ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δοκιμασία για την Σίτι του Γκουαρδιόλα και την Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο

Manchester United manager Jose Mourinho gestures next to Manchester City coach Pep Guardiola, right, during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday April 7, 2018. (AP Photo/Matt Dunham)
Manchester United manager Jose Mourinho gestures next to Manchester City coach Pep Guardiola, right, during the English Premier League soccer match between Manchester City and Manchester United at the Etihad Stadium in Manchester, England, Saturday April 7, 2018. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Η πρώτη πράξη της 2ης αγωνιστικής του Champions League βρίσκει τις ομάδες του Μάντσεστερ στις επάλξεις, με την ήττα να είναι... απαγορευμένη λέξη για τους Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζοζέ Μουρίνιο!

Οι 32 ομάδες που συμμετέχουν στη μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε συλλογικό επίπεδο αποζημίωσαν το φίλαθλο κοινό με το θέαμα που προσέφεραν στην πρεμιέρα και τώρα, 15 ημέρες μετά, επιστρέφουν δριμύτερες για ακόμα περισσότερες μάχες στο χορτάρι.

Απόψε έχουμε σέντρα σε οκτώ αναμετρήσεις και τα περισσότερα φώτα πέφτουν πάνω στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, με Σίτι και Γιουνάιτεντ να "καίγονται" για το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα γνώρισε αναπάντεχη ήττα στην πρεμιέρα από την Λιόν και πλέον δεν έχει άλλο περιθώριο για γκέλα στο ματς κόντρα στην Χόφενχαϊμ στην Γερμανία ενω αυτή του Μουρίνιο παραπαίει εντός συνόρων και σε περίπτωση που δεν έρθει νίκη με την Βαλένθια, θα μετράει... ημέρες ο "special one" πριν από μία εκκωφαντική αποχώρηση.

Πάμε να πάρουμε μία πρώτη γεύση από τα ματς που έρχονται, μαζί με τις πιθανές συνθέσεις...

Μπάγερν Μονάχου - Άγιαξ (Group E, 22:00)

Μπάγερν και Άγιαξ πήραν το τρίποντο στην πρεμιέρα τους στο φετινό Champions League (2-0 οι Βαυαροί στην έδρα της Μπενφίκα και 3-0 ο "Αίντας" την ΑΕΚ στην Ολλανδία) και η δεύτερη αγωνιστική τους βρίσκει να κονταροχτυπιούνται στο Μόναχο.

Η ομάδα του Νίκο Κόβατς έπεσε από την κορυφή στην Bundesliga μετρώντας 1 ισοπαλία και 1 ήττα στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, παρόλα αυτά ο τίτλος του φαβορί τη συνοδεύει απέναντι στους Ολλανδούς (2οι στην Eredivie, στο -5 από την Αϊντχόφεν), έχοντας μάλιστα πάρει τη νίκη στα 12 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στη φάση των ομίλων.

Οι τραυματίες Ραφίνια, Κομάν και Τολισό είναι οι δεδομένες απουσίες για την Μπάγερν, με τον Γκορέτσκα να είναι τραυματίας. Απόντες για τους φιλοξενούμενους θα είναι οι τραυματίες Μπαντέ, Τσερνί και Φέλτμαν.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Νίκο Κόβατς): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Μίλερ, Τιάγκο, Ριμπερί, Λεβαντόβσκι

ΑΓΙΑΞ (Έρικ τεν Χαγκ): Ονανά, Ταλιαφίκο, Μπλιντ, Ντε Λιχτ, Μαζράουι, Ντε Γιονγκ Νέρες, Σένε, Τάντιτς, Χούντελααρ, Ζιγιές

Χόφενχαϊμ - Μάντσεστερ Σίτι (Group F, 19:55)

Αν και σταχτοπούτα στο Champions League η Χόφενχαϊμ έδειξε στην πρεμιέρα πως μόνο εύκολη αντίπαλος δεν θα είναι για τον οποιονδήποτε, με τους Γερμανούς να παίρνουν ισοπαλία 2-2 στην Ουκρανία κόντρα στην πολύπειρη στη διοργάνωση, Σαχτάρ (προηγήθηκαν μάλιστα δύο φορές).

Στην 11η θέση της Bundesliga βρίσκεται η ομάδα του Νάγκελσμαν μετά από τη συμπλήρωση έξι αγωνιστικών και τώρα θέλει να ζήσει το όνειρο του παρθενικού εντός έδρας παιχνιδιού του στην κορυφαία διοργάνωση κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι.

"Έχουμε πέντε τελικούς μπροστά μας", ξεκαθάρισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που δεν θέλει να σκέφτεται με τίποτα νέο αρνητικό αποτέλεσμα μετά το σοκ της πρεμιέρας με την εντός έδρας ήττα με 2-1 από την Λιόν.

Εκτός για τους γηπεδούχους οι τραυματίες Νουχού, Χούμπνερ, Νόρντβαϊτ, Αμίρρι και Βογκτ ενώ από πλευράς της πρωτοπόρου της Premier League (μαζί με την Λίβερπουλ) δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Μεντί, Ντε Μπράινε και Μανγκαλά.

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Μπάουμαν, Ακπογκούμα, Χούγκμα, Πος, Καντεράμπεκ, Γκρίλιτς, Σουλτς, Ντεμιρμπάι, Μπιτενκούρτ, Ζοέλιντον, Κράμαριτς

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Λαπόρτ, Ντελφ, Μπερνάντο Σίλβα, Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν, Μαχρέζ, Αγκουέρο, Στέρλινγκ

Λιόν - Σαχτάρ Ντόνετσκ (Group F, 22:00)

Το "μπαμ" της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League πέτυχε η Λιόν με το νικηφόρο πέρασμα από το Μάντσεστερ και τώρα θα προσπαθήσει να το κεφαλοποιήσει κάνοντας το "2 στα 2" υποδεχόμενη την Σαχτάρ Ντόνετσκ, στο πρώτο ευρωπαϊκό ραντεβού της ιστορίας τους.

"Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ", δήλωσε ο τεχνικός των "λιονέ" (5οι στην Ligue 1) που θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Γκουιρί. Στον αντίποδα η Σαχτάρ την... πάτησε στην πρεμιέρα καθώς δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο στο σπίτι της με την Χόφενχαϊμ, με τον Φονσέκα να ξεκαρίζει πάντως ότι "το πλάνο μας κόντρα στην Λιόν είναι να κυριαρχήσουμε, να επιτεθούμε και να έχουμε τη μπάλα". Οι Όρντετς και Ντεντίνιο δεν υπολογίζονται ενώ αμφίβολος είναι ο Γουέλινγκτον.

ΛΙΟΝ (Μπρουνό Ζενεζιό): Λόπες, Ντουμπουά, Μαρσέλο, Μορέλ, Μάρσαλ, Μεντί, Εντομπελέ, Αουάρ, Τραορέ, Φεκίρ, Ντεπάι

ΣΑΧΤΑΡ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόβ, Ματβιγένκο, Κρίβτσοβ, Ρακίτσκι, Ισμαΐλι, Μάικον, Στεπανένκο, Μάρλος, Τάισον, Φερνάντο, Ζούνιορ Μοράες

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ρεάλ Μαδρίτης (Group G, 22:00)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρέθηκε στριμωγμένη στα σχοινιά στην Τσεχία όμως στο δεύτερο μέρος κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για να μη φύγει ηττημένη και τελικά επιβραβεύτηκε με γκολ (εύστοχο πέναλτι) στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

"Έχουμε αρκετά συστήματα που μπορούμε να επιστρατεύσουμε κόντρα στην Ρεάλ", δήλωσε ο τεχνικός των Μοσχοβιτών Γκοτσαρένκο, που βλέπει την ομάδα του να θυμίζει... νοσοκομείο, με τους Ερνάντες, Μπίστροβιτς, Κοσόνοβ, Κουτσάεβ, Μάγκνουσον, Μακάροβ και Βασίν τραυματίες.

"Περίπατο" με ωραίο ποδόσφαιρο έκανε στην πρεμιέρα κόντρα στην Ρόμα η Ρέαλ, που προέρχεται πάντως από δύο αρνητικά αποτελέσματα στην La Liga (ήττα με 3-0 από την Σεβίλλη, 0-0 εντός με Ατλέτικο) και θα αγωνιστεί στη Μόσχα χωρίς τους τραυματίες Μαρσέλο, Ίσκο, Μπέιλ αλλά και τον Ράμος (αποφασίστηκε από το προπονητικό τιμ να ξεκουραστεί).

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Μπεκάο, Τσερνόβ, Ναμπάμπκιν, Μπιγιόλ, Αχμέτοβ, Βλάσιτς, Τζαγκόεβ, Ομπλιακόβ, Τσαλόβ

ΡΕΑΛ (Τζουλέν Λοπετέγκι): Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Βαγέχο, Νάτσο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ασένσιο, Μπενζεμά, Μαριάνο

Ρόμα - Βικτόρια Πλζεν (Group G, 22:00)

Η Ρόμα ήταν σαν να μην... κατέβηκε καθόλου στο "Μπερναμπέου" καθώς έγινε παιχνιδάκι στα χέρια της Ρέαλ και θα πρέπει να αισθάνεται τυχερή που έφυγε μόνο με τρία γκολ στο παθητικό της. Έχει πάρει πάντως τα πάνω της στο πρωτάθλημα και το επιβεβαίωσε με το 3-1 επί της Λάτσιο το περασμένο Σάββατο στο μεγάλο ντέρμπι της ιταλικής πρωτεύουσας.

"Η Πλζεν είνα μία σκληρή ομάδα", προειδοποίησε ο Ντι Φραντσέσκο, που δεν υπολογίζει για το ματς με τους Τσέχους τους τραυματίες Περότι και Παστόρε και έχει αμφίβολο τον Ντε Ρόσι.

"Αυτοκτόνησε" η Πλζεν καθώς άγγιξε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στο Champions League αλλά δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο 95', στην πρεμιέρα των ομίλων. "Η Ρόμα έχει εξαιρετική ποιότητα", δήλωσε ο Πάβελ Βρμπα, που έχει μοναδική απώλεια τον τραυματία Κόπιτς.

ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Όλσεν, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Κριστάντε, Ενζονζί, Πελεγκρίνι, Ουντέρ, Τζέκο, Ελ Σααραουί

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (Πάβελ Βρμπα): Κόζατσικ, Ρέζνικ, Χέιντα, Χούμπνικ, Λιμπέρσκι, Προχάζκα, Χροσόβσκι, Πετρζέλα, Χοράβα, Κόβαρικ, Κρμέντσικ.

Γιουβέντους - Γιουνγκ Μπόις (Group H, 19:55)

Ασταμάτητη δείχνει η Γιουβέντους στο Καμπιονάτο στο δρόμο προς το 8ο σερί σκουντέτο (έκανε το "7 στα 7" με το 3-1 επί της Νάπολι στο ντέρμπι) και θέλει κόντρα στην Γιουνγκ Μπόις να κάνει το "2 στα 2" στο Champions League.

Στην πρεμιέρα της στην κορυφαία διοργάνωση επιβληθηκε 2-0 της Βαλένθια με δύο εύστοχα πέναλτι του Πιάνιτς, σε ένα ματς πάντως που σημάδεψε την "βέκια σινιόρα" λόγω της αποβολής του Κριστιάνο Ρονάλντο για το χτύπημα εκτός φάσης στον Μουρίγιο.

Πέρα από τον "CR7", εκτός δράσης για τους Τορινέζους έχει τεθεί επίσης ο Ντε Σίλιο, με τον Αλέγκρι να κάνει γνωστό πως θα παίξει με τους Ντιμπάλα και Μάντζουκιτς στην επίθεση.

Η Γιουνγκ Μπόις συνετρίβη στην πρεμιέρα εντός έδρας από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πηγαίνει στο Τορίνο με το ρόλο του απόλυτου αουτσάιντερ, με μοναδική επιβεβαιωμένη απώλεια να είναι αυτή του Τεϊσέιρα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Στσέσνι, Κανσέλο, Μπονούτσι, Ρουγκάνι, Αλέξ Σάντρο, Τζαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ (Τζεράρντο Σένε): Φον Μπάλμοος, Εμπαμπού, Καμαρά, Φον Μπέργκεν, Μπενίτο, Φάσναχτ, Σανογκό, Σόου, Σουλεϊμάνι, Ασαλέ, Οαρό.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Βαλένθια (Group H, 22:00)

Εντυπωσιακή στην πρεμιέρα της στην Ελβετία η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (με πρωταγωνιστή τον Πογκπά), όμως έκτοτε τρώει το ένα "χαστούκι" μετά το άλλο στην Premier League και πλέον ο Ζοζέ Μουρίνιο "παίζει το κεφάλι του" σε κάθε παιχνίδι, με τον Ζινεντίν Ζιντάν να είναι ελεύθερος και διαθέσιμος για να του πάρει τη θέση.

"Όταν νικάμε, το κάνουμε όλοι μαζί", ήταν το ενωτικό μήνυμα του Πορτογάλου στη συνέντευξη Τύπου, ο οποίος δεν έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ρόχο. Στον αντίποδα η Βαλένθια έκανε ποδαρικό με το... αριστερό στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση χάνοντας από την Γιουβέντους και θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την αγωνιστική κρίση της Γιουνάιτεντ για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στη φάση των "16". Σάντι Μίνι και Τόρες οι αμφίβολοι για τις "νυχτερίδες".

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Ντάλοτ, Μπεγί, Λίντελοφ, Σόου, Φρεντ, Μάτιτς, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Λουκακού, Σάντσες

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρθελίνο): Νέτο, Πιτσίνι, Γκάμπριελ, Γκαράι, Γκαγιά, Σολέρ, Παρέχο, Κοντογκμπιά, Γκέδες, Ροντρίγκο, Γκαμεϊρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ