

Ντάνιελ Μιλίτσεβιτς (Γάνδη)

Νικολάς Γκαϊτάν (Μπενφίκα)

Φελίπε Πάρντο (Ολυμπιακός)

Βενσάν Αμπουμπακάρ (Πόρτο)

Ραχίμ Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι)

Άνχελ ντι Μαρία (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ Μόσχας)

Γιούλιαν Ντράξλερ (Βόλφσμπουργκ)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ντινάμο Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (highlights)

Ντινάμο Κιέβου - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ