CHAMPIONS LEAGUE

Εν πλω φτάσαμε στα αστέρια!

Εν πλω φτάσαμε στα αστέρια!

To πρώτο #ChampionsVoyage που διοργανώθηκε στην Ελλάδα πέρασε στην ιστορία. Μόλις μάθεις τι συνέβη το τριήμερο που διοργάνωσε η Heineken, με αφορμή τον τελικό του UEFA Champions League... μάλλον θα θέλεις να το ζήσεις και εσύ. Και ξέρεις κάτι; Μπορείς!

Περισσότεροι από 450 καλεσμένοι, από 50 χώρες του πλανήτη, ενα κρουαζιερόπλοιο στα χρώματα της Heineken, παγωμένη μπίρα, ατελείωτο φαγητό και... όρεξη για διασκέδαση, με τους διοργανωτές να 'χουν φροντίσει την παραμικρή λεπτομέρεια. Αυτό ήταν το Heineken Champions Voyage, μια εκ των μεγαλύτερων διοργανώσεων της Heineken για τον τελικό του UEFA Champions League, που από φέτος θα γίνεται στην Ελλάδα! Σε περίπτωση που έχασες το preview να σου πω ότι έχεις και εσύ δικαίωμα συμμετοχής για του χρόνου! Αρκεί να κάνεις κάτι πολύ απλό, που θα διαβάσεις στη συνέχεια. Προς το παρόν, θα δεις τι μπορείς να ζήσεις αυτό το διήμερο!

Θα σε πάρω μαζί μου στο ταξίδι που διοργανώθηκε με προορισμό τη Μύκονο, μέσα από φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τους ταξιδιώτες, στα social media, με τα hashtags #HeinekenGr #ChampionsVoyage και #ChampionTheMatch. Για αρχή, να σου δείξω το καράβι που ναύλωσε η Heineken και... έντυσε με τα χρώματα της από πάνω μέχρι κάτω (κυριολεκτικά).

Εν πλω φτάσαμε στα αστέρια!

Δημιούργησε και ειδική αίθουσα με τους πρωταγωνιστές των περασμένων τελικών του UEFA Champions League, ενώ υπήρχαν και μπάλες, παπούτσια και φανέλες υπογεγραμμένες από μεγάλους σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Έως τις 18.00 όλοι οι επιβάτες βρισκόμασταν εντός του κρουαζερόπλοιου «Νεφέλη» της Celestyal Cruises και από τα μεγάφωνα ενημερωθήκαμε πως έπρεπε να μεταβούμε σε συγκεκριμένους χώρους, για να παρακολουθήσουμε μια επίδειξη των κανόνων ασφαλείας. Επί της ουσίας, μας έμαθε πώς να χρησιμοποιήσουμε το σωσίβιο που υπήρχε στις καμπίνες μας σε περίπτωση ανάγκης. Πριν σου πω τι μάθαμε, θα σου δείξω τι μας περίμενε στις καμπίνες -εκτός του σωσίβιου.

Εν πλω φτάσαμε στα αστέρια!


Και αντιηλιακό σε συσκευασία κλειδοθήκης και καπέλο και γυαλιά για τον ήλιο, συν μια σφυρίχτρα, το απαραίτητο κασκόλ και μια συσκευή παροχής WiFi.

Πίσω στις αίθουσες που μας ενημέρωναν τι θα κάναμε σε περίπτωση που... κάτι δεν πήγαινε καλά, ακούσαμε την ενημέρωση -ήταν σύντομη και περιεκτική- και παράλληλα χτυπούσαμε ξύλο. Παρατηρήσαμε και κάτι καρέκλες για μασάζ. Δεν δώσαμε σημασία. Αργότερα, μάθαμε πως στις υπηρεσίες που είχαν προετοιμάσει οι άνθρωποι της Heineken για τους καλεσμένους του Heineken Champions Voyage ήταν ΚΑΙ το μασάζ -σε αυχένα και πλάτη. ΕΥΤΥΧΩΣ, η πληροφορία υπέπεσε στην αντίληψη μας... πριν να είναι ΠΟΛΥ αργά.

Στις 18.30 συγκεντρωθήκαμε όλοι στον εξωτερικό χώρο του 5ου, του 6ου και του 7ου ορόφου. Το καράβι είχε και 8ο, αλλά δεν επιτρεπόταν η είσοδος σε εκείνη τη δεδομένη χρονική στιγμή. Θα σου πω και το γιατί σε λίγο.

Ήταν ξεκάθαρο πως κάτι ετοιμαζόταν στον τελευταίο όροφο ή αν προτιμάς, στο κατάστρωμα. Το ανακαλύψαμε όλοι μαζί, λίγο μετά τις 18.30 όταν μάθαμε πως το Heineken Champions Voyage είχε έναν... special καπετάνιο. Ήταν ο Ροναλντίνιο, ο οποίος δεν άφησε άνθρωπο που τον πλησίασε για selfie ανικανοποίητο.

Εν πλω φτάσαμε στα αστέρια!

Δεν σου είπα πως μεταξύ των ιδιαίτερων καλεσμένων του ταξιδιού, ήταν και ο Χρήστος Φερεντίνος. Στο είπα τώρα :) Με την ευκαιρία θα σου πω ότι οn board ήταν και οι Γιώργος Μαυρίδης και Γιώργος Λέντζας, από την εκπομπή "Στο δρόμο" του Alpha, καθώς και η Χριστίνα Βραχάλη, η γνωστή αθλητικογράφος του ΣΚΑΙ . Όχι, η Μόλι δεν κατάφερε να έλθει.

Σαλπάραμε που λες και ενημερωθήκαμε πως στις 20.45 θα ξεκινούσε το pre-game show για τον τελικό του UEFA Champions League και ότι μας περίμενε πάλι, ένα ιδιαίτερο σόου στο ημίχρονο. Ο προορισμός μας, λοιπόν ήταν το κατάστρωμα. Να στο δείξω λίγο... σε μια σπάνια κατάσταση. Δηλαδή, άδειο. Τις επόμενες ημέρες, δεν έβρισκες... μαξιλάρι να καθίσεις.

Τώρα, θα ήταν χρήσιμο να σου δείξω και πώς έγινε το βράδυ του τελικού που ξεκίνησε με βιολιά, συνεχίστηκε με έντονο ενθουσιασμό για τη Γιουβέντους... και ολοκληρώθηκε με την αποθέωση της Ρεάλ Μαδρίτης, ακόμα και από τους πολλούς που πανηγύρισαν εν εξάλλω το γκολ της "γηραιάς κυρίας". Το live σχολιασμό τον ανέλαβαν δυο Βρετανοί sportscasters, οι οποίοι βρισκόμενοι σε ένα ειδικό booth δίπλα από την γιγαντοοθόνη έδιναν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για όσα βλέπαμε. Γιατί Βρετανοί; Μα δεν είπαμε πως οι καλεσμένοι ήταν από 50 διαφορετικές χώρες;

Mε την ολοκλήρωση του αγώνα, έγινε... ας πούμε πραγματικότητα η φράση "έγινε η νύχτα μέρα", με τα βεγγαλικά να "φωτίζουν" τον ουρανό στον Αργοσαρωνικό για πέντε ολόκληρα λεπτά. Σήμαναν και την έναρξη του ξέφρενου πάρτι που ξεκίνησε και... άδειασε το τζακούζι, το οποίο έως εκείνη τη στιγμή ήταν γεμάτο με μπουκάλια Heineken και Heineken Light.

Ο χαμούλης που έγινε ήταν τέτοιος που το κρουαζερόπλοιο έγινε ορατό από τις Σπέτσες και... υπήρξε μια ανταλλαγή σχετικών μηνυμάτων στα social media.

Ξημέρωσε το επόμενο πρωί, η αλήθεια είναι πως... δεν επικράτησε ακριβώς κοσμοσυρροή στο πρωινό, αλλά οι διοργανωτές είχαν προβλέψει και για αυτό και παρέτειναν τις ώρες που οι καλεσμένοι μπορούσαν να βάλουν μια μπουκιά στο στόμα τους, έως τις 11.00. Να σου πω βέβαια, την αλήθεια μπορούσες να ξεχωρίσεις τους Έλληνες από τους ξένους βάσει του πού επέλεγαν να καθίσουν. Όλοι της αλλοδαπής έτρεχαν να προλάβουν τον ήλιο (σε κατάστρωμα, αλλά και στους ανοιχτούς χώρους των άλλων ορόφων) και όλοι της ημεδαπής... έκαναν αγώνα δρόμου για να "πιάσουν" τις σκιές. Είναι αυτό που λένε "δεν εκτιμάς κάτι όταν το έχεις".

Εν πλω φτάσαμε στα αστέρια!

Στις 11.00 είχαμε ραντεβού με τον special captain, που ήλθε στις 12.00, αλλά μικρή σημασία έχει μια κάποια καθυστέρηση, όταν πρόκειται να μιλήσεις με τον Ροναλντίνιο. Οι εκπρόσωποι του Τύπου από διάφορες χώρες (Αργεντινή, Πορτογαλία, Κίνα, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα) χωριστήκαμε σε γκρουπάκια - επειδή παίζαμε εντός έδρας είχαμε προτεραιότητα -και κάθε γκρουπ είχε από πέντε λεπτά να ρωτήσει ό,τι ήθελε τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ. Η ερώτηση του Sport24.gr ήταν η εξής: "Η πορεία σου δείχνει ότι έπαιρνες αποφάσεις με κύριο κριτήριο το να είσαι ευτυχισμένος. Αν μπορούσες να γυρίσεις τον χρόνο πίσω, θα άλλαζες κάποια πράγματα ακόμα κι αν δεν σε έκαναν τόσο ευτυχισμένο;". Τι απάντησε; Μπορείς να διαβάσεις εδώ .

Έγινε και μια παρέμβαση στο σημείο που είπε πως "είμαι μεγάλος για να συνεχίζω να παίζω", σε ερώτηση για το αν θα ερχόταν για δουλειά στην Ελλάδα. Το σχόλιο "μια χαρά θα είσαι για το ελληνικό πρωτάθλημα και σε πέντε χρόνια από τώρα" συνοδεύτηκε από το χαμόγελο του. Με αυτά και με αυτά πέρασε η ώρα και ήλθε η στιγμή της απόβασης στη Μύκονο, με προορισμό το Super Paradise Beach Club και για την ακρίβεια την εγκατάσταση που είχε "στήσει" και εκεί η Heineken.

Μαζί με τις δραστηριότητες που μας περίμεναν (ειδικά σε εκείνη που ο διαγωνιζόμενος σούταρε από την παραλία, με στόχο καλάθια που είχαν βαθμούς δυσκολίας, ανάλογα με την απόσταση στην οποία είχαν τοποθετηθεί) σχηματίστηκαν ουρές! Ακολουθεί η πανοραμική φωτογραφία. Είδαμε, μεταξύ πολλών άλλων, και έναν μάστερ του Flyboard.

Κατά τα φαινόμενα, τα βεγγαλικά δεν είχαν εξαντληθεί, διότι με το που έφτασε ο Ροναλντίνιο στην παραλία, άλλαξε πάλι χρώμα ο ουρανός. Κάπως έτσι, ξεκίνησε και ο αγώνας μεταξύ του Βραζιλιάνου και του αδελφού του ενάντια στον Αντώνη Νικοπολίδη, που ήταν ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής, και του εκπροσώπου του "Ρόνι". Μεταξύ πολλών, ακούστηκε και η ατάκα "Αντώνη, μάθε τους μπαλίτσα".

O Nικοπολίδης μίλησε στους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν "δέσουμε" στον Πειραιά και πραγματικά, είχε να πει πολύ ιδιαίτερα πράγματα , επί των αισθήσεων που δημιουργεί η συμμετοχή σε ματς Champions League, επί του φετινού τελικού, του Μπουφόν, του ποιο αποτέλεσμα θα άλλαζε εξ όσων έχει ζήσει στην ευρωπαϊκή σκηνή και γιατί, ενώ απάντησε και στο "αν μπορεί ποτέ να πάρει το τρόπαιο ελληνική ομάδα".

Εν πλω φτάσαμε στα αστέρια!

Ενόσω συνέβαιναν όλα αυτά, "έτρεχε" και το πάρτι στο πλοίο, με τους ξένους να 'χουν κοκκινήσει μεν, αλλά να αρνούνται να εγκαταλείψουν τον ήλιο... και τη Heineken έως τη στιγμή που ενημερώθηκαν ότι είχε έλθει η ώρα να πατήσουν στεριά.

Κατά την αποβίβασή μας, το προσωπικό του Celestyal Nefeli είχε σχηματίσει διάδρομο και αντάλλαζε high five με όλους, κλείνοντας με χαμόγελα ένα υπέροχο τριήμερο. Άντε και του χρόνου!

ΥΓ: Αν σου άρεσαν όσα είδες και θες να τα ζήσεις, να σου πω ότι μπορείς. Αρκεί να έχεις το νου σου και να πάρεις μέρος στο διαγωνισμό της Ηeineken, σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με hashtag #ChampionsVoyage που θα ξεκινήσει με την εκκίνηση της νέας αγωνιστικής περιόδου.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ