CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους - Λιόν 2-1: Έμεινε όρθια παρά τα γκολ του Ρονάλντο και προκρίθηκε στο Final 8

Lyon's Memphis Depay raises his hands celebrating with his teammates after scoring the opening goal of his team during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Juventus and Lyon at the Allianz stadium in Turin, Italy, Friday, Aug. 7, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni)
Lyon's Memphis Depay raises his hands celebrating with his teammates after scoring the opening goal of his team during the Champions League round of 16 second leg, soccer match between Juventus and Lyon at the Allianz stadium in Turin, Italy, Friday, Aug. 7, 2020. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

H Λιόν ηττήθηκε 2-1 στο Τορίνο από την Γιουβέντους, όμως χάρη στο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είναι εκείνη που κερδίζει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League.

Το ταξίδι για την Πορτογαλία θα κάνει η Λιόν. Η γαλλική ομάδα ηττήθηκε με 2-1 από την Γιουβέντους, όμως το γκολ του Ντεπάι στο 12ο λεπτό είναι αυτό που της δίνει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέτυχε δύο γκολ στο 43' και στο 60΄και έγραψε το όνομά του στην ιστορία της Γιουβέντους, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Ιταλούς να συνεχίσουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Έτσι, μετά από εννιά σερί χρόνια ο Πορτογάλος έμεινε εκτός των προημιτελικών, όπου πάλι είχε αποκλειστεί από την Λιόν.

Η γαλλική ομάδα θα συναντήσει στην επόμενη φάση την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πήρε την πρόκριση απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Στο πρώτο ημίχρονο η Γιουβέντους έδειξε διάθεση να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως έμπαινε με δυσκολία στην περιοχή του γκολκίπερ της Λιόν. Στο 10ο λεπτό ο διαιτητής της αναμέτρηση Φέλιξ Τσβάιερ είδε πάτημα του Μπερναρντέσκι πάνω στον Αουάρ, πριν από το καθαρό τάκλιν του Μπετανκούρ, και έδειξε την άσπρη βούλα. Έτσι στο 10ο λεπτό ο Μέμφις Ντεπάι άνοιξε το σκορ για τη Λιόν, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι μπιανκονέρι αύξησαν τον ρυθμό τους με τον Μπερναρντέσκι να κάνει αμέσως μετά μία φανταστική ατομική ενέργεια, όμως δεν πέτυχαν γρήγορα την ισοφάριση. Μάλιστα, όσο κυλούσαν τα λεπτά οι Γάλλοι θέλησαν να ελέγξουν το ματς. Προς το τέλος του ημιχρόνου έκαναν αρκετά φάουλ και έβαζαν την Γιουβέντους μέσα στην περιοχή τους.

Σε ένα από αυτά στο 42ο λεπτό ο Πιάνιτς εκτέλεσε ένα φάουλ, στο οποίο ο Ντεπάι έκανε χέρι την ώρα που βρισκόταν στο τείχος. Στο 43' ο Κριστιάνο Ρονάλντο από το σημείο του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας ξανά ελπίδα στην ομάδα του.

Η Γιουβέντους μπήκε στο β΄ημίχρονο θέλοντας την κυκλοφορία της μπάλας. Όμως οι χώροι ήταν λίγοι, αφού η Λιόν είχε υιοθετήσει πλήρως έναν παθητικό ρόλο, δίχως να θέλει να ανοιχτεί πολύ.

Ωστόσο, οι μπιανκονέρι δύσκολα έβρισκαν τη λύση, εφόσον είχαν θέματα στην ανάπτυξη τους. Τελικά, το 2-1 πέτυχε πάλι ο Κριστιάνο Ρονάλντο με ένα εξαιρετικό σουτ που έπιασε με το αριστερό, χωρίς να αφήσει στον Λόπες δυνατότητα αντίδρασης. Με αυτόν τον τρόπο ο Πορτογάλος έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Γιουβέντους σε μία σεζόν.

Μετά το 2-1 η Λιόν οπισθοχώρησε ακόμη περισσότερο, δίνοντας χώρο στη Γιουβέντους. Ωστόσο, παρά τις ευκαιρίες που είχε από κεφαλιές του Ιγκουαΐν και του Ρονάλντο, οι Γάλλοι ένιωθαν ότι μπορούν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 79ο λεπτό ζήτησαν μάλιστα πέναλτι του Ράμζεϊ στον Ντεμπελέ, όμως ο διαιτητής έδειξε παίζετε. Η Λιόν άντεξε και έμεινε όρθια παρά την πίεση της Γιουβέντους στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και πήρε την μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Γιουβέντους (Σάρι): Σέζνι, Ντε Λιχτ, Πιάνιτς (60' Ράμζεϊ), Ρονάλντο, Σάντρο, Κουαδράδο (70' Ντανίλο), Μπονούτσι, Ιγκουαΐν, Ραμπιό, Μπέντανκουρ, Μπερναρντέσκι (71' Ντιμπαλά - 84' Ολιβιέρι)

Λιόν (Γκαρσία): Λόπες, Ντεναγιέρ (61' Άντερσεν), Μαρσέλο, Αουάρ (90' Μέντες), Ντεπάι (67' Ντεμπελέ), Ντιμπουά (90' Τετέ), Μαρσάλ, Εκαμπί (67' Αντελαΐντ), Κακρέ, Κορνέ, Γκιμαράες

ΟΙ ΡΕΒΑΝΣ ΤΩΝ 16

Παρασκευή 7 Αυγούστου

Σίτι - Ρεάλ 2-1 [2-1] (9', 69' Στέρλινγκ / 28' Μπενζεμά)

Γιουβέντους - Λιόν 2-1 [0-1] (43' πεν., 60' Κριστιάνο / 12' Ντεπάι)

Σάββατο 8 Αυγούστου

Μπάγερν - Τσέλσι [3-0] (22:00)

Μπαρτσελόνα - Νάπολι [1-1] (22:00)

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ FINAL 8

1. Λειψία - Ατλέτικο

2. Αταλάντα - Παρί

3. Μάντσεστερ Σίτι - Λιόν

4. Μπαρτσελόνα ή Νάπολι - Μπάγερν ή Τσέλσι

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Νικητής 2 - Νικητής 4

Νικητής 1 - Νικητής 3

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ