CHAMPIONS LEAGUE

Ενδεκάδα γεμάτη Ελλάδα!

Ενδεκάδα γεμάτη Ελλάδα!

Ο Ολυμπιακός δεν συνεχίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έντεκα δικά μας παιδιά το κάνουν και συνθέτουν μια εξαιρετική ομάδα.

Το Τσάμπιονς Λιγκ επιστρέφει και το κάνει χωρίς τον Ολυμπιακό. Η Ελλάδα, όμως, εκπροσωπείται στην φάση των "16" από τέσσερις Έλληνες και εφτά "Έλληνες".

Όλοι μαζί, μάλιστα, συνθέτουν μια ενδεκάδα (σε διάταξη 4-3-3, με τον καθένα στην κανονική του θέση) που θα μπορούσε, υπό πολλές προϋποθέσεις βεβαίως, να φτάσει ακόμα και στην κατάκτηση της κούπας. Δείτε για ποιους πρόκειται!

Ενδεκάδα γεμάτη Ελλάδα!

Τερματοφύλακας: Γιούρι Λοντίγκιν

Από Ρώσο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία δέκα ετών, έχει (και) την ελληνική υπηκοότητα, μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στα μέρη μας και έπαιξε εφτά χρόνια στην Ξάνθη. Παρ' όλα αυτά, προτίμησε την "μαμά πατρίδα", έγινε διεθνής στους Άνδρες με την Ρωσία (είχε συμμετοχές με την Κ21 της Ελλάδας) και πλέον καθιερώθηκε στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Δεν του κρατάμε κακία, αλλά ευχόμαστε η πορεία του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ να τελειώσει κάπου εδώ, γιατί αυτό θα σημαίνει ότι τον έχουν πικράνει τα πατριωτάκια μας, Ανδρέας Σάμαρης και Κώστας Μήτρογλου, στην κόντρα της Ζενίτ με την "ελληνική" Μπενφίκα. Συγνώμη σύντροφε Γιούρι, αλλά καταλαβαίνεις.

Τερματοφύλακας με ρεφλέξ και σωστές τοποθετήσεις, ο οποίος όμως μπορεί να κάνει το πιο απρόβλεπτο λάθος στην θεωρητικά πιο εύκολη φάση!

Ενδεκάδα γεμάτη Ελλάδα!

Άμυνα: Βιεϊρίνια, Μανωλάς, Χατσερίντι, Τοροσίδης

Ο Βιεϊρίνια έμαθε στα ποδοσφαιρικά του "γεράματα" ότι μπορεί να είναι ένας πολύ αποτελεσματικός δεξιός μπακ - χαφ, όπου τον έχει καθιερώσει ο Ντίτερ Χέκινγκ στην Βόλφσμπουργκ.

Ο πρώην λατρεμένος Πορτογάλος των ΠΑΟΚτζήδων φιλοδοξεί, μάλιστα, να βρεθεί τουλάχιστον στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού οι "Λύκοι" αντιμετωπίζουν στους "16" την πρωτάρα Γάνδη.

Σαφώς λιγότερες ελπίδες έχει ένα δίδυμο στόπερ που συνδυάζει ταχύτητα (Κώστας Μανωλάς) με δύναμη και ύψος (Εβγκένι Χατσερίντι ή Ευγένιος Χατσερίδης, αν προτιμάτε).

Ο Έλληνας αμυντικός της Ρόμα (πρώην Θρασύβουλος, ΑΕΚ και Ολυμπιακός) θα κληθεί να περιορίσει την δράση των Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Σία, ενώ ο ομογενής της Ντινάμο Κιέβου (με Έλληνα πατέρα) θα βρει απέναντί του την φιλόδοξη Μάντσεστερ Σίτι. Δύσκολα τα πράγματα.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο "πολυθεσίτης" Βασίλης Τοροσίδης (πρώην Ξάνθη και Ολυμπιακός), ο οποίος επίσης θα έχει πολλή δουλειά απέναντι στις "ορδές" της Ρεάλ Μαδρίτης, εφόσον αγωνιστεί.

Τετράδα στην άμυνα που συνδυάζει ταχύτητα, εμπειρία, θράσος και δύναμη. Μια χαρά τετράδα δηλαδή!

Ενδεκάδα γεμάτη Ελλάδα!

Μεσαία γραμμή: Σάμαρης, Φέισα, Τουρέ

Ο Ανδρέας Σάμαρης (πρώην Παναχαϊκή, Πανιώνιος, Ολυμπιακός) έχει καθιερωθεί στην μεσαία γραμμή της Μπενφίκα και θα έχει πολλή δουλειά κόντρα σε Χάβι Γαρθία, Αξέλ Βιτσέλ και πάει λέγοντας, στις κόντρες των "Αετών" με την Ζενίτ. Θα το παλέψει και ό,τι βγει.

Δίπλα του, ο Λιούμπομιρ Φέισα, τον οποίο δεν πρόλαβε στον Ολυμπιακό, αλλά ουσιαστικά τον αντικατέστησε, όταν Ο Σέρβος μεταπήδησε στην Μπενφίκα. Ποιοτικός μέσος, αλλά πολύ άτυχος και με "γυάλινα" πόδια, τα οποία του στέρησαν μια πολύ μεγαλύτερη καριέρα.

Η τριάδα των χαφ συμπληρώνεται από έναν ακόμα πρώην "ερυθρόλευκο", τον πιο λαμπερό απ' όλους. Ο Γιάγια Τουρέ ονειρεύεται να κλείσει ιδανικά την καριέρα του στην Μάντσεστερ Σίτι, από την οποία πιθανότατα θα αποχωρήσει το καλοκαίρι, αφού με τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν βρίσκουν κώδικα επικοινωνίας.

Τριάδα με εμπειρία, ποιότητα, επιθετική νοοτροπία, η οποία ενδεχομένως να έχει "θεματάκια" όταν θα πρέπει να αμυνθεί. Μην τα θέλουμε και όλα, όμως!

Ενδεκάδα γεμάτη Ελλάδα!

Επίθεση: Αλέις Βιδάλ, Μήτρογλου, Κάμπελ

Όταν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανθρακικού, ο 20χρονος τότε Αλέις Βιδάλ αγωνίζονταν ως δεξί χαφ - εξτρέμ. Σε αυτή την θέση καθιερώθηκε και στην Σεβίλλη, αλλά ο Ουνάι Έμερι τον γύρισε σε ρόλο δεξιού μπακ (όπως είχε κάνει, στην άλλη πλευρά, τον Τζόρντι Άλμπα στην Βαλένθια) και ως τέτοιο τον απέκτησε η Μπαρτσελόνα, έναντι 18 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αγώνες με την Άρσεναλ θα είναι η πρώτη εμπειρία της καριέρας του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Αλέις θα πλαισιώνει έναν από τους πιο φορμαρισμένους επιθετικούς στην Ευρώπη αυτή την στιγμή. Ο Κώστας Μήτρογλου (πρώην Ατρόμητος, Πανιώνιος, Ολυμπιακός) βρήκε την "Ιθάκη" του στην Μπενφίκα, η οποία ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς ύψους εφτά εκατομμυρίων ευρώ από την Φούλαμ.

Ο "Μητρογκόλ" έχει σκοράρει σε έξι διαδοχικές αγωνιστικές στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και φιλοδοξεί να "περιλάβει" και την Ζενίτ.

Τρίτο μέλος της επιθετικής γραμμής, ξεκινώντας από τα αριστερά, ο Τζόελ Κάμπελ. Ο Κοσταρικανός πρώην άσος του Ολυμπιακού δυσκολεύτηκε να βρει την θέση του στην Άρσεναλ, αλλά με δουλειά και υπομονή τα κατάφερε.

Απέναντί του πλέον το "θηρίο" που λέγεται Μπαρτσελόνα, με τους "Κανονιέρηδες" να μην έχουν τίποτα να χάσουν, αφού είναι το αουτσάιντερ και σχεδόν όλοι τους θεωρούν χαμένους από χέρι.

Μια επιθετική τριάδα με ταχύτητα και εξαιρετικά τελειώματα!

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ