CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-2

Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-2
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στο Τορίνο, προηγήθηκε με τον Εντινγκά στο 61' (1-2) αλλά προδόθηκε από την ατυχία και τα λάθη του, που σε συνδυασμό με την ποιότητα της Γιουβέντους έφεραν την ήττα με σκορ 3-2 από τους "μπιανκονέρι".

Την ευκαιρία να κάνει άλμα πρόκρισης στην φάση των "16" του Champions League έχασε ο Ολυμπιακός στο Τορίνο, καθώς με την συμπλήρωση 61 λεπτών αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" προηγούνταν με 2-1 μέσα στο "Juventus Stadium" της Γιουβέντους.

Ήταν το λεπτό που ο Εντινγκά με καρφωτή κεφαλιά έβαζε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό, αφού προηγουμένως ο Πίρλο είχε δώσει το προβάδισμα (21') στους γηπεδούχους και ο Μποτία είχε φέρει το ματς στα ίσα (24').

Η χαρά των Πειραιωτών δεν κράτησε πολύ, καθώς το παρελθόν ήρθε να τους στοιχειώσει. Οι "ερυθρόλευκοι" θυμήθηκαν τις παλιές τους συνήθειες, με το δίδυμο... γκαντεμιάς και λαθών να είναι άχαστο! Πρώτα με ένα τυχερό τέρμα (65') και στην συνέχεια με τον Πογκμπά, η Γιουβέντους γύρισε το παιχνίδι και κράτησε έως το τέλος το 3-2.

Κράτησε; Λάθος. Το κράτησε ο Ρομπέρτο! Ο Τέβες πονηρά πήρε το πέναλτι από τον Μιλιβόγεβιτς αλλά ο τεράστιος Ισπανός γκολκίπερ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Βιντάλ από την άσπρη βούλα, με την μπάλα να χτυπά και στο οριζόντιο δοκάρι μετά την επέμβαση του Ρομπέρτο. Με αυτό τον τρόπο, ο Ολυμπιακός κέρδισε το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας καθώς αν στο τέλος της φάσης των ομίλων έχει ίδιους βαθμούς με την Γιουβέντους παίρνει αυτός την πρόκριση στους "16".

Όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος, ο Μάσιμο Αλέγκρι άφησε στην άκρη το σύνηθες 3-5-2 για τους "μπιανκονέρι" προκειμένου να χωρέσει στην ενδεκάδα και τους τέσσερις πρωτοκλασάτους κεντρικούς του μέσους, Μαρκίζιο, Πίρλο, Βιντάλ και Πογκμπά. Το σύστημα είχε 4 αμυντικούς στην ευθεία, ρόμβο στην μεσαία γραμμή και δύο φορ.

Ο Μίτσελ από την πλευρά του είχε μονάχα μια διαφοροποίηση στην αρχική ενδεκάδα των "ερυθρολεύκων" σε σχέση με την αναμέτρηση του Φαλήρου. Ο Αφελάι ήταν βασικός αντί του Κασάμι. Με 4 αμυντικούς στην ευθεία, πέντε μέσους στον άξονα (Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Εντινγκά και μπροστά τους οι Ντομίνγκες, Αφελάι) και τον Μήτρογλου μοναδικό καθαρόαιμο επιθετικό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Juventus Stadium"

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον (Αγγλία)

Βοηθοί: Μάικλ Μάλαρκι (Αγγλία), Ντάρεν Καν (Αγγλία)

Βοηθοί περιοχής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία), Κέβιν Φρεντ (Αγγλία)

ΓIOYΒΕΝΤΟΥΣ (Αλέγκρι): Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ασαμόα (83' Περέιρα), Πίρλο, Βιντάλ, Μαρκίζιο (71' Παντόιν), Πογκμπά, Τέβες, Μοράτα (58' Γιορέντε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (77' Κασάμι), Μανιάτης (83' Διαμαντάκος), Ντομίνγκες (72' Φουστέρ), Αφελάι, Μήτρογλου.

Γκολ: 21' Πίρλο, 65' (αυτ.) Ρομπέρτο, 66' Πογκμπά / 24' Μποτία, 61' Εντινγκά

Κάρτες: 49' Τέβες / 85' Μποτία

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα από τον Βαγγέλη Σταματόπουλο

Γκρέμισε σε 2 λεπτά ό,τι έχτισε σε 61'

Με το πόδι στο... γκάζι μπήκε η Γιουβέντους στο παιχνίδι, δείχνοντας από την αρχή πως δεν είχε διάθεση να διαπραγματευτεί τίποτα στον αγωνιστικό χώρο. Με τρομερή πίεση ψηλά και καλή κυκλοφορία της μπάλας, οι "μπιανκονέρι" στρίμωξαν τον Ολυμπιακό στην περιοχή του, έχοντας την καθολική υπεροχή στην αναμέτρηση από τα πρώτα λεπτά.

Χωρίς να έχει δημιουργήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία, η Γιουβέντους απείλησε αρχικά με το σουτ του Μαρκίζιο στο 16' (σε κόρνερ ο Ρομπέρτο) και άνοιξε το σκορ με το... ψωμοτύρι του Πίρλο. Μια από τις γνωστές - άπιαστες - εκτελέσεις φάουλ του Ιταλού μέσου στο 21' ήταν αρκετή να σηκώσει στο πόδι το "Juventus Stadium".

Με βάση την εικόνα του αγώνα μέχρι εκείνη την στιγμή, οι γηπεδούχοι είχαν δικαίως το προβάδισμα στο σκορ αλλά δεν το χάρηκαν για πολύ. Ο Ολυμπιακός κέρδιζε συχνά πυκνά κόρνερ, όταν σε ένα από αυτά ο Μποτία εκμεταλλεύθηκε το πολύ καλό χτύπημα του Ντομίνγκες και με εξαιρετική κεφαλιά άφησε... σύξυλο τον Μπουφόν για το 1-1 στο 24ο λεπτό!

Παρά την γρήγορη ισοφάριση, δεν άλλαξε κάτι στον αγωνιστικό χώρο και η Γιουβέντους συνέχισε από εκεί που άρχισε. Μόνο που μέχρι την ανάπαυλα δεν βρήκε άλλο τέρμα, αφού ο Μπονούτσι στο 28' (κεφαλιά άουτ), ο Μοράτα στο 31' (σωτήριο τσίμπημα του Αμπιντάλ) και Πογκμπά στο 44' (αστόχησε από πλεονεκτική θέση), δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ο Ολυμπιακός βγήκε 2-3 φορές στην κόντρα αλλά οι Αφελάι και Μήτρογλου δεν μπόρεσαν να τις ολοκληρώσουν ιδανικά. Με το σκορ στο 1-1 πήγαν τα αποδυτήρια οι δύο ομάδες μετά το πρώτο 45λεπτο στο Τορίνο.

Στην επανάληψη οι Πειραιώτες κάλυπταν καλύτερα τους χώρους, ωστόσο στο 56' χρειάστηκε διπλή εξαιρετική επέμβαση από τους Αμπιντάλ και Ρομπέρτο που στέρησαν το γκολ από Τέβες και Βιντάλ. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο άντεχε στην πίεση, αλλά στο 61' από γύρισμα του Μανιάτη, ο Εντινγκά με καρφωτή κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, παγώνοντας το "Juventus Stadium" και δίνοντας παράλληλα στους εκδρομείς "ερυθρόλευκους" οπαδούς το έναυσμα των πανηγυρισμών.

Πολύ γρήγορα το σκηνικό άλλαξε. Ένα τυχερό γκολ στο 65' έφερε το ματς στα ίσα. Σέντρα από δεξιά, ο Μποτία έδιωξε, η μπάλα πήγε κατά λάθος στο κεφάλι του Γιορέντε, στο δεξί δοκάρι, στο πόδι του Ρομπέρτο και στα δίχτυα! Οι Πειραιώτες έχασαν αμέσως την συγκέντρωση τους και ο Πογκμπά στο επόμενο λεπτό έκανε το 3-2 για την Γιουβέντους.

Το ματς άνοιξε, ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα προς την επίθεση και στο 77' ο Ελαμπντελαουί "χόρεψε" τον Ασαμόα, μπήκε στην περιοχή και σημάδεψε μόλις άουτ από το δεξί δοκάρι του Μπουφόν. Οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν αλλά δεν βρήκαν τρόπους να απειλήσουν περαιτέρω, και στις καθυστερήσεις ο Άτκινσον έδειξε το σημείο του πέναλτι σε ανατροπή του Τέβες από τον Μιλιβόγεβιτς (ο Αργεντίνος το πήρε πονηρά από τον Σέρβο) αλλά ο Ρομπέρτο με την βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού είπε "όχι" στον Βιντάλ από τα 11 βήματα, στην τελευταία φάση του αγώνα!

Σημαντική επέμβαση, καθώς σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Γιουβέντους στο τέλος της φάσης των ομίλων, ο Ολυμπιακός υπερτερεί των "μπιανκονέρι".

Η φάση του αγώνα

Η σωτήρια επέμβαση του Ρομπέρτο στο πέναλτι του Βιντάλ στις καθυστερήσεις, που κράτησε ζωντανές τις τελευταίες ελπίδες του Ολυμπιακού για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-2
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Εξαιρετική η διαιτησία του Άτκινσον και των βοηθών του. Ειδικά ο Άγγλος ρέφερι δεν μάσησε στα πεσίματα του Βιντάλ -κυρίως- ενώ στην φάση του πέναλτι που υπέδειξε υπάρχει επαφή του Τέβες με τον Μιλιβόγεβιτς, άσχετα αν ο Αργεντίνος το πήρε έξυπνα. Δεν έκανε κατάχρηση της σφυρίχτρας του, άφησε το ματς να εξελιχθεί ενώ έδειξε πως μπορείς εύκολα να κρατήσεις το παιχνίδι στον πειθαρχικό τομέα δίχως να μοιράζεις τις κάρτες σαν... φυστίκια.

Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-2
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Πίρλο ήταν ο πιο ψύχραιμος παίκτης στον αγωνιστικό χώρο και με ηρεμία καθοδήγησε την ομάδα του από την αρχή έως το τέλος. Έδινε ρυθμό στην μεσαία γραμμή και σπανίως αστόχησε σε μεταβιβάσεις. Γεμάτο παιχνίδι από τον έμπειρο Ιταλό μέσο. Αν ήταν από την απέναντι μεριά, πιθανόν να ήταν και διαφορετικός ο νικητής της αναμέτρησης.

Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-2
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Μποτία, Εντινγκά και Αφελάι. Οι δύο πρώτοι πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις ανασταλτικά, ενώ ήταν οι σκόρερ των δύο τερμάτων του Ολυμπιακού. Ο Αφελάι ήταν πολύ κινητικός, ξεκινούσε και τελείωνε επιθέσεις αλλά δεν κατάφερε να βρει συμπαραστάτες στις ενέργειες του.

Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-2
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Το μπλακ άουτ του Ολυμπιακού μετά το προβάδισμα στο σκορ στο 61ο λεπτό. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατάφεραν να διαχειριστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα, ούτε να παγώσουν τον ρυθμό, δίνοντας το δικαίωμα στην Γιουβέντους να σκοράρει δύο εύκολα γκολ, ανατρέποντας το 1-2 μέσα σε δύο λεπτά.

Γιουβέντους - Ολυμπιακός 3-2
INTIME SPORTS
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ