CHAMPIONS LEAGUE

Ένας χρόνος από το Λίβερπουλ - Μπαρτσελόνα, αυτό είναι το καλύτερο video της βραδιάς

Liverpool's Georginio Wijnaldum celebrates scoring his side's third goal of the game during the Champions League Semi Final, second leg soccer match between Liverpool and Barcelona at Anfield, Liverpool, England, Tuesday, May 7, 2019. (Peter Byrne/PA via AP)
Liverpool's Georginio Wijnaldum celebrates scoring his side's third goal of the game during the Champions League Semi Final, second leg soccer match between Liverpool and Barcelona at Anfield, Liverpool, England, Tuesday, May 7, 2019. (Peter Byrne/PA via AP) PETER BYRNE/PA VIA AP

Όλα ήταν εναντίον της και άπαντες την είχαν ξεγραμμένη. Απέναντι βρισκόταν ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και ένα 3-0 στην πλάτη. Και όμως, η Λίβερπουλ πέτυχε το ακατόρθωτο, διαλύοντας τη Μπαρτσελόνα. Ένα χρόνο πριν, οι κόκκινοι έγραψαν ιστορία.

Οι περισσότεροι περίμεναν μια τυπική ρεβάνς και απλά τη Λίβερπουλ να πέφτει με το κεφάλι ψηλά. Το βαρύ και ασήκωτο 3-0 του πρώτου αγώνα στο Καμπ Νου δεν μπορούσε εύκολα να ανατραπεί, ειδικά όταν απέναντι βρισκόταν ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και ένας αντίπαλος που είχε βιώσει την προηγούμενη σεζόν το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού στο Ολίμπικο από τη Ρόμα. Δεν γινόταν να συμβεί ξανά. Όχι στη Μπαρτσελόνα, όχι στον Λιονέλ Μέσι. Τελικά συνέβη...

Η 7η Μαΐου 2019 δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ και θα μνημονεύεται και από τους ιστορικούς του μέλλοντος. Δεν συμβαίνει συχνά μια ομάδα να χάνει 3-0 τον πρωτο αγώνα και να καταφέρνει να γυρίζει τούμπα το σκηνικό και να προκρίνεται. Το πέτυχε όμως η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ σε μια ποδοσφαιρική ραψωδία που κανείς δεν περίμενε. Το φοβερό είναι ότι το πέτυχε σε μια βραδιά που ο Μέσι ήταν πραγματικά σπουδαίος, ασταμάτητος, σεληνιασμένος. Ήταν όμως απελπιστικά μόνος.

Η Μπαρτσελόνα πήγε με αέρα νικήτριας, αλλά την "κατάπιε" το Άνφιλντ, το οποίο κόχλαζε. Το παρακάτω video παρουσιάζει σε όλο του το μεγαλείο το τι συνέβη εκείνη την βραδιά. Το πώς το έζησε ο κόσμος, οι παίκτες, τι έγινε και η Λίβερπουλ έφτασε σε έναν θρίαμβο που ελάχιστοι περίμεναν. Όσα έγιναν πριν τον δεύτερο ημιτελικό του Champions League, κατά την διάρκειά του και μετά στα αποδυτήρια.

Για να θυμηθούμε και πώς έφτασαν οι Άγγλοι στη μεγαλειώδη πρόκριση, μόλις στο 7' άνοιξαν το σκορ. Ο Μανέ πέρασε κάθετα στον Χέντερσον, εκείνος απέφυγε με κοφτή ντρίμπλα τον Πικέ και έκανε το πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε ασταθώς και ο Οριγκί πήρε το ριμπάουντ για να γράψει το 1-0 με πλασέ μέσα σε αποθέωση!

Στο 54' ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Βαϊνάλντουμ έκανε το 2-0 με πλασέ στην κίνηση με το δεξί ενεργώντας ως κρυφός σέντερ φορ ενώ στο 56' από σέντρα του Σακίρι από τα αριστερά , ο Ολλανδός εκτέλεσε με ασύλληπτη κεφαλιά τον Τερ Στέγκεν για το 3-0, βάζοντας το ματς σε mood... παράτασης!

Για να έρθει το 79ο λεπτό, όπου το Άνφιλντ "γκρεμίστηκε". Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά πιάνοντας κοιμώμενη την άμυνα της Μπαρτσελόνα και ο Ντιβοκ Οριγκί πλάσαρε από κοντά με το δεξί για το 4-0 που έστειλε δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της Λίβερπουλ στο "Άνφιλντ" και εκατομμύρια σε κάθε γωνιά του πλανήτη στον έβδομο ουρανό της ευτυχίας!

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ