CHAMPIONS LEAGUE

Η Μπενφίκα έπιασε τη Νάπολι

Η Μπενφίκα έπιασε τη Νάπολι

Η Μπεσίκτας άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Κουαρέσμα, αλλά η Νάπολι με γκολάρα του Χάμσικ απάντησε και οι Ιταλοί με τον βαθμό στην Πόλη διατηρήθηκαν στην κορυφή, στην οποία όμως τους έπιασε η Μπενφίκα (videos)

Μπεσίκτας και Νάπολι αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στην Κωνσταντινούπολη, στην αναμέτρηση που άνοιξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League.

Το αποτέλεσμα αυτό σημαίνει πως οι Ιταλοί διατηρήθηκαν στην κορυφή του 2ου ομίλου, αλλά έχουν πλέον και συγκάτοικο, καθώς η Μπενφίκα νίκησε 1-0 τη Ντινάμο Κιέβου στην Λισαβόνα.

Η Μπενφίκα έπιασε τη Νάπολι

Μπεσίκτας - Νάπολι 1-1

Σκόρερς: 78' πέν. Κουαρέσμα / 82' Χάμσικ

Γήπεδο: "Kartal Yuvası", Κωνσταντινούπολη

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Αρκετά προσεκτικές και οι δύο ομάδες, καθώς δεν φάνταζε κακό αποτέλεσμα και για την δύο η ισοπαλία, έτσι το πρώτο ημίχρονο δεν είχε αρκετές φάσεις, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι του αρχηγού της Μπεσίκτας, Ατίμπα Χάτσινσον.

Οι "αετοί" κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Μακσίμοβιτς και από τα 11 βήματα στο 78' ο Ρικάρντο Κουαρέσμα άνοιξε το σκορ.

Μόνο 4 λεπτά διατήρησαν το προβάδισμα οι Τούρκοι, καθώς στο ο Μάρεκ Χάμσικ με τρομερό σουτ εκτός περιοχής απάντησε, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Φάμπρι, Μπεκ, Μαρσέλο, Ροντόλφο, Τόσιτς (24' Τζενκ Τοσούν), Χάτσινσον, Γκιοκχάν Ινλέρ (66' Ογκουζχάν Εζιακούπ), Τολγκάι Αρσλάν, Κουαρέσμα, Αντριάνο, Αμπουμπακάρ.

ΝΑΠΟΛΙ: Ρέινα, Ίσαϊ, Μακσίμοβιτς, Κουλιμπαλί, Γκουλάμ, Ζορζίνιο (79' Ντιαουαρά), Αλάν (81' Ζελίνσκι), Χάμσικ, Καγιεχόν, Ινσίνιε, Γκαμπιαντίνι (63' Μέρτενς).

Η Μπενφίκα έπιασε τη Νάπολι

Μπενφίκα - Ντινάμο Κιέβου 1-0

Σκόρερ: 45'+2 πέν. Σάλβιο

Γήπεδο: "Estádio da Luz", Λισαβόνα

Διαιτητής: Κλεμέν Τουπρέν (Γαλλία)

Αρκετά καλή αμυντικά η Ντινάμο Κιέβου στο πρώτο ημίχρονο, όμως στις καθυστερήσεις βρέθηκε πίσω σκορ με εκτέλεση πέναλτι του Εντουάρντο Σάλβιο, πέναλτι που έκανε ο Ντόμαγκο Βίντα, παίρνοντας αγκαλιά τον Λουιζάο στην περιοχή, σε διεκδίκηση κεφαλιάς.

Με τον ίδιο τρόπο είχε την ευκαιρία να απαντήσει η Ντινάμο Κιέβου στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο 68' ο Έντερσον Μοράες απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Ζούνιορ Μοράες και χάρισε ουσιαστικά στους "αετούς" την σπουδαία νίκη.

Ο Κώστας Μήτρογλου είχε μια σπουδαία ευκαιρία, αλλά την έχασε, ενώ αντικαταστάθηκε στο 70'. Όσον αφορά στον Ανδρέα Σάμαρη, μπήκε στο 59' αντί του Λιούμπομιρ Φέισα που τραυματίστηκε!

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Έντερσον Μοράες, Νέλσον Σεμέντο, Λουιζάο, Λίντελεφ, Άλεξ Γκριμάλδο, Φέισα (59' Σάμαρης), Πίτσι, Σάλβιο, Σέρβι, Γκονσάλο Γκέντες (87' Αντρέ Αλμέιδα), Μήτρογλου (70' Ραούλ Χιμένες).

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Ρουντκό, Μοροζιούκ, Χατσερίντι, Βίντα, Μακαρένκο, Ριμπάλκα, Σιντορτσούκ (76' Οριχνόβσκι), Μπουγιάλσκι (87' Γκρόμοβ), Τσιγκάνκοβ (61' Μπεσέντιν), Ντέρλις Γκονσάλες, Ζούνιορ Μοράες.

*χαμένο πέναλτι 68' Ζούνιορ Μοράες (απόκρουση Έντερσον Μοράες)

Η Μπενφίκα έπιασε τη Νάπολι

Η βαθμολογία

1. Νάπολι 7 (9-7)

2. Μπενφίκα 7 (6-5)

3. Μπεσίκτας 6 (6-5)

4. Ντινάμο Κιέβου 1 (2-6)

*οι δύο πρώτοι προκρίνονται στους "16"

**ο τρίτος συνεχίζει στο Europa League ("32")

***σε περίπτωση ισοβαθμίας μετρούν τα μεταξύ τους ματς (με όλα τα κριτήρια σαν να είναι νοκ-άουτ ματς), μετά η διαφορά τερμάτων (συνολικά στον όμιλο), μετά η καλύτερη επίθεση, μετά η καλύτερη εκτός έδρας επίθεση, μετά ο αριθμός των νικών, μετά ο αριθμός των εκτός έδρας νικών, μετά το fair-play και μετά η κατάταξη της UEFA

Η επόμενη αγωνιστική (23/11)

Μπεσίκτας - Μπενφίκα

Νάπολι - Ντινάμο Κιέβου

Ο πίνακας των σκόρερς

7 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

4 γκολ

Μεσούτ Εζίλ (Άρσεναλ)

Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι (Μπάγερν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

3 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Γιόζουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Ριγιάντ Μαχρέζ (Λέστερ)

Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ)

Μουσά Ντεμπελέ (Σέλτικ)

Αρκάντιους Μίλικ (Νάπολι)

Εντουάρντο Σάλβιο (Μπενφίκα)

Σέρχιο Αγκουέρο (Μάντσεστερ Σίτι)

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

Μπεσίκτας - Νάπολι 1-1

Μπενφίκα - Ντινάμο Κιέβου 1-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ